Harfsen 4 weer op de weg naar boven!

DZC '68 11

Erwin Jimmink (intikker)

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 08

28 september 2013 15:30

Sportpark Zuid (ingang 2)
Sportweg 6
7006 GJ
DOETINCHEM

DZC’68 11 – Harfsen 4    28-09-2013

Deze week weer crisisoverleg bij de leiders van de senioren elftallen. Het derde is niet ruim bedeeld omdat er veel blessures zijn in de selectie. De doorselectie kan dus niet worden gemaakt waardoor H3 mensen tekort komt. Heel  logisch dat men dan kijkt naar H4, met op papier 19 spelers lijkt dat een makkelijke prooi om in te pikken maar coach Henk weet wel beter. De 19 hebben we hard nodig, de afmeldingen zijn niet van de lucht normaal gesproken en ook deze week telt hij zijn knopen. Onder zware druk, waarbij waterboarding en een felle ondervragingslamp niet geschuwd werd, werd coach Henk gedwongen enkele sterspelers af te staan, waaronder keeper Arnold.  Met die wetenschap in ons achterhoofd stonden we deze late zaterdagmiddag klaar om naar Doetinchem te vertrekken, vandaag een latertje dus (bij thuiskomst bleek  zelfs het vet in de bamihapjespan al gestold, kan je nagaan), en instant keeper Rudi Keizer kon zelfs na 90 minuten bij het 2e nog nareizen naar Doetinchem (en bedankt), hij was net op tijd voor de aftrap.
spelmoment DZC11 H4

In Doetinchem konden we ons settelen in een kleedkamer waar al twee teams hun bivak hadden opgeslagen, dat is even inschikken maar je moet!
De wedstrijd begint vrij goed, H4 heeft al vrij snel over(ge)wicht en vooral tussen de linies is er veel ruimte om de bal aan te nemen en uit te draaien. Enkele kansjes worden er gecreëerd maar zonder succes, aan de andere kant krijgt ook DZC af en toe een kans maar met name Rudi kan een schot uit de korte hoek halen. Na een stief kwartiertje is het toch raak, Marcel krult de bal mooi  in de bovenhoek, 0-1. Nu is het een kwestie van doordrukken. DZC speelt een bekent spelletje, de lange bal van achteruit op de gevaarlijke spits (waar kennen we dat van?), maar tot nu toe is dat vrij simpel te onderscheppen. Tenzij je over de bal trapt, ja dan kan de spits doorlopen en is het 1-1. Als dan daar direct overheen balverlies wordt geleden op een kritieke plaats, is het 2-1. #$%@-verdorie, staan we weer te kijk! Gelukkig profiteren we van de ruimte. Erwin zet een 1-2 op, op de rand van de zestien en kan onder zware druk knap afmaken, rusten met 2-2.

lekker ranja in de rust, op het veld
Rusten met een can ranja, het voetballeven kan zo simpel zijn, deja vu!

In de tweede helft laten we weten wie het beste team is. H4 heeft de touwtjes in handen, helemaal als Sebastiaan kan scoren op een pass van Erwin J. Er gebeurt vervolgens 30 minuten helemaal niets! De wedstrijd bloedt helemaal dood, DZC krijgt steeds meer overwicht zonder echt gevaarlijk te worden. H4 blijft wel gevaarlijk maar de beslissing, nee die komt niet. Henk heeft een beste kans die op de paal komt, en Klaas schiet net naast.

Henk schiet de bal op de paal!Henk prikt de bal op de paal.

Klaas prikt net naast
Klaas prikt de bal net naast.

Nooit kwam bij H4 de gadachte op dat DZC kon scoren, maar ze doen het toch. “Los, los, los” wordt er geschreeuwd, en als dat gebeurt kan de teruggetrokken bal door de schreeuwende spits worden binnengeschoten, 3-3. Potverdriedubbeltjes, het is vlak voor tijd en zo’n gelijkmaker kunnen we niet gebruiken. Ook H4 heeft de tong op de schoenen hangen, geven we weer punten weg?

de vrije trap valt binnen
Hier valt de vrije trap van Sebastiaan binnen!

In de 90e minuut kan eindelijk Henk zich onderscheiden, hij kan alleen afgestopt worden door een overtreding zodat de bal op 20 meter, midden voor het doel komt te liggen. Marcel en Sebastiaan overleggen:  “ik voel me er goed bij” zegt Sebas, zodat aanvoerder Marcel wijselijk een stap terug doet, “laat het dan maar zien”.  H4 kan weer juichen, de wedstrijd wordt kort daarop afgefloten, een verdiende 3-4 overwinning en we kijken weer naar boven op de ranglijst, dit wordt een mooi seizoen. Zorg dat je dat een keer komt bekijken! Hopelijk kunnen we onze selectie zolang in stand houden.

In de spaarzame minuten in de kantine wordt een nieuw item geïntroduceerd: Het tegeltje van de week! Gelijk worden voor enkele weken in het vooruit spreuken gelanceerd, we houden het bij de wedstrijd:

tegeltjeswijsheid

Voor de gehele selectie (met aanhang deze keer):

Ons eerste sponsor uitje staat vooralsnog gepland op 9 november om 18.00 uur in “Het Rad van Avontuur”. Details volgen nog, maar noteer het in de agenda!