Harfsen 4 pakt in slotwedstrijd de eerste punten van 2014

7217 TE
HARFSEN

Harfsen 4 – Zelos 6   17-05-2014

Gek  genoeg  had Coach Henk ditmaal weinig problemen om zijn elftal rond te krijgen. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen en traditioneel gaan we aan het eind van de middag op bezoek bij onze trouwe sponsor Catering Voorman om in “Het rad van fortuin” even het seizoen te evalueren.

Tegenstander Zelos was ook onze openingswedstrijd dit seizoen. Dat waren nog eens tijden….
Ruim 2 weken stonden we op de eerste plaats en we stoften de platte wagen al eens af. Nu aan het einde van het seizoen is er geen treurnis maar we zouden in 2014 toch nog graag eens een puntje pakken, we hadden besloten dat deze laatste wedstrijd er een uitgelezen mogelijkheid voor was. Ook het weer is in ons voordeel, wij houden wel van een temperatuurtje.
'T Schoolder
Een prachtige middag op sportpark ’T Schoolder

De wedstrijd is al 10 minuten bezig als aanvoerder Marcel eens om zich heen kijkt. Hij moet zich het apenzuur lopen en dan nog is er een mannetje over. Na een snelle blik seint hij de scheids in, Zelos speelt met 12 man. Commotie alom, ook bij Zelos, want niemand wil het veld verlaten. Net als men Papier, steen, schaar wil doen met het twaalftal, grijpt de leider in. De jongste is de klos, die mag even in de dug out zitten. Gelijk is het evenwicht in de wedstrijd verstoort. H4 pakt het initiatief en scoort de 1-0  door een schot van Jeroen. H4 zit met het hoofd in de wolken, een voorsprong is geen dagelijkse kost en helaas gaat het dan ook niet lang goed. Zelos maakt na 2 minuten alweer gelijk en zo gaan we de rust in.

De glimlach is niet van het gezicht van coach Henk af te krijgen. Niet alleen maakte hij zelf weer 15 minuten mee als laatste man (en niet eens onverdienstelijk), op deze manier komt hij hopelijk af van zijn Winterswijkfobie, daar haalden we ons laatste punt in november. Natuurlijk wordt er doorgewisseld en enkele kwetsbaren worden op de bank gezet.

Na 5 minuten verdwijnt plots de glimlach van Henk, Zelos scoort de 1-2 en het doemscenario gloort. Toch is de onrust niet terecht, H4 balt lekker mee en krijgt ook kansen. Na flink aandringen is het Edwin, die naar een topvorm aan het toewerken is, de bal op het hoofd van Marcel lepelt. De 2-2 is de bevrijding. Alle ketenen van de laatste maanden vallen van H4 af. Er kan weer vrijuit gevoetbald worden en een overwinning ligt nu in het verschiet. Het is Sebastiaan die eindelijk het net weer weet te vinden. Na een solo alleen op het doel af caramboleert de bal met enig fortuin heen en weer tussen keeper en Sebas, uiteindelijk het doel in, 3-2. Het lijkt niet meer fout te kunnen.
Sebastiaan scoort
Sebastiaan, hier verscholen achter Hans, loopt de bal over de doellijn.

Nu kan de score alleen nog maar verder oplopen. Achterin staat het dicht (dat is ook wel eens lekker schrijven) en er wordt volop gecounterd. Jan verprutst enkele open kansen alvorens hij het toch knap afmaakt. Zijn lobje haalt de verre hoek en de eindstand is bereikt, 4-2. Een mooie afsluiting, we kunnen met een gerust hart bij de sponsor aanschuiven.

op het terras
Lekker op het terras.

De evaluatie verloopt zoals gebruikelijk is goede sfeer, met een sportmaaltijd van Bertus achter de kiezen komen we aan bij het afscheid nemen van onze trouwe begeleider en rechterhand van Coach Henk, Ton Harmsen. Ton heeft jarenlang de papieren ingevuld, gevlagd, de waterzak gevuld, de ballen opgepompt en tevreden een pijpje opgestoken als hij H4 weer zag winnen. Met andere woorden: de stille vrijwilliger op de achtergrond en door H4 zééér gewaardeerd.
Ton neemt het woord
Ton kondigd zijn afscheid aan.

Nu wordt er toch collectief een traantje weggepinkt en het hele team staat op om Ton de hand te drukken.
Klaas drukt de hand van Ton
Enkele seniorleden onder elkaar

Het duurt nog enkele rondjes voordat de emoties wat geluwd zijn. Volgende week nog een herkansing, dan is er de feestavond.
Nog  het Tegeltje: