Harfsen 4 snakt naar het eind

7217 TE
HARFSEN

Harfsen 4 -  Ratti 2    14-05-2014

Na het debacle van H1 op woensdag , waar heel H4 aanwezig was, was deze donderdagavond een delegatie van H1 present om H4 te steunen. Voorwaar een mooie geste, een kampioen waardig.
H1 op bezoek
H1 kijkt nog wat moeilijk

Door al die doordeweekse besognes moest Coach Henk peentjes zweten om zijn opstelling rond te krijgen. Dat Rowdy en Jan snel toestemmen lag in de verwachting, het roemruchte H4 feest komt er immers aan, dat Jorick en Dillon van de B meedoen is een enorme meevaller.
Het verzoek van Ratti om uit te stellen naar deze donderdag is natuurlijk gehonoreerd, een clubicoon was vorige week overleden en dat is meteen de reden waarom er een minuut prachtige stilte te horen was voor aanvang.
een prachtige stilte
(   -   )

H4 gaat lekker van start, eigenlijk  tegen de verwachting in want Ratti staat 2e en kan nog kampioen worden, hoewel ze het niet in eigen hand hebben. Maar afijn, het gaat wel lekker maar echte kansen levert het (nog) niet op. Dennis is een plaag voor de spelmaker van Ratti en daarmee is ook de angel uit dat team gehaald. Wat H4 momenteel mist is de rust tijdens de allesbeslissende pass, maar al te vaak gaat het daar mis. Zodoende is er een optisch overwicht  met veel hoekschoppen maar de keeper van Ratti heeft niet meer te doen dan het oprapen van ballen. Het is dan ook jammer dat we het niet vol kunnen houden. Ratti staat niet voor niets tweede, er staat iets meer kwaliteit in het veld en na een half uurtje betaald zich dat uit. De bal gaat over links en de voorzet beland uiteindelijk bij de tweede paal waar een intikker voldoende is. Dat kan een keer gebeuren maar bij H4 gaat het meteen dubbel op, een identieke situatie zorgt voor de 0-2. Nu staan de H4 aspiraties ook meteen op een laag pitje. Het inbrengen van Dillon zorgt echter voor wat swung in het elftal. Technisch en snel dolt hij zijn tegenstander op de achterlijn, die hem gelijk een kegel geeft. De penalty zal een prooi worden voor routinier Marcel. Was het ook al niet de avond van Benfica gisteren, Marcel lijdt aan dezelfde kwaal, de bal wordt gestopt door de keeper, die hiermee zijn finest moment beleefd van de avond.
MIS!
Faalt Marcel of is die keeper nou zo goed?

Het is dus rusten met een 0-2 achterstand wat voor H4 begrippen het laatste half jaar nog niet eens zo slecht is. Natuurlijk moeten we doorwisselen, de jaren tellen immers, maar coach Henk heeft nog meer jong grut op de bank. Daarnaast twijfelt hij steeds meer aan het gespeelde systeem, er wordt gefluisterd dat hij goede contacten heeft in het wereldje en die adviseren een 1-5-3-2 systeem. Om daar nu in de één na laatste wedstrijd in de rust op over te schakelen is net een brug te ver voor dit H4 beseft hij, dat moet volgend jaar maar.

De tweede helft begint vrij tam, we houden goed stand ook al is er wat geschoven in de opstelling. Er wordt inderdaad wat gecounterd. De omschakeling is met Jorick goed verzorgd als hij het hele veld oversteekt en een paar tackles knap ontwijkt. Hij komt alleen voor de keeper en dan komt zijn knapste actie. Jorick schuift de bal netjes in de voet van Mark die zo binnen kan lopen, 1-2. Menig speler had na zo’n solo zelf willen scoren maar als je zo volwassen bent om dan toch het overzicht te hebben, dan voorspelt dat veel goeds voor deze jeugdspeler.
doelpunt!
Mark schuift binnen.

Nu was dit wel de laatste stuiptrekking van H4, Ratti doet een tandje erbij want ze willen de verwachte overwinning nog wel even veilig stellen. Keeper Rowdy wordt onder vuur genomen en een polletje doet hem de das om. De bal rolt vrij knullig onder hem heen het doel in, 1-3, de voorbeslissing. Nu is zijn verwachting dat hij vanwege dit schlemielige voorval, dat er ook echt niet handig uitzag, helemaal de grond ingeschreven zou worden door uw verslaggever. Dat zou echter te makkelijk zijn. Ik geef toe, Rowdy  is  was een rasvoetballer en even dodelijk als spits, maar die nu als voetballende keeper even zijn handen was vergeten. Hij kon de bal oprapen, stompen, whatever,  maar zo knullig over de bal maaien met een zee van tijd, nee, dat gaan we hem nu niet verwijten. Dat stoppen we gewoon weg in het collectieve  H4 geheugen waar maar sporadisch dit soort herinneringen weer boven komen (misschien volgende week weer bij de feestavond).  Nee, vandaag van deze verslaggever geen kritiek.

hebben en houwen?Hebben?

Nu de beslissing er is loopt de score nog verder op. Ratti scoort 1-4 en de 1-5 is een beauty, een krul in de bovenhoek. De eindstand wordt 1-6 als de spelverdeler knap van grote afstand in de lege doel schiet na een rebound. H4 staat in 2014 nog steeds met 0 punten, er is nog één kans om dat te veranderen, a.s. zaterdag in de voorwedstrijd van H1. Komt dat zien!

Nog zin in het Tegeltje?