Harfsen 4 dolend in de diepe achterhoek

7091 XC
DINXPERLO

DZSV 6  -  Harfsen 4  15-03-2014

Kijkend naar de statistieken in de competitie (te vinden op de H4 pagina) blijkt dat er een rechte lijn naar beneden gaat. De laatste 7 wedstrijden hebben we verloren en het lek hebben we niet boven. Mede daarom hebben we nog getraind bij Gerard in de tuin en op het gras waar we toch een diepe indruk hebben achtergelaten. Ook de praatsessie nadien was erg succesvol, zo met elkaar evaluerend onder het genot van de juiste stimuli, is duidelijk waar het aan schort, nu nog omzetten in daden!
Gerard 50 jaar
Abraham zetten in de tuin van Gerard(die rollator komt zeker van pas)

De lange reis naar Dinxperlo wordt ditmaal geleid door Coach Henk die zijn TomTom de opdracht had gegeven om de culturele route te volgen. Al doende kregen we de Achterhoek ook eens van een andere kant te zien. Zo kom je nog eens ergens. Al met al werd toch nog de getoonde reistijd van 1.20 uur teruggebracht naar 58 minuten door steeds meer zwetende en druk sturende coach die zijn geplande warming-up toch niet in het water zag vallen.

In Dinxperlo bij DZSC wordt duidelijk dat men hier zwaar geïnvesteerd heeft in kunstgras maar wij mogen op het oude hoofdveld waar nog wel echte sprieten de kop opsteken. Helaas zijn ook de groundkeepers helaas op de rubberen tour want het veld is bar en boos.
tossen
De toss is zojuist verloren.

Harfsen trapt af in een geïmproviseerde opstelling want aanvoerder Marcel is niet okselfris, hij gaat laatste man spelen. John schuift daarom door naar het middenveld. Als dan na 10 minuten Marcel er toch afmoet kan John terug naar zijn vaste plek.  Al gauw blijkt dat DZSV niet tot de topploegen van onze competitie hoort. Maar het feit dat ze zo’n geweldig overwicht hebben in de eerste helft zegt veel over de fase waarin H4 nu verkeerd. Zelden zal DZSV zo vrij hebben kunnen rondspelen en profiteren van geboden kansen als deze eerste helft. Dat het bij rust maar 4-0 is voor coach Henk een gelukje.
sfeerbeeld
Er hangen donkere wolken boven H4.

In de rust laat coach Henk zijn teleurstelling blijken, het lag voor een groot deel aan de instelling, dat is nou juist kwalijk te nemen. Onze kwaliteiten zijn van minder belang, als we kwaliteit hadden speelden we niet in het 4e.  Ook doelman Arnold moet helaas geblesseerd afhaken. Hij heeft zijn teenblessure al met pijnstillers in de waagschaal gesteld (aan zijn instelling mankeert niets) maar nu houdt het op. Thomas neemt zijn plaats onder de lat in.

sfeerbeeld 2

H4 begint weer fel met het vastzetten van DZSV die zich daar echter vrij makkelijk onderuit voetbalt. Maar toch, de preek van coach Henk heeft succes, we zijn wat beter bij de les. Als dan na 5 minuten Gerard de bal krijgt wil hij de wegspringende bal met een sliding de diepte inschieten. Dat lukt maar moet het bekopen met een stevige trap van de inkomende verdediger die de bal vol op de schoen wil nemen. Hij raakt echter het scheenbeen en iedereen hoort een kenmerkend geluid dat niet veel goeds voorspeld. De wedstrijd ligt stil en Gerard wordt door Henk en Marcel naar de eerste hulp gebracht in Doetinchem.

Vreemd genoeg gaat de wedstrijd gewoon door, de aangeboden 6-0 wordt weggewoven door de (overigens uitstekend leidende en op Wilfried de Jong gelijkende) arbiter. Nu blijkt dat H4 toch kan bikkelen ook al is het niet fraai. De 5-0 bijvoorbeeld is een foutje van instant keeper Thomas die met bal en al over de doellijn valt. De 6-0 is toch een klein foutje van Edwin die, tot drie maal achter elkaar toe, opzichtig over de bal trapt. Dat het hier bij blijft is toch weer een verdienste, alleen jammer dat coach Henk er niet is om het te zien.

Helaas gaat door alle commotie het rondje van Gerard voor zijn 50e verjaardag ook niet door. Intensief SMS contact leert dat het een mooie volledige breuk is, het kon direct gegipst worden, meer pijn toebrengen was niet nodig.

Dan nog het tegeltje:

tegeltje 3