Jeroen Willemsen - Harfsen

Sponsors

Jeroen Willemsen

Trainer Jeroen WillemsenJeroen Willemsen

Trainer seizoen 1999/2000 tot en met 2000/2001.

Dit is de bijdrage van Jeroen Willemsen, trainer seizoen ’99-’00 en ’00-’01, op onze site (In november 2000 geschreven).

Hallo beste internetters,

Zeer vereerd ben ik om ook een bijdrage te mogen leveren aan de website van de voetbalvereniging S.V. Harfsen. Ik begin mijn bijdrage met mezelf voor te stellen en in het tweede gedeelte komt mijn “loopbaan” als voetballer en trainer aan de orde.

Dagelijks leven

Ik ben Jeroen Willemsen, 40 jaar, getrouwd met Monique en trotse vader van twee schatten van dochters, Nena en Evi. We wonen in het dorp Heeten, waar ik ben geboren, opgegroeid en bijna altijd heb gewoond. Alleen toen ik ging studeren heb ik in andere plaatsen gewoond; o.a. drie jaar in Steenwijk waar ik, na het VWO, de PABO heb gedaan en drie jaar in Groningen waar ik nog de ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding) heb gevolgd. Maar na drie jaar had ik het wel gezien in Groningen en verhuisde weer naar mijn roots, Heeten, en werk momenteel bij Auping bedden te Deventer in de verkoop binnendienst.

Mijn hobby’s zijn naast voetbal o.a. muziek, lezen en tennis. Zo ben ik al 22 jaar lid van Tennis Club Heeten en speel ik in de zomermaanden competitie op zondag waar het er heel fanatiek maar ook hartstikke gezellig aan toe gaat. Ook ben ik muziekliefhebber, met name de oude rotten spreken me erg aan. Ik ben bijvoorbeeld al vijf keer naar optredens van de Rolling Stones geweest en heb ik veel muziek van Willy de Ville, Herman Brood, John Cougar Mellencamp maar ook veel blues, zoals Steve Ray Vaughan, Cuby and the Blizzards en meer van die muziek uit de oude doos.

Voetbalachtergrond

Ik voetbal zelf nog met oud Heeten 1 spelers één keer in de twee weken in de zaal op zondagavond, donders fanatiek, maar ook met veel geouwehoer, met name na de tijd in de kroeg. Tot slot lees ik ook graag, maar ontbreekt daarvoor op dit moment de tijd een beetje, ook omdat ik trainer ben bij Harfsen.

Trainer Jeroen WillemsenTrainersachtergrond

S.V. Harfsen is voor mij de zesde club waar ik als trainer werkzaam ben. Tijdens mijn actieve periode als voetballer bij S.V. Heeten begon ik al als jeugdtrainer. In die tijd heb ik de E1, D1 en C1 onder mijn hoede gehad. Ik volgde in die periode ook voetbaltrainercursussen en ben, toen ik 25 jaar was, trainer geworden van de B1 en A1 van Lemelerveld. Bij deze club heb ik een geweldig leuke en leerzame periode gehad, maar ook een hele drukke. Op maandag en woensdag trainden de B-junioren al vanaf half zeven en aansluitend de A-junioren, met wie ik tot negen uur op het veld stond. Dinsdag en donderdagavond ging ik dan nog zelf trainen met Heeten 1. Op zaterdagmiddag met Lemelerveld mee en dan zondags zelf spelen met het eerste van Heeten. Zes dagen in de week was wel erg veel van het goede en na vier jaar ben ik dan ook even gestopt met training geven.
Mijn actieve “loopbaan” als speler (middenvelder meestal) moest ik, na elf jaar in Heeten 1 en daarna drie jaar in het eerste en tweede elftal van Oranje Nassau uit Groningen, op 31 jarige leeftijd beëindigen. Dit vanwege een knieblessure waar ik niet zodanig van kon herstellen om terug te keren in Heeten 1.

Zo pakte ik het trainerschap weer op bij de jeugd van W.Z.C. uit Wapenveld en volgde de cursus Oefenmeester II omdat ik graag hoofdtrainer wilde worden bij een leuke club. Na dat jaar vond ik die leuke club namelijk de s.v. Nieuwleusen, toen net gedegradeerd naar de eerste klasse onderafdeling Zwolle. Ik werd daar trainer-coach van het tweede elftal, en trainer van het derde en vierde die een uur voor het tweede trainde. Het werd een heel goed seizoen waarin we één wedstrijd voor het einde afhaakten in de race om het kampioenschap, dat toen ging naar Deto 2. Overigens degradeerde dat jaar……… Harfsen 2.

