Harfsen 4 speelt Sinterklaas en wordt volledig afgesminckt

7217 TE
HARFSEN

Harfsen 4 – AZSV 11  16-09-2013

Na weken van spannende topwedstrijden mochten we vandaag tegen laagvlieger AZSV 11 uit Aalten. De gasten staan stijf onderaan met 0 punten. Dit betekend dat bij Coach Henk meteen de stormbal wordt gehesen, we hebben niet zo’n goede statistiek tegen puntloze tegenstanders, wat heet. De laatste jaren hebben ploegen de competitie afgesloten met 3 of 4 punten waarvan 2 of 3 van H4.
Coach Henk schroomt er derhalve niet voor om rigoureuze maatregelen te eisen tijdens het coaches overleg. Het resultaat: Harfsen 3 wordt teruggetrokken uit de competitie en 4 spelers gaan over naar H4. Met 25 basisspelers tot zijn beschikking kan hij eindelijk dat team neerzetten dat nodig is om deze tegenstander op te rollen.

Een woud van spelers
Een mêlee van spelers.

Het spreekt voor zich dat Henk zichzelf als spits van dit sterrenelftal heeft neergezet.  Met voldoende aanvoer zou hij vandaag moeten excelleren maar daar kon nou juist weleens de crux zitten. H4 begint goed, al snel zijn er enkele kansjes waarvan die van Edwin zeker de grootste is. Ternauwernood kan AZSV de bal wegrammen waarbij zowaar een aanval ontstaat. Als Michel en Marcel het dan te makkelijk opnemen is het 0-1 voor de gasten uit Aalten.  Wat een sof. Coach Henk trekt zijn conclusies en laat zich gedesillusioneerd wisselen, hij had zo gewaarschuwd voor onderschatting en toch….

Komt dat SCHOT !!!!
Michel probeert een afstandschot maar het zit hem vandaag niet mee

Met een nieuwe spits erin loopt het iets beter maar het is duidelijk dat H4 een probleem heeft om het spel te maken, we zijn meer een counter ploeg. Toch wordt het 1-1. Sebastiaan krijgt de bal binnendoor aangespeeld en kan diagonaal binnen schieten.  Nu zal het wel goed komen is de algemene mening maar nog steeds worden geen 50 tot 100%-ige kansen gecreëerd. Aalten kan dat ook niet, zij zijn afhankelijk van een enkele handige spits, en deze heet “spekkie”. Mede door hem wordt het zelfs 1-2, instant keeper Marcel kan alleen maar toekijken.

Edwin is altijd vrolijk
Vrolijk begint Edwin aan de wedstrijd…….

Intussen heeft Edwin een moeilijk momentje, hij mist zijn voetbalvrouw die er deze keer voor gekozen heeft om zijn vrijgezellenflatje onder handen te nemen. Was hij voor het begin van de wedstrijd nog vol goede moed, in de rust breekt hij en krijgt heimwee naar zijn lief. Coach Henk neemt hem in bescherming en wisselt vrolijk door.
Heimwee naar zijn voelbalvrouw
……. maar dan kan Edwin kan nog maar aan 1 ding denken.

In de tweede helft kunnen ook Stef en Willem hun kunnen laten zien. Het zou de ommekeer kunnen zijn maar al gauw vervalt H4 in de oude fout. Er wordt te slap gevoetbald, de combinaties zijn niet nauwkeurig  genoeg en de kansjes beperken zich tot een enkel schot.  Als dan Spekkie begint aan een solo is het alle hens aan dek, 4 H4 spelers kunnen hem niet afstoppen als hij van het rechtermiddenveld helemaal doorstoomt naar de linkerkant van de zestien. Het is een koud kunstje om Marcel te verschalken, 1-3. We hebben nog een stief kwartiertje.

Met de minuut begrijpen de wat oudere H4 spelers (dat zijn er 20, red.) het onomkomelijke lot, zeg maar vloek, die op H4 rust. Alweer zullen we punten weg geven aan de nr. laatst, ditmaal zelfs 3. We blijven strijden tot in blessuretijd, John begrijpt dan ook nog waarom dat zo heet, we zijn hem enkele weken kwijt, als scheidsrechter Leunk affluit. Dit zal ons in de terug wedstrijd niet gebeuren, is de edachte, dan hebben ze immers al punten.

Rest het Tegeltje: