Harfsen 4 vandaag superieur!

DZSV 6

Assist: Axel Haak
Marcel Wijers (kopbal)
Luc Valkeman (intikker)
Luc Valkeman (intikker)
Assist: Axel Haak
Erwin Elkink (schot)

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 08

12 oktober 2013 14:30

Sportpark t Schoolder
7217 TE
HARFSEN

Harfsen 4 – DZSV 6  12-10-2013

Deze week geen zorgen bij de coaches van de elftallen. Één team was vrij dus de spelers konden ingezet worden om gemankeerde elftallen op te vullen. Zelf hadden we bij absentie van Michel en John behoefte aan een laatste man dus het was logisch dat Axel naast zijn vader kwam te staan in de verdediging.  Een extra Haak op de deur is nooit weg! Wat de laatste wedstrijden nog een beetje ontbrak was scorend vermogen dus ook Luc mocht meedoen.

Voetballend zit het wel goed bij H4, althans bij vlagen. De eerste vlaag duurt  20 minuten maar dan is het ook al 3-0. De eerste werd gemaakt door Jeroen die, mooi vrij gespeeld door Luc, diagonaal binnen schiet als hij de zestien binnenloopt. De tweede is voor Marcel, een kopbal uit de corner is te machtig voor de DZSV keeper.

Marcel scoort uit de corner
Marcel gaat hier raak koppen

De 3-0 is voor Luc die, aan het eind van een mooie combinatie, de keeper uitspeelt en de bal binnenloopt. Luc had er nog 1 kunnen maken als hij niet zo nonchalant een vallende bal voor de keeper met zijn van Persie kleine teen op de paal had geduwd.
Daarna wordt het spel wat vlagerig, te snel wordt gezocht naar de ultieme beslissende pass, terwijl we beter de combinatie kunnen blijven spelen. Zo kan DZSV makkelijk verdedigen en vliegt de bal op en neer.

Als het rust is, is het ook werkelijk rust in de kleedkamer. Een tirade van coach Henk blijft (ook ditmaal) achterwege maar hij voert wel 4 wissels door. Hij had blijkbaar een pact gesmeed met de bankzitters en beloftes gedaan die hij nu inlost. De wenkbrauwen gaan al snel weer naar beneden als blijkt dat hij zichzelf in ieder geval niet inwisselt.
Ook in de tweede helft gaat het crescendo. Het nieuwe spitsenduo heeft ook veel kopkracht wat Dennis bewijst uit een corner bij de eerste paal, 4-0.

Dennis komt hoog bij het koppen
Deze kop poging van Dennis wordt uit de hoek gehaald.

En weer wordt er goed gecombineerd en vallen er doelpunten. Luc maakt een rush van Axel af door de bal koel binnen te tikken, 5-0. De 6-0 is voor Erwin (E. want J. loopt op krukken langs het veld), de, waarschijnlijk onbedoelde, 1-2  met Dennis zorgt er voor dat hij vrij door kan lopen op de keeper en de bal in de hoek duwen.

Luc schiet een streep
Een vliegend schot van Luc mist net de camera, (dus dik het doel)

Ook hierna wordt het spel weer rommelig, H4 geloofd het wel en geeft nog dikke kansen weg. Arnold heeft maar 1 ding aan zijn hoofd, hij wil koste wat het kost dimaal de nul houden (dat is alweer een tijdje geleden). Hij lult zichzelf bijna uit de wedstrijd als hij een paar mislukte uittrappen produceert. De scheldkanonnade is op zichzelf gericht waardoor de aangesprokene danig van slag raakt. Met kunst en vliegwerk kan hij nog een paar keer redden. Als hij eindelijk verslagen wordt is er Axel om de bal van de lijn te halen.

H4 kan toch weer controle krijgen, Edwin caramboleert zichzelf langs twee tegenstanders op de rechterkant en bedient Fernando, de 7-0 valt onder de keeper door. Met zo’n stand is het niet onlogisch dat verschillende spelers uit hun taak vallen, Klaas is zo’n voorbeeld, hij wil ook scoren en duikt enkele malen vrij op voor de keeper na briljante steekpasjes van zijn zoon. Dan blijkt waarom hij die andere taak toebedeeld had gekregen, het opzichtig falen wordt hem vergeven. Des te meer voer voor de derde helft.

weer een gevaarlijke corener

Opvallend is vandaag dat zoveel verschillende spelers vandaag scoren, nog meer opvallender is dat topscoorder Sebastiaan daar ditmaal niet bij zit, hij zegt zelf dat hij zich dit jaar concentreert op de schaduwschutters trofee, hij zou meer voldoening halen uit een goede assist dan door zelf te scoren. Met die overtuiging  en een ellenlange neus ging hij naar huis.

toeschouwers hebben alleen maar lovende woorden

Liefhebbers van goed voetbal hebben ditmaal toch gekozen voor het 4e, altijd een garantie voor spektakel!

Ditmaal twee tegeltjes:

Tegeltje 1

En 1 voor het thuisfront:

tegeltje 2