 

Omdat ik regelmatig het eerste zag spelen en in november al wist dat ik daar trainer van zou worden had ik een goed beeld van hoe ik de club weer omhoog zou kunnen leiden. Dat lukte want in het eerste jaar werden we meteen ongeslagen kampioen in de eerste klasse afdeling Zwolle en (in Harfsen weten ze dat ook) wat voor feest kan dat zijn! Na twee jaar in de middenmoot meegedraaid te hebben vond ik het verstandig om na vier jaar Nieuwleusen een nieuwe club te zoeken.

Zaterdag-tweedeklasser S.V.V.N. uit Nijverdal werd mijn volgende club. Het eerste jaar draaiden we fantastisch met goed en mooi voetbal en eindigden op een mooie derde plaats. Door bijzonder veel pech leverde dat geen periodetitel op. Vanwege de onverwachte successen (het jaar voor mij speelde de club zich pas in de laatste wedstrijd veilig) was iedereen tevreden en in oktober verlengden we het contract weer met een jaar. Het tweede jaar was minder succesvol en er ontstond een sfeer waar ik me niet meer prettig bij voelde, dusdanig dat ik in januari al ben opgestapt.

Ik ging weer op zoek naar een leuke club en die vond ik in Harfsen. Hoewel misschien niet met al te veel ambities om (nog) hoger te voetballen sprak me zoveel in de club aan dat ik graag hier aan de slag ging.
Omdat ik niet meer naar S.V.V.N. ging kon ik regelmatig het eerste (en het tweede en de A1) van Harfsen bekijken. Zo zag ik dat het eerste het verdomd moeilijk had om in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal te blijven, maar in het laatste jaar onder mijn voorganger Dick Brands lukte het om net boven de streep te blijven.

Net als de spelers vond ik het een enorme uitdaging om in deze klasse te overleven. Met de twee jonkies Bert Strookappe en Willem Varenbrink werd de selectie uitgebreid en gingen we vol goede moed het gevecht aan! Afijn, de afloop kent iedereen. Na een begin met bijzonder weinig punten kwamen we toch lekker op gang en leken minimaal drie clubs onder ons te kunnen houden. De clubs onderaan gingen aan het einde echter toch veel punten pakken en we kwamen twee punten tekort voor een beslissingswedstrijd. Hoewel gedegradeerd vond ik dat we een goed seizoen hadden gedraaid, met gelukkig weinig blessures en schorsingen. Er is hard geknokt en regelmatig uitstekend gevoetbald. De kater van degradatie, na de laatste thuiswedstrijd, hebben we geprobeerd weg te spoelen met een gezellige avond in de kroeg. (Over de afloop hiervan wil ik niet te veel uit wijden…………).

En dan nu dit jaar: opnieuw een matig begin met bijzonder weinig punten, maar dit keer een waslijst met blessureklanten. Toch geloof ik dat we straks in het linker rijtje gaan belanden. Het leuke aan deze klasse is dat we aanvallender kunnen gaan spelen en in meer wedstrijden kunnen domineren; iets wat voor de spelers volgens mij veel leuker is en hopelijk voor het publiek ook!

Verder wil ik nog kwijt dat ik bij een hartstikke leuke voetbalclub trainer ben met een heleboel actieve leden en vrijwilligers waar ik veel respect voor heb. Respect voor elkaar en voor elkanders kwaliteiten zijn mede de basis voor een goede samenwerking in en buiten het veld.
Rest mij niets dan alle bezoekers veel plezier te wensen op de website van de S.V. Harfsen en misschien zien we elkaar bij de club!

Jeroen Willemsen.

Naschrift redactie: zoals bekend begint Harfsen het nieuwe seizoen (2001-2002) met een nieuwe trainer. Tijdens het kraomschudden bij de fam. Korenblik boden de spelers van Harfsen 1 een spiegel met opdruk aan als dank voor twee seizoenen sportieve en prettige samenwerking. Jeroen bedankt!


Naschrift Jeroen: Hallo Harfsenwebsitebezoekers, het lijkt heel wat, Jeroen Willemsen met “de Schaal”! Alsof de Johan Cruyff-schaal al binnen is, de zoveelste trofee bij S.V.Harfsen. Echter: niets is wat het lijkt (vrij naar J.Cruyff himself).
Want wat we wel zien is het afscheidscadeau wat ik mocht ontvangen van de 1e selectie tijdens ‘t kroamschudd’n van 4 jonge meiden. Het was weer een aangename en gezellige middag! Overigens een zorgwekkende tendens, al dat vrouwelijk nageslacht bij de leden van de 1e selectie. Het wordt tijd dat er binnenkort eens een mannelijke variant opduikt. Dus jongens: heel veel plezier de komende tijd en veel succes bij het behalen van dit doel. Ik besef en beken dat ik zelf ook niet het goede voorbeeld heb gegeven, maar om maar even af te sluiten met de woorden van Els Jimmink: “Alleen de echte goede voetballers krijgen alleen dochters” (Els, bedankt).


Hartelijke groeten, Jeroen Willemsen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!