Henry Stam

Trainer Henry StamVan de trainer

Trainer seizoen 2001/2002 tot en met 2002/2003.

Augustus 2001, Henry Stam stelt zich voor.

Dagelijks leven

Mijn naam is Henry Stam en ben op het moment dat ik dit stukje schrijf 40 jaar. Ik ben getrouwd met Jetty ten Dam, die parttime als tandartsassistente werkt. We hebben 2 kinderen: Niek (7 jaar) fanatiek voetballend in Blauwwit F3 en in het bezit van een geweldig assortiment vissen en Romy (4 jaar) die nu nog een konijn als levenspartner heeft, we wonen in Holten. In het dagelijks leven werk ik als Field manager voor Campina Melkunie. Mijn enige andere hobby is muziek, hierbij heeft symfonische rock (favoriete band Marillion) veruit mijn voorkeur.

Voetbalachtergrond

Na 13 jaar in het 1e elftal van ZVV Blauwwit Holten te hebben gevoetbald kwam er door een zware knieblessure in een bekerwedstrijd abrupt een einde aan mijn actieve voetballoopbaan. Omdat ik bezeten was van voetballen besloot ik daarna toe te treden tot het trainersgilde.

Trainersachtergrond

In 1993 heb ik de oefenmeester 3 cursus met succes afgerond. Daarna de jeugd (B1 en A1) van Blauwwit getraind, met een uitstap naar het 2e elftal. Toen opnieuw 3 jaar lang A1 getraind met als bekroning het kampioenschap. Vanuit de functie van jeugd trainer heb ik me intensief met de jeugdafdeling van Blauwwit’66 bemoeid. Vorig seizoen opnieuw het 2e elftal van Blauwwit getraind en tegelijkertijd de trainer coach 2 opleiding met succes afgerond.

S.V. Harfsen

SV Harfsen is mijn eerste uitdaging als hoofdtrainer en natuurlijk voor iemand die tot nu toe alleen de kleuren Blauw en Wit kende eerst ook wel spannend. Toen de voorzitter me benaderde was lang na denken echter niet nodig want de rood witte club kleuren passen uitstekend bij mijn andere liefde in het voetballen namelijk Ajax.

Tot nu toe bevalt Harfsen me uitstekend en ik hoop dat dit omgekeerd ook voor spelers en vrijwilligers van Harfsen geldt. Binnen de SV Harfsen spreekt me vooral het “samen” gevoel aan en mijn indruk is dat allen die Harfsen een warm hart toedragen uiterst gemotiveerd zijn er een goede en sportieve voetbal toekomst van te maken.

Henry Stam (augustus ’01)