Harfsen 4 met veel tegenslag naar een gelijkspel

7207 ED
ZUTPHEN

FC Zutphen  8  -  Harfsen  4    05-10-2013

Aangezien uw vaste verslaggever /fotograaf een feestje had, had hij enige lijntjes uitgegooid in de H4 selectie om te komen tot een mooi verslag. Coach Henk had zich ook afgemeld (toevallig) dus die kwam niet in aanmerking om een objectieve beschouwing te maken. Hans had het volgende te melden:

De opstelling van Henk moet door de gelegenheidscoach worden aangepast: Dennis stond nog in de file bij aanvang van de wedstrijd (ging direct) en Fenando had zich bij Henk afgemeld voor de 1e helft (die was nog op huizenjacht).

H4 speelde de eerste helft beter dan Zutphen, de kwaliteit van de Zutphense keeper zijn getest (en die waren goed). Zutphen zet met een hoekschop (die slecht werd uitverdedigd (door mij op de op de lat en daarna niet werd weggewerkt) de ruststand stand op 0-1. Met een onterechte tussenstand de kleedkamer in.

Ook de 2e helft is Harfsen overduidelijk de betere partij maar de doelpogingen leiden nog niet tot resultaten. Tot in de 70e  minuut, dan scoort Erwin J. verlossende 1 -1.Helaas eindigt de laatste doelpoging net voor het einde van de wedstrijd in en drama, Erwin Jimmink gaat door z'n knie en het is direct duidelijk dat het serieus fout is. De (goed fluitende) scheidrechter fluit de partij af met de eindstand van 1-1 en Erwin gaat naar de eerste hulp om naar zijn knie te laten kijken.

Vervolgens komt er ook een zienswijze van Klaas:

In mijn beleving was het  zo:
In de 5e minuut krijgt Tsjak een niet te missen kans als een Zutphen verdediger in het eigen 5-metergebied over de bal heen trapt. Van 2 meter blijkt hij toch nog te missen: hoog over.

25e minuut: Een corner van Zutphen wordt door Hans vakkundig op onze eigen gelepeld waarna een van de drie door Zutphen ingeleende A-spelers  de bal precies tussen Jeroen en Mark, die de doellijn probeerden te verdedigen, door wordt geprikt.

75e minuut: Tsjak passeert 3 spelers op rij waarna hij de uitlopende doelman verschalkt met een balletje in de verre hoek.

Verder is de wedstrijd een kopie van die van vorig seizoen, die we met 1-0 verloren: 75% balbezit, veel aanvallen, goed spel, maar geen beslissende pass. En een schier onpasseerbare keeper: schoten van 15 meter of meer zijn volkomen nutteloos, hij plukt ze allemaal klemvast uit de lucht. Afwachtend Zutphen dat met de 3 A-spelers voorin op de counter speelt.

In de 91e en laatste minuut krijgt Tsjak nog een zeer goede mogelijkheid na een goede lange bal van die andere Erwin. Hij neemt de bal in de lucht goed aan, landt en gaat door z’n knie. Erbarmelijk gejammer klinkt over het veld. Uiteindelijk wordt hij afgevoerd per brancard, direct naar de auto van Hans om in het Spittaal te laten uitzoeken wat er aan de hand is. De scheids heeft inmiddels de wedstrijd afgefloten. Bij het ter perse gaan van deze e-mail is nog niet bekend wat de exacte schade is. Verwacht mag worden dat ook hij nu tot het leger van uitgeschakelden behoort dat voor de winterstop niet meer in actie komt.

De fotograaf was niet aanwezig, geen idee waar die uithing…

Anekdotes: Om 2 uur vertrek, om 5 over 2 wordt Fer nog gebeld: blijkt in Ommen te staan in een huis ivm een open-huisdag. Na 10 minuten in de 2 helft arriveert hij nog en valt meteen in voor Hans, onze leider-voor-een-dag, omdat Henk een weekendje weg met broer en vrouwen verkoos boven de roemruchte H4-zaterdag. Geeft te denken….

Johnny begon aan de wedstrijd maar was al binnen 5 minuten druk bezig Sebastiaan uit te leggen waar die moest invallen, want hij had het alweer gezien. Stramme spieren speelden hem parten.

Maak er maar wat moois van!

Tot slot nog een late inzending van Edwin, die blijkbaar gevraagd werd het verslag te verzorgen maar onwetend dat dit stuk al geplaatst was (hij zit de hele week op zijn camion) trouw een stukje inleverd:
 Vandaag de uitwedstrijd tegen Zutphen 8, geen makkie gezien de 1 – 0 nederlaag vorig jaar. Toen werden alle aanvallen in de kiem gesmoord door de doelman. Op volle oorlogssterkte vertrok H4 richting Zutphen, alle illustere namen uit de gouden Harfsen jaren en nu in het 4e spelend konden worden opgesteld. Zelf had coach Henk zich een weekendje terug getrokken, om bij te komen van de flitsende start van H4. Hans was wederom stroman en vooraf de opstelling ingefluisterd. Daarnaast had hij de beschikking over een reserve bank waar je U tegen zegt.

Zoals verwacht was H4 de boven liggende partij, maar stuitte het telkenmale op hun formidabele doelman! Met lange halen naar voren probeerde Zutphen hun jonge voorhoede (3 A-spelers) te bereiken. Halverwege de 1e helft kwam Zutphen op voorsprong, paniek in de Harfsen defensie en via de kluts belandde de bal in het doel. Voor rust kreeg H4 nog enkele kansen, maar de doelman bleef een sta in de weg. Bild note eins (weltklasse)

Ook de 2e helft hetzelfde spelbeeld en moest het publiek wachten tot de 80ste minuut. Een briljant staaltje voetbal  van Erwin J bracht H4 verdiend op 1 – 1. Na de verdediging te kijk gezet te hebben, was zijn diagonale schot de doelman te machtig.

In de laatste minuut sloeg echter het noodlot toe en verdraaide hij z’n knie, en zal H4 voorlopig zonder z’n sterspeler verder moeten!

Tja, veel mooier kan je het niet maken, hooguit een foto van vorig jaar erbij zetten. Vooral het verlies van Erwin met een ongelukkige blessure is een grote tegenslag, laten we hopen dat hij er weer (snel) bovenop komt.

Oh ja,  we hebben natuurlijk nog het tegeltje: