Harfsen E1 pakt de dubbel in Aalten!!! - Harfsen

Sponsors

Harfsen E1 pakt de dubbel in Aalten!!!

Harfsen JO11-1G

4 - 3

Ulftse Boys E1

Jip Brinkman (intikker)
5'
Assist: Bram Halfman
Bram Halfman (schot)
10'
23'
... (schot)
29'
... (schot)
Bram Halfman (schot)
35'
45'
... (schot)
Bram Halfman (schot)
46'
Assist: Nick de Mol

Competitie

E-pupillen, E1, Groep 3 E 3e klas Regio 5-7

Datum

14 mei 2016 15:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling


Wat de apotheose van het seizoen 2015-2016 had moeten worden begon met een cryptogram van 5 sterren voor het trainersduo Brinkman/De Mol. Alle kennis van Cruijff, Van Gaal, Mourinho, Guardiola ed. Was nodig om de ontstane legpuzzel opgelost te krijgen. Zo hadden we daar het ontbreken van Stefan in de achterhoede, de hamstringblessure van Nick, De gevoelige teen van Jet, Stan op de laatste training door zijn enkel was gegaan en Bram die de laatste weken in een vormcrisis zat.

 

Dit resulteerde in een 24-uurs hotlijn tussen Brinkman/De Mol waar alle mogelijke scenario’s de revue waren gepasseerd. En natuurlijk zouden wij het duo Brinkman/De Mol niet zijn als we niet overal een passende, pragmatische oplossing voor hadden. Zo hadden wij Jesse van Roosmalen beschikbaar gekregen vanuit de E2 (dank Marcel, Eb en Herbert!) die in de laatste competitiewedstrijd voor Harfsen E2 nog ca. 6 doelpunten wist te maken, hebben we Nick naar de haptonoom, fysiotherapeut en masseur gestuurd en onderworpen aan extra trainingen, Jet’s teen hebben we gewoon afgezet, tegen Stan hebben we net zo lang gezegd dat het geen pijn deed tot hij het zelf ging geloven en voor Brams’ vormcrisis hebben we gewoon Jan de week tevoren laten trouwen. Niets werd geschuwd om de E1 klaar te stomen voor de bekerfinale tegen Ulftse Boys!

 

Op de dag van de finale bereikte de bekerkoorts het hoogtepunt. De Harde Kern van Harfsen, aangevoerd door onze eigen Willem Lensink met daarbij de secondanten Erwin Jimmink, Henk Onstenk en Dinant Jimmink waren opgetrommeld om deze finale van de nodige verbale ondersteuning te voorzien. Om het helemaal een onvergetelijke dag voor onze manschappen te maken is een bus gehuurd om Harfsen E1, de ouders, de Harde Kern, de bestuursafvaardiging en natuurlijk niet te vergeten de technische leiding naar Aalten en terug te brengen. De factuur van deze bus gaat niet betaald worden, want toen deze arriveerde stond daarop de tekst “Deze bus wordt u aangeboden door de provincie Utrecht”. Nou, bedankt provincie Utrecht! We overwegen ook de factuur van de drank die kant op te sturen, wie weet!

 

De reis naar Aalten was natuurlijk 1 dolle boel! De kinderen vonden het prachtig en de juiste toon werd gezet voor een onvergetelijke middag. Eenmaal aangekomen in Aalten was het een drukte van belang en je zag de gezichten van de kinderen verstrakken. Genoeg reden voor de technische leiding om het allemaal luchtig te houden voor onze manschappen. Over manschappen gesproken: de kinderen moesten verkleden in een soort van legertenten. Natuurlijk werden de verhalen over vroeger opgerakeld dat wij altijd buiten in de vrieskou moesten omkleden, dat we ons moesten douchen onder ijskoud water en welke ontberingen we ons nog meer allemaal moesten laten welgevallen. En dan toch gewoon die beker pakken….

 

Gedurende de warming up zag je de zenuwen toeslaan, veel publiek, een fysiek sterke tegenstander en natuurlijk die finale. Genoeg ingrediënten om knikkende knieën en klotsende okseltjes van te krijgen. Bram gaf aan dat hij zenuwachtig was, we gaven aan dat als wij dat vroeger hadden we altijd even een “grote boodschap” deden, en dan het liefst in de kleedkamer van de tegenstander, dan niet doortrekken en een vlaggetje er op te plaatsen met “De Groeten uit Harfsen”! Alles om de tegenstander te intimideren! Ter geruststelling, eigenlijk zeiden we alleen tegen Bram dat dat normaal is, je gewoon de warming –up moest doen en als de bal eenmaal gaat rollen vergeet je de zenuwen en schiet je er gewoon 3 in. Niemand die op dat moment kon vermoeden dat dat zou uitkomen!

