Sponsors

Harfsen 4 verliest maar krijgt toch weer hoop

Harfsen 4

2 - 3

Haarlo SP 3

Competitie

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 08

Datum

29 maart 2014 14:30

Accommodatie

Sportpark t Schoolder
Reeverweg 36 A
7217 TE
HARFSEN
tel. 0573-431350

Harfsen 4 – Haarlo 3  29-03-2014

Vandaag kon Coach Henk weer enkele blessure gevallen terug verwelkomen na hun absentie.  Arnold, Mark en Marcel doen weer mee. Het sportpark ’T Schoolder doet wat leeg aan, maar dat komt doordat het 1e op deze inhaaldag moet ballen in Almen, zij worden vandaag ook 1e op de ranglijst. De paar supporters die wel de moeite nemen om leuk voetbal te zien worden getrakteerd op een ijsje, het weer is er na.

Haarlo heeft, ondanks dat het weer een inhaaldag is, toch nog 95 % eigen spelers, dit in tegenstelling met de heenwedstrijd. Het blijkt dat ze ook best veel voetbalcapaciteiten hebben. Hoewel het optisch gelijk op gaat is het toch Haarlo die iets meer voetbal slimheid laat zien. De combinaties lopen iets vlotter, ze vinden elkaar en al snel wordt het 0-1, de bal wordt goed vrijgespeeld bij de achterlijn en de bal voorlangs wordt binnengelopen door de jeugdspeler. Een flinke domper is  daarna de blessure van een oudgediende van Haarlo, met een gescheurde achillespees gaat hij terug naar de 1e hulp.

Bal voorlangs en binnenlopen (de bal komt buiten beeld  achter de spits aan)

We moeten het hebben van inzet en Mark gaat weer voorop. Het kost hem twee ademteugen als hij de bal vol in het kruis krijgt, dat kon wel eens blauw worden! Nog steeds gaat het gelijk op maar het is aan Arnold te danken dat het niet meer is dan 0-2 bij rust.

Coach Henk moet al na een paar minuten redding brengen bij een corner


Deze bal voorlangs uit een vrije trap kan niet gecontroleerd worden.

In de rust laat Mark zijn broek zakken en in volle glorie zien dat zijn kroonjuwelen nog heel zijn. “Het is een wonder dat ze dat nog wisten te raken”  wordt er geschamperd . Coach Henk is ondertussen blij dat het bij 0-2 is gebleven maar hij merkt op dat hij ook blij wordt van het getoonde spel.

In de tweede helft ziet hij de goede lijn voortgezet. Nu is Harfsen de betere partij maar het oogt nog wat slordig. Invaller Sander krijgt enkele uitgelezen kansen als hij vanaf de flank vrij komt voor de keeper maar tot twee maal toe komt hij niet verder dan een rolletje.

De keeper kan het schot van Sander eenvoudig oprapen.

Toch wint de aanhouder, de aanvallen stapelen zich op en de afvallende bal is voor Thomas, zijn harde schot in de korte hoek betekent de 1-2. Nu is het een kwestie van doorzetten.  Sander zet de 1-2 op met Thomas en kan vervolgens knap afronden, 2-2. Er gloort weer hoop!

Coach Henk heeft nu de zomer helemaal in zijn bol en zet Rowdy in de spits als Jolly Joker. Hij krijgt zowaar gelijk als Rowdy met zijn eerste actie oog in oog komt met de keeper, zijn stiftje eindigt echter  in de  handen van de keeper als die, totaal onervaren natuurlijk, weigert te duiken om zijn doel klein te maken. Nu ziet de inzet er wel heel schlemielig uit.

Dat valt tegen, baalt Rowdy

Ondertussen is Haarlo niet ongevaarlijk, onze rots in de branding staat even vast op zijn hakken en Arnold maakt weer een cruciale redding. We zijn gewaarschuwd, we hebben nog niet zomaar gewonnen!

Nu we zover gekomen zijn spelen we va banque.  John schuift steeds meer door en krijgt zowaar een dikke kans als hij door kan lopen op de keeper. Maar ook nu blijkt dat aanvallers moeten beschikken over stalen zenuwen, zijn schot betitelt hij zelf als “hopeloos”. Het publiek applaudisseert voor zijn snelle en correcte analyse. De oplettende H4 volger begrijpt waarschijnlijk al dat de deksel op de neus valt. Een verdwaalde voorzet van Haarlo beland op de kleinste speler van het veld en de bal valt onderkant lat binnen, 2-3.
Er resten nog maar een handvol minuten en H4 kan niet meer gevaarlijk worden. De uitstekende scheidsrechter uit Laren fluit voor het einde. Coach Henk is teleurgesteld maar toch tevreden. Na 7 kansloze verliespartijen, verliezen we nu met opgeheven hoofd en hoop in het hart.

Nog  het  tegeltje:

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!