Sponsors

Harfsen 4 krijgt de kater in de eerste helft

Harfsen 4

1 - 5

FC Winterswijk 4

Jan Klumper (schot)
80'

Competitie

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 08

Datum

12 april 2014 14:30

Accommodatie

Sportpark t Schoolder
Reeverweg 36 A
7217 TE
HARFSEN
tel. 0573-431350

Harfsen 4  - FC Winterswijk 4    12-04-2014

Harfsen 4 had weer een feestje te vieren en ditmaal de bruiloft van Mark die nu, een dag later (op onze voetbalzaterdagmiddag nota bene), met Marin op huwelijksreis is. Hierdoor komt coach Henk natuurlijk weer een mannetje tekort. Mark lost dit sjiek op en regelt terplekke op de bruiloft twee familieleden, Guus en Martijn Regelink, om H4 aan te vullen. Door dit gebaar besloot coach Henk, op het laatste moment, om zijn kritische stukje op de bruiloft ten positieve aan te passen zodat Mark er nog vrij goed afkomt. Het T-shirt met “Het Kan Nog” zal hij zeker dragen als hij (ooit) weer mag voetballen van zijn vrouw.
Verder had Henk, in eerste instantie als beoogde bankvulling, ook nog Jan Klumper en Koen Vonkeman gestrikt (tegenwoordig melden ze zich spontaan aan), Jan moet als geregistreerd veteraan, naar later blijkt, toch de volle 90 minuten volmaken.

In Winterswijk hebben we met 4-4 gelijk gespeeld maar een illusie op een gelijk resultaat hebben we bij voorbaat al terzijde gezet. Helemaal als blijkt dat na 5 minuten Marcel zijn kuit opspeelt. Zijn vochtbalans is na gisteravond danig van streek en de kuitspier slaat in de kramp. De aanvoerders band gaat naar Johnny die hij amper 5 minuten door kan kan geven, John lijdt ineens na een korte sprint aan hetzelfde euvel als Marcel. De Respect- band gaat nu naar Jeroen. Zo staat het na 10 minuten 0-2, in stand en gewisselde spelers. FC Winterswijk kan nog stijgen in de ranglijst en stiefelt ondertussen gewoon door. Dat het bij rust slechts 0-4 is, is, naast keeper Arnold, vooral te danken aan de geïmproviseerde achterhoede onder leiding van Koen.

 Arnold is vertwijfeld

De 0-2

In de rust doet coach Henk, tegen alle verwachtingen in, het zwijgen er  toe. Waarschijnlijk had hij dit gelezen in de psychologie boekjes die hij de laatste tijd verslindt, in een ultieme poging om toch nog wat met H4 te bereiken. Hoe dan ook, de ruim in aantallen aanwezige toeschouwers (de families Regelink en Blankenberg wilden dit ook wel eens zien) zagen een geheel andere tweede helft.

H4 geeft goed partij, Jan verdeeld het spel goed op het middenveld en de counters van H4 zijn levensgevaarlijk. Winterswijk dringt daarentegen ook niet fel aan ofwel wij zitten er goed tussen. Hoe dan ook, we komen in elk geval in de achterhoede niet meer in problemen. Het logische gevolg is een verdiend doelpunt van H4. Het is gelijk een beauty van Jan. Nog een kans voor Jan
Nog eerdere kans voor Jan

Weggestuurd over rechts vindt hij zichzelf schuin voor de keeper. Met buitenkant rechts krult hij de bal in de linkerbovenhoek, een open doekje voor het publiek. Wel wat sneu dat hij zijn eerste de beste volgende bal in de voeten van Winterswijk speelt zodat die de 1-5 kunnen aantekenen. “Tja, dat is ook Jan” klinkt er van de bank.
H4 is al bekend om zijn quasi relativerende uitspraken, met een ietwat  grappige cynische ondertoon, en deze past zeker in dat rijtje. Als de uitstekende scheidsrechter affluit is H4 tevreden, we kunnen met opgeheven hoofd naar boven om de assistent coach Ton te eren. Hij is deze week 50 jaar getrouwd en de voltallige selectie wordt gefêteerd op spiritualia naar keuze  (bier is ook goed).
Het was nog lang onrustig aan de Reeverweg.

Her resulteert in het volgende tegeltje:

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!