Harfsen 4: Spektakelstuk, 2 strafschoppen en een gele kaart in de kelderklasse.

6 november 2021 21:30

Harfsen 4 – AZSV 13 2-7

Spektakelstuk, 2 strafschoppen en een gele kaart in de kelderklasse.

Het is alweer november, de winter is in aantocht, de bladeren zijn gevallen, de velden zijn nat en koud, en H4 is nog steeds in de race voor het kampioenschap! Met slechts 3 verliespunten is de achterstand op koploper Gorssel slechts één punt. Alle reden voor coach Henk om een strak aanvalsplan te bedenken voor deze tweede wedstrijd van het seizoen..

(foto serie onderin het verslag)

Henk heeft bedacht zijn team te voorzien van een ijzersterke as, met Tim, Jan, Oele en Dennis, en daaromheen Vic en Stiba te laten dartelen voor de extra creativiteit. En zoals vaker met de plannen van onze coach, pakte dat precies zo uit als hij in gedachten had. H4 begon wervelend en was ongrijpbaar voor AZSV. Dat leverde na 5 minuten al de welverdiende voorsprong op door een strak schot van Dennis, dat enigszins van richting werd veranderd door een wanhopige AZSV-verdediger. 1-0, en H4 ging onverdroten door. Nog enkele kansen voor Jarno, Dennis en Stiba werden echter niet verzilverd. Gaandeweg de eerste helft kwam de strijd meer in evenwicht en moest ook Tim enkele malen handelend optreden. Kort voor de rust echter werd een aanval, opgezet door de linkerspits (verreweg de gevaarlijkste man aan AZSV-zijde), H4 fataal doordat ook hier het schot van richting werd veranderd en Tim het nakijken had. Die dreun kwam hard aan, de organisatie stond niet meer, het instortende kaartenhuis leidde tot nog twee tegentreffers in die paar minuten voor de rust, waardoor we met 1-3 de kleedkamers opzochten.

Coach Henk, die met een glimlach van oor tot oor 40 minuten lang langs de lijn had gestaan, moest zich onderweg naar die kleedkamer even inhouden en de juiste woorden zien te vinden om de ploeg weer op de rails te krijgen zodat we deze achterstand nog kunnen ombuigen.

Hij vond die woorden niet. Toen kort na de rust er niet goed werd uitverdedigd en de bal met een leep lobje over keeper Tim in de verre hoek dreigde te verdwijnen, kon Jan K nog net de bal over de lat werken. Hij had er echter niet bij stilgestaan dat we aan het voetballen waren, en niet aan het handballen. Penalty was het gevolg, 1-4 ook, en Jan mocht met een gele kaart inrukken, 10 minuten op de bank. En in die 10 minuten kwam ook de 1-5 nog op het scorebord. Het geloof in een mogelijk kampioenschap vloeide weg, plichtmatig werd er verder gespeeld. Zo plichtmatig zelfs dat Rudi K. bedacht de grensrechter van dienst, Wessel, even weg te roepen van zijn vlag voor een of ander bestuurlijke aangelegenheid en zijn broertje Peter eigenhandig als vervanger daarvoor aan te stellen. Gelukkig duurde dat maar kort en heeft scheidsrechter Leunk daar vermoedelijk niets van meegekregen.

Omdat AZSV de buit binnen had, en minder druk zette, leverde dat geen tegentreffers meer op, maar een kwartier voor tijd zorgde alweer knullig uitverdedigen wel voor de 1-6. En vijf minuten later deed ook Tim een duit in het zakje door een ogenschijnlijk makkelijke bal onder de voet door te laten glippen waardoor van dichtbij de 1-7 kon worden binnengetikt.

Dat Jan vlak voor tijd een penalty mocht nemen omdat ook AZSV geen topploeg is en wat stuntelig binnen de 16 een overtreding maakte, was slechts voor de statistieken (en Jan’s ego, niet onbelangrijk) nog van belang. Eindstand 2-7.

Rest nog te vermelden dat Stef in oktober volwassen was geworden en daarmee de 3e helft in ieder geval goed begon.

2021-11-06_01._Wedstrijd_begonnen_laatste_wissels_in_aantocht.jpg
01. Wedstrijd begonnen, laatste wissels in aantocht

2021-11-06_02._De_voorsprong_is_een_feit_AZSV_trapt_weer_af.jpg
02. De voorsprong is een feit, AZSV trapt weer af

2021-11-06_03._Sollicitant_op_de_bank.jpg
03. Sollicitant op de bank

2021-11-06_04._Jan_kan_het_schot_nog_net_blokkeren.jpg
04. Jan kan het schot nog net blokkeren

2021-11-06_05._Jan_is_te_laat.jpg
05. Jan is te laat!
2021-11-06_06._Maar_Tim_redt.jpg
06. Maar Tim redt!

2021-11-06_07._Alleen_op_de_wereld_nou_jaop_het_veld.jpg
07. Alleen op de wereld, nou ja,op het veld

2021-11-06_09._Niels_Connor_en_Jorik_zijn_blij_met_de_voorsprong.jpg
09. Niels, Connor en Jorik zijn blij met de voorsprong

2021-11-06_10_Tim_op_het_verkeerde_been_gezet_1-1.gif
10 Tim op het verkeerde been gezet, 1-1

2021-11-06_11._Tim_in_de_juiste_hoek_maar_net_niet_ver_genoeg.gif
11. Tim in de juiste hoek, maar net niet ver genoeg

2021-11-06_13._Grensrechter_Wessel_naar_de_kant_geroepen_voor_dringende_zaken_toeschouwer_Peter_valt_in.jpg
13. Grensrechter Wessel naar de kant geroepen voor dringende zaken, toeschouwer Peter valt in

2021-11-06_14._Veel_dichterbij_de_balkwam_Edwin_vandaag_niet.jpg
14. Veel dichterbij de bal kwam Edwin vandaag niet

2021-11-06_15._En_hier_dus_ook_niet.jpg
15. En hier dus ook niet...

2021-11-06_16._De_1-7_is_een_feit_Jorik_kan_het_niet_geloven.jpg
16. De 1-7 is een feit, Jorik kan het niet geloven!

2021-11-06_17._Ook_Jan_scoort_vanaf_de_stip.gif
17. Ook Jan scoort vanaf de stip