Sponsors

Harfsen 4 tegen Ratti: 2 helften met 2 gezichten

Ratti 2

4 - 3

Harfsen 4

Competitie

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 08

Datum

30 november 2013 14:30

Accommodatie

Sportpark De Eik
Eikenlaan 15 A
7251 LT
VORDEN
tel. 0575-556856

Ratti 2 – Harfsen 4   30-11-2013

Nu coach Henk zijn kampioensaspiraties (noodgedwongen) aan de kant heeft gezet, breekt er muiterij uit in de kleedkamer als hij even de papieren invult. Sebastiaan doet een openlijke sollicitatie in een poging H4 weer naar de top te stuwen. Als hij schamper  uitgelachen wordt beseft hij dat er zojuist een openlijke afwijzing heeft plaatsgevonden. Bij terugkeer van Henk is gelijk duidelijk wie er op het hoogste punt zit van de apenrots, de opstelling wordt zonder morren aanvaard.
Sebas is de keeper voorbij
Sebastiaan ziet een leeg doel maar is naar buiten gedrongen.

Ratti zijn we al tegengekomen in de bekervoorbereiding, daar hebben we van onthouden dat de nr 10 de onbetwiste spelmaker is, wij zetten daar kuitenpikker Dennis tegenover. Het werkt wonderwel. Harfsen 4 heeft zelfs het initiatief en verdienen duidelijk de voorsprong maar dat lukt maar niet. Er zijn kansen genoeg, 80 tot 100% zelfs maar het doelpunt valt niet. Ook Ratti krijgt zijn kansjes en als achterin een overtreding wordt gemaakt is het de nr 10 die mag aanleggen voor een vrije trap op 25 meter van het doel.
strak in de bovenhoek
Als een streep in de bovenhoek.

Je snapt het al, de bal gaat er als een streep in, een beauty die Arnold allen maar kan nakijken. Nu denk je dat de koppies naar beneden gaan, en … dat klopt, het zelfvertrouwen krijgt wel een knauw op zo’n manier. Gelukkig hebben we Edwin nog, hij steekt de laatste tijd in een bloedvorm, een plaag voor al zijn tegenstanders en zijn vriendin, hij kan echt zijn opgekropte energie in de spelletjes kwijt.

Edwin wordt met moeite afgestopt.

Het is ook Edwin die weer scoort (hij loopt bijna 1 op 1 in de spits) na goed doorzetten in een klutssituatie. Nu Harfsen 4 op stoom is, is de geest uit de fles, zou je denken. Maar onze makke blijft het benutten van kansjes, dat Sebastiaan nog scoort met een hard schot is meer te danken aan de keeper, die net hiervoor de afwas gedaan heeft met handschoenen aan.  Rusten met een 1-2 voorsprong.


 In de rust is ondanks de bescheiden voorsprong coach Henk toch in zijn nopjes. Vooraf hadden we het moeilijker ingeschat want Ratti was met een indrukwekkende serie bezig. Er wordt weer vrolijk doorgewisseld, met 4 verse krachten erin moeten we nu doordrukken.

Daar zit flink wat talent op de bank.

Er werd inderdaad flink doorgedrukt en wel door Ratti. Ze krijgen vat op de H4 verdediging en het lijkt wel of elke steekbal ook goed valt. Al gauw is het 2-2 en zelfs 3-2 en daar viel niet veel op af te dingen. Het lijkt zelfs 4-2 te worden maar het doelpunt wordt afgekeurd omdat de voorzet kwam na een handsbal. Vlagger Edwin roept de scheidsrechter bij zich en weet dit overtuigend, in woord en gebaar, uit te leggen. Petje af voor deze Ratti scheidsrechter dat hij het advies overneemt. Binnen 5 minuten is het toch 4-2, een diagonaal schot valt hard binnen. Het is aan Arnold te danken dat het in deze fase niet meer wordt.
H4 moet schakelen, Marcel gaat een linie naar voren en Fernando komt voor Sebastiaan. Nu heeft Fernando altijd een aansporing nodig in de vorm van een cookie van de tegenstander en gelukkig, dat kreeg hij. Meteen wordt het Zuid-Amerikaanse karakter in hem wakker. Fernando gaat er stevig  maar toch lichtvoetig in, zijn opgelegde kans wordt gestuit door de keeper maar de rebound krijgt hij terug. Als Messi in zijn jonge jaren dolt hij een massaratti spelers en speelt de bal strak voorlangs, Gerard let op en tikt binnen, 4-3. Het is weer een wedstrijd maar de tijd is bijna om. Het is nu alles of niets. Er is volop druk en een paar schotkansen volgen nog. Maar het is to little to late.

Een tegeltje zit er nog wel in:

 Messi

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!