Harfsen 4 kan vrije val niet stoppen

7211 AC
EEFDE

Sportclub Eefde 5 – Harfsen 4

Nu het zo langzamerhand duidelijk is dat Harfsen 4 niet meer betrokken is in de strijd om het kampioenschap, lijkt het erop dat spelers soms andere zaken een hogere prioriteit geven dan de wedstrijd op zaterdag. Vandaag kampten we met 13(!) afzeggingen. Een paar chronische blessures daargelaten, werden personeelsfeestjes, muziekstudiedagen, bijbaantjes, carnavalsfeestjes later die avond, zere ribbetjes en vrijgezellenfeestjes als excuses opgevoerd. En nummer 14 kwam daar in de loop van de middag nog bij toen hem werd gevraagd zijn eigen  vrijgezellenfeestje op te luisteren met zijn aanwezigheid.

Henk zag zich dus genoodzaakt wat andere spelers te ronselen. Gelukkig was het tweede elftal vrij. Dat hij weinig geloof had in hun kunnen werd wel duidelijk toen bleek dat ook hij niet bij het vertrek aanwezig was. Samen met z’n vrouw wat potgrond uitventen had bij hem ook een hogere prioriteit….

Eefde had zich in de stand aardig opgewerkt en doet nog wel mee in de strijd om het kampioenschap. We konden dus rekenen op een zware middag. En dat leek nog veel zwaarder te worden toen al in de 2e minuut Eefde kinderlijk eenvoudig op 1-0 kwam door een onoplettendheid achterin.

Maar geleidelijk aan ontspon zich toch een wedstrijd waarin beide partijen aan elkaar gewaagd waren en doordat Edwin de bal op de middellijn ontfutselde aan de linksback van de tegenstander kon hij ongehinderd en op volle snelheid opstomen naar de keeper die hij vervolgens onberispelijk met een goed schot passeerde, 1-1. Ook daarna kreeg H4 nog enkele goede mogelijkheden, maar die waren niet aan Sebastiaan besteed…

Uit het niets, vlak voor rust, kwam Eefde weer op voorsprong doordat hun spits wel erg veel vrijheid kreeg bij een voorzet. We gingen weer, zoals de laatste weken steeds het geval was, met een achterstand de rust in. Arnold meldde daarin dat zijn voet auw deed en dat hij geen bal meer kon uittrappen. Hij drukte daarin daarom iedereen op het hart om niet te ver weg te lopen en bereikbaar te zijn voor een uitgooi.

De 2e helft was nog maar nauwelijks begonnen toen Eefde de bal wilde terugspelen op de keeper. Sebastiaan, die daar nog stond omdat hij niet zo snel kon terugkomen na een afgeslagen aanval, kreeg die bal keurig in de voet, bedacht zich geen moment, draaide met de bal naar het doel en liet de keeper kansloos, 2-2.

Nu kwam er een fase waarin H4 beter was dan Eefde en waarin ook de geleende spelers zich lieten gelden. Met name Paco van Kan was actief op het middenveld en toen hij daar ongehinderd een eindje kon doorlopen, liet hij een prachtig schot los van 25 meter, dat eindigde in de kruising van het Eefdese doel. We stonden zowaar voor, met 3-2, in Eefde, tegen een kampioenskandidaat, met 14 afzeggingen!

Dat ging dus ook niet lang goed. Binnen twee minuten was een volgende onoplettendheid achterin de oorzaak van de gelijkmaker. En een kwartiertje later stonden we alweer achter met 4-3 na de eerste volkomen op eigen kracht uitgespeelde goal van Eefde. Een goede voorzet ging precies tussen keeper Arnold en Dennis door naar de inkomende spits.

Harfsen 4 ging nu op zoek naar de gelijkmaker, die ook zeker verdiend zou zijn. Het leidde tot veel spelers voor de goal van Eefde, maar ook voor de bal. Een ingooi voor Harfsen op de eigen helft leverde met een pressende tegenstander zoveel problemen op dat die er met de bal vandoor konden en in de laatste minuut daarmee de eindstand op 5-3 konden brengen. We konden echter wel met opgeheven hoofd het veld verlaten. Gastspelers Dennis, Paco, Bente en Bas hebben daaraan ook prima bijgedragen.

Volgende week ontvangen we FC Zutphen 8. Het is een van de twee ploegen die we nog onder ons op de ranglijst hebben staan….

(Bedankt Klaas voor het verslag)

2 Tegels deze keer:

tegel