Erik Groot Hulze

Trainer Erik Groot Hulze

Erik groot Hulze stelt zich voor

Trainer seizoen 2010/2011 tot 2012/2013

Wie is Erik Groot Hulze?

Zoals de meeste wel weten ben ik geboren in Harfsen aan de Reeverweg kort bij het voetbalveld. Maar woon nu alweer achttien jaar in Diepenheim, ben getrouwd met Germa en we hebben een zoon Riko (11 jaar) en een dochter Elke (9 jaar).
Na 21 jaar gewerkt te hebben bij Luvata in Zutphen, werk ik nu al weer twee jaar bij Inserva in Deventer. Voor Inserva ben ik gevestigd bij Nefit Industrial waar ik projectleider ben en samen met een team van elf collega’s het onderhoud verricht.

Voetbalcarrière

Ik heb de gehele jeugd doorlopen in Harfsen, daarna acht jaar in het eerste gespeeld waarbij we in 1985 kampioen zijn geworden. Toen nog tweede jaar in het tweede. Daarna ben ik in Diepenheim gaan voetballen, tien jaar in het eerste elftal en in 2001 kampioen geworden.
In 2003 gestopt met voetballen vanwege rugklachten, waar nu ook mijn knieën bij zijn gekomen.

Trainerscarrière

Tijdens het voetballen altijd actief geweest als trainer van een jeugdteam meestal wel één keer in de week. En als je dan stopt met voetballen dan weten ze je wel te vinden. Zo ook in Diepenheim, begonnen met de D- pupillen daarna C- jeugd, half jaar interim trainer geweest van het eerste elftal. Daarna drie jaar het tweede elftal getraind en in die tijd mijn diploma TC 3 gehaald. De stap weer naar de jeugd gemaakt, selectie B1 en afgelopen jaar de A1 getraind. En dan nu als hoofdtrainer bij SV Harfsen.

Doelstellingen

Als eerst wil ik zeggen dat ik trots ben om hier als trainer aan het werk te mogen, als je achttien jaar weg bent geweest ( altijd lid gebleven) en dan weer terug te komen als trainer heeft dat wel iets moois.
We hebben binnen de club met de TC afspraken gemaakt om ons te richten op een totaal pakket, zoals inpassen en het door ontwikkelen van de (jeugd)spelers in de selectie, het spelen vanuit een bepaald concept, verzorgt opbouwend en aanvallend voetbal spelen. Ondersteunen van het jeugdbeleidsplan en kader en daarbij de selectie te betrekken.
Als hoofdtrainer ben je altijd een passant binnen de club ik ben van mening dat je als club een visie moet hebben en dat moet passen met de gedachtegang van een trainer.
En ik ben er van overtuigd dat er kwaliteit binnen de groep zit en dat we daar resultaten mee kunnen halen. Discipline en motivatie zijn begrippen die ik belangrijk vind en wil afsluiten met twee uitspraken:
“Herhalen is Leren en Leren is Herhalen” en “Plezier geeft Prestatie en Prestatie geeft Plezier”.