Sponsors

Harfsen 4 laat overwinning glippen in een late thriller

FC Winterswijk 4

4 - 4

Harfsen 4

25'
66'
Erwin Elkink (scrimmage)

Competitie

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 08

Datum

9 november 2013 15:00

Accommodatie

Sportpark Jaspers
Jaspersweg 5
7103 AV
WINTERSWIJK
tel. 0543-515580

FC Winterswijk 4  -  Harfsen 4  09-11-2013

H4 rijgt de topwedstrijden aan elkaar in deze periode. Vandaag naar Winterswijk, de nr. 2 van de competitie. Wij staan 5e, willen we meedraaien in de top moeten we eigenlijk eens een keer  winnen van een ploeg boven ons.Mark heeft een muziekkrat gemaakt
Aan de voorbereiding moet het niet liggen, dacht coach Henk, en heeft Mark in de voorbije week opdracht gegeven een muziekkratje te maken zodat we voor de wedstrijd de boel op kunnen zwepen. In de What’s app kon men voorstellen doen voor de CD, en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Van ‘Het dorp’ via Hazes tot Metallica kwam voorbij en het staat er allemaal op.

Op weg naar Winterswijk deed Hans zijn best zijn navigatievrouw consequent te negeren. Omdat dat goed lukte kwamen we vrij laat op het nieuwe sportcomplex van de plaatselijke FC. Winterswijk had haar best gedaan zoveel mogelijk kleedkamers te bouwen zodat ze wat krap bemeten zijn, de douche daarentegen was net zo groot. We nestelen ons in kleedkamer 13 (slecht voorteken?) en de hymne van de champions leage schalt even later door de gang. Op kunstgrasveld nr 4 moest worden gevoetbald, nog op het oude complex dus dit gras laat brandsporen achter. Het H4 gevolg is al ter plaatse en Edwin kan zijn lief wat traptechniek bijbrengen.


Martine doet haar best als voetbalvrouw

Het is een leuk begin, een vallende bal van de keeper in de eerste minuut schiet Gerard net naast, hetzelfde lot voor een kopbal waar de keeper ook fout zit.  Maar na een stief kwartiertje is de situatie al hopeloos. Twee opzichtige fouten zorgen voor een 2-0 achterstand en ons dynamische centrale duo op het middenveld, Marcel en Rudi, vallen geblesseerd uit.  Dat wordt improviseren voor coach Henk, hij posteert Thomas midden op met naast zich Erwin. Het blijkt wonderwel te werken, Winterswijk komt er nog wel uit maar dan heeft laatste man John voldoende tijd om te corrigeren, verder gooit Arnold zijn hele hebben en houwen in de strijd, binnen en buiten de zestien, om te tegenstander van het scoren af te houden.
Voorin moet toch Sebastiaan het weer doen. Hij kan scoren in de 25e minuut als de ingestudeerde vrije trap feilloos werkt. De lange bal wordt op de penaltystip verlengd door Gerard en die 2e bal zet Sebas vrij voor de keeper, 2-1. 10 minuten later laten twee verdedigers de bal tussen zich in liggen, in een ultieme poging haalt Sebastiaan uit en met een mooie krul vliegt de bal langs de verbaasde keeper, 2-2.

Dat we met 2-2 kunnen rusten had niemand gedacht na het ongelukkige begin, dus de stemming is opperbest in de kleedkamer. Voor het eerst dat we op kunstgras een resultaat neerzetten! Maar we zijn er nog niet en daar is eenieder van doordrongen.  
We nemen thee mee voor de achterblijvers op het verre veld maar dat is verboden zo blijkt. “Je mag niet met hete thee op het kunstgras lopen!” krijgt Klaas te horen. Het laat zich raden dat de thee komt waar het hoort en dat de Winterswijker een paar nieuwe zelfstandige naamwoorden heeft geleerd.
H4 gaat door waar het gebleven is met gevaarlijk counteren.  Sebastiaan haalt weer de achterlijn en kan dan alleen nog maar een onverwachte maar gevaarlijke punter loslaten. De keeper is zo geschrokken dat hij de bal in eigen doel werkt, 2-3. Wat een weelde, maar zeer verdiend. En de koek is nog niet op, er volgen meer kansen, een bal voorlangs, een fikse duik waarbij de bal er met de hand ingemept wordt (daar ontsnappen we aan een tijdstraf) en toch nog een doelpunt. Er is een fikse scrimmage en Erwin geeft het beslissende tikje tussen de benen van de grabbelende keeper door, 2-4. De bal is maar net over de lijn en wordt weggewerkt maar de uitstekend fluitende scheidsrechter was weer ter plaatse en geeft het doelpunt.
Henk wordt bijkans gek van vreugde langs de kant, dat wil hij zelf meemaken, onderdeel zijn van een winnend team, voetballend wel te verstaan. Hij wisselt zichzelf 10 minuten voor tijd in en prompt gaat Winterswijk voor een alles of niets offensief. En als H4 achteruit begint te voetballen roept het ook het onheil over zich af. Toch blijven we fier overeind maar counteren nog maar zelden.

JW schiet tegen zichzelf
Het fatale moment: de handsbal van JW

Dan gebeurd het toch, JW schiet de bal in het strafschopgebied tegen zijn eigen arm, penalty. De spits van Winterswijk, gezegend met een enorm ego, maar vandaag tot zijn frustratie niets presterend gaat achter de bal en knalt zijn frustratie van zich af, hij scoort en is weer het mannetje.


De bal vliegt binnen

Nu is het billen knijpen, de 90 minuten zijn om, het licht gaat er bij aan, en de extra tijd duurt ongelofelijk lang.
Te spannend gewoon
De spanning haalt iedereen van de bank, een enkele voetbalvrouw daargelaten

Zelfs Henk assisteert bij het verdedigen, enkele ballen kopt hij weg  als een verre ingooi zijn kant op komt. De bal toucheert zijn elleboog, penalty. Een werkelijk ongelofelijke beslissing van de uitstekende scheidsrechter die in één keer zijn reputatie te grabbel gooit. Twee penalty’s in de laatste 10 minuten zonder dat de handsballen expres gebeuren. Het mannetje maakt de 4-4 en de scheids laat niet eens meer aftrappen. Op zijn stopwatch staat precies 45 minuten en 10 seconden, eigen waarneming van John. Elke spelonderbreking had hij netjes gestopwatcht. 

Coach Henk zakt bijkans door de grond, 4-4 na zo’n geweldige remonte van zijn team en uitgerekend hij, na zo hard gebuffeld te hebben, hij veroorzaakt 2 verloren punten en zakken we verder naar plaats 6. In zo’n geval laat H4 zich meteen van zijn beste kant zien, nog voordat we bij de kleedkamer zijn is het tegeltje geboren.

 

Bertus met het roemruchte H4 shirt 

Als we thuis komen in Harfsen is er geen tijd meer voor een derde helft. Dus gaan we ’s avonds maar uithuilen bij onze trouwe sponsor Cateraar Bertus Voortman. In Het rad van fortuin schuiven we aan bij een gezonde sportmaaltijd. Bertus wordt bedankt voor de nieuwe wedstrijdkleding die we dit jaar hebben gekregen. Het wordt toch nog een geweldige avond want het belangrijkste motto is:  Mens erger je niet!

 Sebastiaan ergert zich

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!