Afscheidswedstrijd Henk de Greef

8 juni 2022 19:15

Op zaterdag 28 mei werd op sportpark 't Schoolder in Harfsen een afscheidswedstrijd gespeeld voor Henk de Greef. Hij was maar liefst 17 jaar leider van Harfsen 3 (of 4).

Artikel in de Gids
Elftallen_01.jpg

Zijn huidige team speelde daarin tegen vele oud-spelers, die voor deze gelegenheid graag nog eens de voetbalschoenen aantrokken.

Dit was buiten zijn medeweten georganiseerd, zodat een compleet verraste Henk die dag om 3 uur van zijn huis werd meegenomen.

Het weer werkte volledig mee, en na een wedstrijd die eindigde in 4-4, werd de barbecue aangezet, waarna de avond tot in de kleine uurtjes gezellig bleef.

Over zijn Harfsense periode is na zijn laatste wedstrijd het volgende nog geschreven:

Een tijdperk dat al begon in de vorige eeuw, ergens in de 90-er jaren. Henk de Greef, vanuit Almen de goede kant op gekomen, begon zijn carrière bij Harfsen als speler, maar werd alom gekend en gevreesd als coach, leider (en lijder) van Harfsen 3 en 4. Dat leverde dieptepunten op, maar vooral ook hoogtepunten. Uiteraard zal de club dit niet zomaar voorbij kunnen laten gaan. Want waar trainers en coaches vooral passanten zijn, is Henk een fenomeen. Zoals ook al eerder eens geschreven in een voorstelrondje van alle spelers van het elftal van Henk:

• Henk de Greef: coach, spits. Al vele jaren een grote bron van inspiratie voor H3, 4 en wijde omgeving. Heeft in de loop der jaren al meer dan 50 spelers opgeleid tot de rotsen in de branding die ze nu zijn, in het elftal, in de maatschappij. Heeft alles in zijn carrière meegemaakt, behalve een kampioenschap. De onverminderde gedrevenheid over al die jaren maakt hem tot het boegbeeld van H3, nee, van de hele club. Maar soms zet hij zichzelf in het veld.

Maar ook dit tijdperk is voorbij. Nu zet hij zichzelf ook niet meer in het veld….

1e_pprijs.jpg
Henk verdient een eerste prijs

Henk_in_Actie_01.jpg
Henk speelt hier Wim uit

Steun en toeverlaat Diane...Henk_in_Actie_02.jpg

...v erdiend de bloemen .
Henk_in_Actie_09.jpg