 

In de voorbespreking op het veld hebben we de opstelling doorgenomen. Xander in de goal, bij afwezigheid van Stefan begint Nick in de verdediging met Morris, Jesse en Jet op het middenveld en Jip en Bram voorin. Denise en Stan beginnen in de wissel.  De bedoeling was dat Nick het spreekwoordelijke slot op de burcht moest zijn en dat Jesse met zijn fysiek het middenveld van een impuls moest voorzien. Voor de rest moeten we doen wat we altijd doen, lekker voetballen en de bal snel rond laten gaan en de tegenstander geen ruimte geven om te voetballen. De kansen komen dan vanzelf.

 

3 minuten voor aanvang van de wedstrijd moesten de manschappen zich bij de opgang van het veld melden. Onder het applaus van het massaal opgekomen publiek betraden de spelers onder aanvoering van aanvoerdster Jet het veld met als muzikale ondersteuning de Champions League hymne. De beelden spreken voor zich!

 

 

15:00 uur, de finale kon beginnen! Harfsen verloor de toss en Ulftse Boys mocht gaan aftrappen. Voor Ulftse Boys was het de 2e keer dat ze in de finale stonden maar beide partijen stonden behoorlijk onder de spanning en waren nerveus. Al snel werd duidelijk dat Ulftse Boys een fysiek team is met een tweetal prima spitsen! Gevaarlijk kwamen ze er een paar keer uit maar de keuze voor Nick in de achterhoede bleek een juiste. Zijn opdracht was om de spitsen uit te schakelen en als hij de bal kreeg met zijn goede trap direct de spitsen aan te spelen. Dit kwam helemaal goed uit omdat de verdediging van Ulftse Boys de zwakste schakel bleek: al in de eerste de beste kans voor Harfsen werd na een goede combinatie Jip door Bram vrijgespeeld en dit buitenkansje wist Jip prima te verzilveren: 1-0 na 5 minuten!

 

We gingen door op de ingeslagen weg! Op het middenveld hield Jet prima haar positie en maakte duidelijk dat zij de baas op het middenveld was en waar je niet zo maar omheen kan! De greep om Jesse op het middenveld te plaatsen pakte ook prima uit: met zijn loopvermogen en balvastheid was hij een “zekerheidje” deze wedstrijd. Hij begon wat zenuwachtig maar gooide die schroom snel van zich af en was in staat het middenveld over te steken en de ballen bij de spitsen te bezorgen. En daar was Bram vandaag niet te houden! Zoals we hem het afgelopen half jaar niet gezien hebben speelde hij precies op het moment dat het nodig was wel: overtuigend, dreigend en dribbelend en precies op die manier scoorde hij de 0-2 na 10 minuten! Wat een weelde na het afgelopen half jaar in de competitie!

 

Ulftse Boys liet zich echter ook niet kennen en bleef aanzetten en wist een aantal keren met twee man voor het doel te komen. Daar koos Nick over het algemeen goed positie maar bij 1 aanval schoot de aanvaller de bal diagonaal in de verre hoek: 2-1 een paar minuten voor rust! Er vielen verder geen doelpunten meer en in de rust hebben we de puntjes op de spreekwoordelijke “i” gezet: Denise feller op haar man en als die er voorbij dreigt haar lichaam gebruiken en de schouderduw toepassen. Morris (met een trekkend been) op het middenveld eerder zakken en de man niet laten lopen en Stan blijven bikkelen op het middenveld en positie houden! Xander proberen de ballen verder naar buiten te spelen en verdediging en middenveld moest een mislukte uittrap kunnen verwachten. De spitsen van Ulftse Boys zijn het gevaarlijkst dus we moesten proberen de aanvoer naar deze spitsen te blokkeren. Dat begint bij de spitsen als de doelman van de tegenstander de bal weer in het spel brengt. Aanvallend doorgaan zoals we deden en dan vallen de goals vanzelf.

