Sponsors

Harfsen 4 strijdt tegen degradatie- en blessure spook

Harfsen 4

1 - 9

FC Zutphen 7

12'

Competitie

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 08

Datum

22 maart 2014 14:30

Accommodatie

Sportpark t Schoolder
Reeverweg 36 A
7217 TE
HARFSEN
tel. 0573-431350

Harfsen 4 – FC Zutphen 7  22 maart 2014

Op zo’n eerste lentedag zou het geluk Coach Henk moeten toelachen maar niets is minder waar. H4 zit in zwaar weer, de resultaten blijven uit en de ziekenboeg zit overvol. Een greep: Rudi –lies, Marcel-bovenbeen,  Arnold-teen, Michel-knie, Erwin-rug, Erwin-kruisband, Mark-gebroken teen, Klaas-gebroken rib, Gerard-gebroken been.  Al met al had coach Henk 10 van de 24 selectiespelers ter beschikking. Voorwaar een uitdaging. Gelukkig speelt de B1 vlak voor ons zodat we kunnen shoppen; Joost Veneman wil wel keepen , Jorik Noordkamp  is pinch hitter en Anton Berend Jan van ‘t Smeenk schuimt het middenveld af.

blessure
Een blik vanaf de (blessure)bank

Vandaag spelen we tegen FC Zutphen 7 die 6e staat met maar 3 punten achterstand op de koploper. Zo spannend is het in deze competitie. H4 speelt daarin een belangrijke rol, want in het begin van de competitie heeft lang niet iedereen van ons gewonnen, zo heeft de koploper 3 verliespunten door H4.

hagel
Het hagelt doelpunten vandaag

H4 gaat zoals gewoonlijk goed van start maar krijgt gelijk de deksel op de neus, een afstandschot zorgt voor de 0-1. De 0-2 volgt snel daarna terwijl het er helemaal niet naar uitzag, wat onoplettendheid is daaraan debet. Sebastiaan had al een flinke kans maar de 1-2 is een ordinaire intikker omdat de verdediging van Zutphen meer praat dan handelt, 1-2. “Toch nog spannend” zegt coach Henk op de bank. Maar op het moment dat hij ietwat tevreden achterover leunt is het 1-3 als de middenvelder gewoon kan doorlopen. De 1-4 uit de corner is een ‘standaard’ goal zoals dat heet. Intussen past het weer zich aan, aan het gemoed van Coach Henk, een Lentedag met hier en daar een hagelbui. Met de rust is er al berusting, dit jaar is blijkbaar (weer) niet ons jaar.

bal in't net
Een doorloper met de bal in het net

Met de inbreng van Jorik in de tweede helft  hebben we, naast een zootje extra B1 supporters, ook wat jeugdig elan.  Jorik zorgt voor extra gevaar maar tot een doepunt leidt het niet, hoewel hij nog vlak naast kopt.
supporters
Onze vaste SM supporters, die houden wel van een pak slaag.

Het blijkt dat H4 zich moet beperken tot overleven, met hier en daar een uitval. Die uitval behoort tot de specialiteit van Sebastiaan maar tot overmaat van ramp loopt ook hij nog een (Hamstring) blessure op.  Het haar van Coach Henk verkleurt intussen van diep grijs naar wit.
te hard
Anton Berend Jan krijgt nog een dot van een kans maar de bal haalt hij niet meer in.

Aan FC Zutphen is al die malaise niet besteed, zij zijn met hun eigen wedstrijd en de competitie bezig. Drie punten en een doelgemiddelde zijn daarbij het belangrijkste. Ze lopen uit naar 1-9 in totaal als de scheidsrechter affluit voor het einde.

Thomas Jeroen
Thomas en Jeroen spelen toch nog een puike partij.

Tot slot het tegeltje:

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!