Harfsen 4 niet op het podium

7217 TE
HARFSEN

Harfsen 4  - DZC’68  11   15-02-2014

Alle H4 spelers hadden gisteren netjes hun Valentijn bedacht met een leuk presentje (Sebastiaan moest diep in zijn zak tasten om aan de verwachtingen te voldoen, maar ook dat lukte) zodat ze vandaag in tip top conditie present waren. Er was er geen een die thuis moest blijven van de vrouw zodat Henk kon beschikken over 17 fitte selectiespelers. Na wat uit- en afstel de afgelopen weken dan toch vandaag weer de eerste wedstrijd na de winterstop, en we hebben d’r zin an!

grote selectie
Een drukke kleedkamer

DZC had wat goed te maken want de heen wedstrijd hadden we gewonnen met 3-4 en dat was een spannende! De eerste helft gaat gelijk op. Er wordt niet bijster goed gevoetbald maar het is het al gauw spannend. Vandaag is Arnold in topvorm want hij haalt enkele cruciale ballen uit de hoek. Aan de andere kant kan de DZC keeper zich ook onderscheiden want hij haalt met een uiterste inspanning een bal van Sebastiaan uit de hoek. De rust wordt gehaald met de brilstand.

Aan analytisch vermogen geen gebrek in de rust. Arnold vindt dat er rommelig gespeeld wordt. “Nee, we moeten het hebben van vloeiend combinatie voetbal zeker” was de reactie.  Gerard dacht dat hij nog wat weinig spelminuten in de benen had, als verklaring voor zijn matige spel. Coach Henk dacht daarentegen dat hij wat veel speelminuten had gekregen en zette hem prompt in de wissel.

De 2e helft meer van het zelfde. H4 heeft eerst het betere van het spel en Dennis krijgt een goede mogelijkheid met een kopbal.

Dennis komt heel hoog
Dennis torent boven iedereen uit

Verder opvallend veel hoekschoppen in het voordeel van H4 en allemaal zijn ze gevaarlijk. Maar… geen goal! Het lijkt af te steven op een typische 0-0 wedstrijd, niet goed wel redelijk spannend voor de toeschouwer. Dan na een stief half uurke weer een corner voor Harfsen 4, weer geen treffer voor H4 maar wel voor DZC. In de omschakeling laten we ruimte liggen en dan zelfs Arnold het niet houden, 0-1. Vijf minuten later krek hetzelfde, 0-2. Wat een sof, laten we het toch weer liggen!
weer geen treffer
Weer een corner die geen doel treft

Nu gaat ook laatste man Marcel mee naar voren om het tij te keren maar de onmacht is schrijnend. Het geloof is weg en H4 wordt weg gecounterd en verliest met 0-4. Voor de toeschouwers is het net of Verwey verliest met 3/1000 ste, hier had er geen verliezer moeten staan. In de realiteit vallen we zwaar van het podium. We mochten voor de wedstrijd naar het linkerrijtje kijken, en dat doen we nog steeds want wij staan stijf rechts.

Kerstboom?
Hoge bomen vangen veel ballen!

Dan toch nog een leuke mededeling in de kantine. Mark geeft zijn bruiloftskaart af en verwacht de voltallige selectie (zonder Valentijn) op 11 april in Bon’Aparte in Barchem. Dat gaat wel lukken!

Nog het tegeltje van de week:
tegel