Harfsen 4 op dieptepunt

7217 TE
HARFSEN

Harfsen 4  - FC Zutphen 8   8 maart 2014

Vandaag eindelijk een tegenstander die lager op de ranglijst staat. Na onze vrije val door de ranglijst hebben we behoefte aan een opkikkertje. Zutphen 8 scheelt 3 punten met ons en dat willen we minstens zo houden. Coach Henk is deze weken de wanhoop nabij, een oude voetbalwet gaat op, hoe groter de selectie, des te makkelijker zegt men af. Smoezen te over. De grootste kwam van Mark; van zijn vrijgezellenfeest hield hij een zere teen over. Tja, als dat alles is, na zo'n feest ben je blij dat er geen pus uit loopt. In ieder geval nam hij de moeite om nog even te komen kijken.
Ondertussen moest Coach Henk flink improviseren, Michel werd gepromoveerd tot doelman, en dat gaat hem niet eens zo slecht af.
Michel trapt uit
Michel had liever blauwe kousen gehad, nu voelde hij zichzelf niet echt senang.

Dan de wedstrijd, zoals verwacht had Zutphen een stroeve start omdat H4 er goed bovenop zat. Het resulteert in enkele kansjes maar de sterke keeper van Zutphen weet Sebastiaan zijn wil op te leggen. Het doelpunt komt er ditmaal niet van voor hem. Als de wedstrijd vordert krijgt Zutphen steeds meer overwicht. Enkele oude krijgers van Zutphen, met duidelijk nog veel voetbal gogme, kregen het middenveld in handen en de kansjes stapelen zich op. Dit resulteert zelfs in een doelpunt, althans dat is de mening van Zutphen en de onpartijdigen op de tribune, in de praktijk kan de scheids niet zien of de bal de doellijn heeft gepasseerd. Grensrechter Edwin denkt op zeker in een bochtje te kunnen kijken en wuift de juichende Zutphenaren weg.  De scheids kan niet anders dan door laten spelen. Op deze manier komt H4 goed we met een 0-0 ruststand. Ook Klaas komt trouwens goed weg, zijn handsbal leidt niet tot een gele kaart maar tot het rustsignaal.

gooi maar voor de pot
Een zeldzaam H4 hoogtepuntje

In de rust is coach Henk de rust zelve. Dolblij dat we nog gelijk staan pept hij de manschappen op en doet ook nog zijn plichtmatige wisselingen. Met zijn vingers gekruist gaat hij weer naast verzorger Ton op de bank zitten, eens kijken hoe een koe een haas vangt.
John bouwt op Edwin controleert

John en Edwin komen individueel nog sterk uit de verf

Na rust stelt Zutphen inderdaad orde op zaken. Met een sterke en zeer fitte vijftiger (of is hij de zestig al gepasseerd?) op het middenveld sturen ze de H4 verdedigers van het kastje naar de muur. Twee kapbewegingen, gevolgd door een strak schot in de verre hoek, zorgen voor een terechte 0-2. Instand keeper Michel is natuurlijk kansloos, ondanks dat hij nog gracieus zweeft, althans in zijn mijmeringen naderhand.

H4 probeert toch de draad op te pikken en blijft gaan voor de eretreffer. Het resulteert nog in enkele counters en hoekschoppen maar tot echte kansen, zoals in de eerste helft, leidt het niet.

De bal vliegt te ver
Niels heeft een kopkans

die kleine dikke staat weer goed opgesteld
Een corner wordt door Zutphen bij de eerste paal weggewerkt, terwijl er toch enkele H4 spelers middenin volledig vrijstaan.

De doodsteek is de 3-0 van Zutphen, de weggetikte bal beland voor een middenvelder op de rand zestien die simpelweg de bal in het lege doel kan tillen. Waren er al illusies, dan zijn ze nu wel verdwenen. In ieder geval besluit Marcel kort daarna om zijn blessure nu wat rust te gunnen.
Coach Henk, beroofd van alle andere mogelijkheden op de bank, besluit om zichzelf in te wisselen. Hij gaat laatste man spelen en schuift John een linie door. John was hierna, na eigen zeggen, ook een ervaring rijker, dat valt nog niet mee. Met kunst en vliegwerk blijft het bij 0-3, H4 zakt weer verder weg want Zutphen 8 is ons nu ook voorbij. Er zijn niet veel seizoenen waarbij een team op elke denkbare plek van de ranglijst heeft gestaan, is H4 dan toch recordbrekend?

Hier nog even het tegeltje van deze week: