Harfsen 4 als "Dust in the wind"

Haarlo SP 3

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 08

22 februari 2014 14:30

Sportpark Haarlo
Overbekkingsweg 2
7273 PW
HAARLO

Sp Haarlo 3 – Harfsen 4     22-02-2014

Vandaag de uitgestelde uitwedstrijd tegen Haarlo. Haarlo was duidelijk bezig hun prachtige accommodatie weer te vervolmaken na de kleine brand die zorgde voor het uitstel. Helaas is die aandacht ten koste gegaan van de aandacht van veld 3. De berg konijnenkeutels op de middenstip voorspelde niet veel goeds.

Zoals  gebruikelijk kon coach Henk weer beschikken over een uitgelezen gezelschap H4 veteranen. Haarlo daarentegen kon op deze inhaaldag putten uit de volledige Haarlo selectie. Hun 1e , 2e en A waren vrij zodat ook het 3e meer dan representatief ter tonele verscheen. (dat geeft overigens niets, dat doet elk elftal als je tekorten hebt. Je hebt er alleen mee te maken op inhaaldagen.)
sfeerbeeld 1

sfeerbeeld 2

De wedstrijd gaat, in den beginne, vrij gelijk op maar H4 krijgt de beste kansen omdat ze Haarlo goed vastzetten achterin. Als er dan een foutje ontstaat kan Sebastiaan alleen op de keeper af. Zijn keurig geplaatste schot beland echter vol op de paal omdat de straffe zuidenwind de bal een behoorlijke zet meegeeft.  H4 behoudt het initiatief, creëert verschillende halve kansjes en hoekschoppen maar kan niet echt doordrukken.  Haarlo moet het ondertussen hebben van schoten uit de tweede lijn. Arnold haalt een paar knap geschoten ballen prachtig uit de hoek maar is kansloos op een strakke schuiver, het is rusten met een 1-0 achterstand.

zie de bal linksboven
Weer een redding van Arnold

De tweede helft gaat tegen de wind in, iets wat eerst nog als een licht voordeel wordt gedacht omdat menig passje is de eerste helft over de achterlijn verdween. Al snel blijkt dat we er niet meer uitkomen. Lange ballen en uittrappen belanden op eigen helft zodat we ons niet echt onder de druk uit kunnen voetballen. Het is dan ook aan Arnold te danken dat het spannend blijft.
Arnold souverijn
Arnold in stijl

Er is maar één manier om Arnold vandaag te passeren en dat is met toverballen. En dat is precies wat Haarlo doet. Een cross pass beland bij de Haarlo linksbuiten die met zijn rechter een veeg naar de bal doet. De hoge bal, zwanger van effect, ploft in de rechter bovenhoek. De beste man (waarschijnlijk zijn hele voetbalcarrière nog nooit gescoord) trekt een sprint naar de dugout en wisselt zichzelf direct. Hij wou altijd al op zijn hoogtepunt stoppen. (dit voorspelt weinig goeds voor zijn huwelijk, maar dat terzijde)

de corner wordt verwerkt

Inmiddels is duidelijke dat we tegen een schier onoverbrugbare achterstand zijn opgelopen want kort gezegd, het lijkt nergens op wat H4 in de tweede helft laat zien. Haarlo is in zijn sas maar stuit nog steeds op Arnold. Ze scoren nog wel maar vraag niet hoe. Een hoge verre voorzet wordt opgepakt door de wind en beland pardoes in de kruising.

deze waait binnen
Deze voorzet beland stijf in de kruising (de straffe wind is te zien aan de cornervlag)

Wat rest is frustratie, zodat nog even met 10 man gevoetbald moet worden, en een terugtocht naar Harfsen met de staart tussen de benen.

In Harfsen komt het H4 feestteam met een eerste aankondiging. De roemruchte feestavond is vooralsnog vastgesteld op Zaterdag 24 mei. Dus graag even deze avond noteren als je iets met H4 van doen hebt.

Dan nog het bekende H4 tegeltje:

tegel