 

 

Aan het begin van de 2e helft trapte Harfsen af voor 25 heroïsche minuten. Wat een gevecht kregen we voorgeschoteld! Een paar minuten na rust kreeg Harfsen door een schot uit de 2e lijn de 2-2 te incasseren. Maar onze spelers zijn het afgelopen halfjaar gewend geraakt met tegendoelpunten en liet zich niet van de wijs brengen. Nog harder gingen we buffelen en ieder duel werd aangegaan. Vanuit het middenveld speelde Stan in de 35e minuut Bram aan, die omspeelde drie keer een Ulftse verdediger en plaatse met een bekeken schot in de verre hoek de 3-2 op het scorebord! De Harde Kern van Harfsen werd gek! Nog een kwartier te gaan.

 

Harfsen werd onder druk gezet maar keer op keer werden de Ulftse aanvallen geëlimineerd! Xander keepte de pot van zijn leven, Nick blokte iedere Ulftse inzet, Jet maakte een sliding bij de cornervlag waar het Ulftse publiek een stapje terug voor deed, Denise liet zien dat Harfsense dames zich niet zo maar weg laten zetten en Stan, Jesse  en Morris buffelden zich suf op het middenveld. Xander tikte de meest onmogelijke ballen uit het Harfsense doel: 1 ding werd duidelijk: de Harfsense huid werd duur verkocht en eigenlijk wilden onze spelers met niets anders genoegen nemen dan die beker!

 

Echter, daar dacht Ulftse Boys toch anders over: met een uiterste krachtinspanning werd in de 44e minuut de 3-3 aangetekend door een schot vanaf rechts in de korte hoek. Maar, de wedstrijd was nog niet gestreden! Harfsen wilde zich niet in een loterij als de penalty’s laten manoeuvreren, dat zag je aan de gezichten na de 3-3! En dus zette Harfsen nog een keer aan en zag zich een minuut later beloond worden: door het aanvallen van Ulftse Boys ontstaat er ruimte achter hun middenveld en na een Ulftse aanval en na goed verdedigend werk van Stan en Jesse kreeg Nick de bal en met een lange pass richting Jip en Bram kwamen zij 1-op-1 met de Ulftse verdediging en daar wisten zij wel raad mee: 4-3 door bram in de 46e minuut: nog vier minuten te gaan! De hartslag steeg tot ver boven de 200 en de Harde Kern van Harfsen wist een geluid van ver boven de 100 DB te genereren op de aanwezige reclameborden!

 

Nog 4 zenuwslopende minuten waarin er gebikkeld bleef worden. Een dergelijke wedstrijd blijft niet zonder pijntjes dus het wisselen van de spelers ging alleen nog op fysieke beschikbaarheid. Jesse en Stan beleven bikkelen op het middenveld en Denise en Nick kregen nog aardig wat ballen te verduren maar iedere aanval werd onderschept en richting spitsen getransporteerd. Het geluk zat Harfsen in die fase ook mee: een schot van Ulftse Boys spatte op de lat en kwam net voor de doellijn terug en kon worden uitverdedigd. De Ulftse spelers raakten behoorlijk gefrustreerd en in de laatste minuut kon 1 Ulftse speler zich niet meer beheersen pleegde een aanslag op Bram. Vrije trap, Bram wisselen en Ulftse Boys nog met 5 veldspelers. In die laatste minuut kwamen we niet meer in de problemen en na het laatste fluitsignaal was daar de ontlading: HARFSEN HEEFT DE BEKER GEWONNEN!!!!!!!!

 

De spelers waren door het dolle heen en dit werd natuurlijk uitbundig gevoerd! Alle spelers kregen na afloop de gouden medaille voor de bekerwinst en als laatste mocht Jet de felbegeerde beker in ontvangst nemen! De plaatjes zijn om van te smullen!

 

 

 

De terugreis was natuurlijk 1 groot feest in de bus: de kinderen lieten de versnaperingen goed smaken en we moesten Bennie Raamsman tegenhouden want die wilde moonend tegen het raam van de bus Aalten uitrijden…

De drank vloeide rijkelijk en bij aankomst thuis stond daar Annet Wichers ons op te wachten om ons nog eens te feliciteren en de kinderen van ijs te voorzien. Al met al een onvergetelijke dag voor de kinderen en een geweldig seizoen door het kampioenschap in de najaarscompetitie, de promotie naar de 2e klassen en dan nu de bekerwinst! Een fantastische afsluiting van een fantastisch jaar!

 

Als kers op de taart hebben we volgende week nog het jaarlijkse toernooi in Terwolde!


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!