Harfsen 4 kansloos in Zutphen

7207 ED
ZUTPHEN

Fc Zutphen 7  -  Harfsen 4   26 oktober 2013

Vandaag moet we alweer voor de tweede keer dit seizoen naar Zutphen voor een uitwedstrijd. Ditmaal tegen het 7e van de plaatselijke Fc, tevens koploper in onze competitie. Nu heeft het 4e de platte kar al in de winterstalling gezet maar met een 4e plaats doen we nog lekker mee. In Zutphen speelt een straffe warme wind lekker mee, het zonnetje is er, dus de oudjes van het vierde staan lekker rustig te ballen. Nu blijven we nog lekker bij de eerste 15 minuten maar dan scoort Zutphen toch vrij makkelijk 2 keer. Er gaan wel enkele persoonlijke fouten aan vooraf maar toch is duidelijk dat Zutphen 7 niet voor niets bovenaan staat. Maar H4 laat zich niet zomaar naar de slachtbank leiden, we hebben zelfs  nog kansjes via enkele corners en een bal op de lat van Marcel. Die moeten er wel in als je  serieus mee wilt doen. Als het dan ook nog 3-0 wordt dan weet de ervaren H4 speler genoeg: “Henk, ik heb een pijntje, mag ik wisselen?”

rust in Zutphen
In de rust maakt coach Henk zijn wissels bekend: konijn Johan Hoentje komt uit de hoge hoed.  De hele week vooraf had hij al op de whats-ap gemeld dat hij zou stunten met een tientjes-lid. Nu is het zijn beurt! Henk wordt bijkans euforisch als hij roept; “Kom op, we maken er 3-3 van!”

Het zal duidelijk zijn dat Zutphen direct 4-0 scoort, Johan hebben we pas weer onder de douche gezien toen hij zijn onzichtbaarheidcrème had afgespoeld.  Aanvallend brengen we vandaag echt te weinig, Sebastiaan wordt wel enkele keren met een steekbal de ruimte ingestuurd en vrij voor de keeper, maar wat voorheen altijd een zekerheitje was, is nu, met wat kilootjes erbij en wat lucht minder, nog een hele opgave. Sebas is echter gezegend met een gave trap en een vrije trap is een kolfje. Met de 4-1 op het bord is de eer in elk geval gered.
Kopbal op de lat
De Zutphen spits kopt op de lat.

Iemand die we wel veel in beeld gezien hebben vandaag was Arnold. Dat de eindscore maar 5-1 is geworden is te danken aan onze doelman. Arnold was vandaag man van de wedstrijd. En dat zegt genoeg over  de wedstrijd.

In de kleedkamer doet Edwin een vreemde ontdekking, in zijn binnenbroek ziet een groot gat, die zat er voorheen nog niet. “Dat is toch slechte kwaliteit, bromt hij hardop”. “Dan moet je maar niet zoveel krabben”  is de repliek, vervolgens worden allerlei tegelwijsheden rondgestrooid. Laten we daar dan maar dankbaar gebruik van maken: hier is de mooiste.

tegel

Bijbehorende opmerking:  Het rijmt niet maar het dicht wel!

Volgende week hebben we een vroege thuiswedstrijd tegen Oeken, Sponsos Bertus Voortman heeft al beloofd om te komen kijken. Een uitgelezen mogelijkheid om een elftal foto te maken! Dat gaan we dus ook doen, zorg dus dat je op tijd bent, nadere berichtgeving volgt!