Sponsors

Harfsen 4 weer terug op aarde

Harfsen 4

2 - 6

Eefde SP 5

... (e.d.)
80'
Assist: Klaas Haak

Competitie

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 08

Datum

21 september 2013 14:30

Accommodatie

Sportpark t Schoolder
Reeverweg 36 A
7217 TE
HARFSEN
tel. 0573-431350

Harfsen 4 – Eefde 5  21-09-2013

’s Morgensvroeg laten de selecties van H3 en H4 zich al van de goede kant zien. De jaarlijkse schoonmaakbeurt van de kantine, de buitenkant dan (de rest wordt natuurlijk wekelijks schoongemaakt), wordt uitgevoerd en dat vele handen licht werken maken is evident. Klaas waagt zijn leven op de ladder en Edwin zoekt het passende gereedschap uit dat zijn postuur kan dragen. Leunend tegen de hark zoekt hij naar de Dixie want de ruime voorraad snacks van Alma had een passende bestemming gevonden. Klaas vindt de ladder erg hoog
Edwin is bij de groenvoorziening
H4 is euforisch, de stand op teletekst staat vastgezet op de pagina van de 6e klasse 08. H4 staat bovenaan! Natuurlijk worden de eerste plannen van een platte wagen al afgestoft, we zijn vastbesloten die positie niet meer weg te geven. Wel wat jammer dat coach Henk in aanloop naar het treffen tegen Eefde geconfronteerd wordt met afmeldingen, halve blessures en een vragend derde die spelers tekort komt. Sociaal voelend als de mannen van H4 zijn wordt aan alle wensen voldaan, logisch toch? Ook H4 heeft wel eens ondersteuning nodig.

Edwin is lekker bezig
Edwin zit lekker in zijn vel vandaag.

H4 begint overtuigend, ook Edwin oogt alsof hij zijn ballast overboord gegooid heeft want hij is heel balvast en actief. Sebastiaan komt een paar keer door op rechts en geeft prima voorzetten. Erwin en Edwin gaan hier echter heel slordig mee om (dit is een nette manier van zeggen dat het publiek en coach Henk zich vol afgrijzen de handen voor de ogen slaan, zo gruwelijk wordt er gemist) In totaal mist H4 in de eerste 20 minutenwel zeker 6 100% kansen, Eefde loopt het dun door de broek. Als zovaak gaat dan een oude voetbalwet op, mis je zelf de kansen dan gaat de eerste er aan de andere kant in, zo ook nu. De laatste man komt mee op en van een afstandje geeft hij een mooie lob, via onderkant lat binnen, 0-1.

bal voorlangs maar weer geen score
De bal komt voorlangs maar Edwin kan er geen lichaamsdeel tegenaan zetten.

Dat is balen maar we zijn niet van slag (nu nog niet tenminste), we weten dat we de beste kansen krijgen en dat zal zich uitbetalen op den duur. Als in de 35 minuut dan toch Sebastiaan vrij voor de keeper komt, is het raak, de bal hoeft niet eens de hoek in maar is van zo dicht bij dat de keeper geen kans meer heeft, 1-1. Zo , nu gaan we de boel naar onze hand zetten, is de gedachte bij coach Henk als hij tevreden in de dug out gaat zitten. Zijn kont heeft de bank echter nog niet geraakt of de bal ligt er al weer in. Eefde scoort de 1-2 en weer is het een lobje die Arnold de das om doet. Als  voor rust ook nog eens de 1-3 valt, gaat H4 met een kater de kleedkamer in.

Sebas mist...
Sebastiaan heeft hands gemaakt en de kans gaat voorbij.
Sebastiaan scoort
Maar Sebastiaan scoort ook

Coach Henk telt zijn knopen, Marcel is met een blessure naar de kant, Michel kan niet meer dan 1 helft en op de bank zitten Gerard, met een licht hamstringblessure, en Klaas. Afijn, u begrijpt, de wanhoop nabij maar inventief. Van het derde, die op veld twee speelt, haalt hij twee 4e spelers terug. Fernando en Mark kunnen zich warm lopen. Klaas en Gerard mogen toch invallen.
Al snel blijkt hoe de zaken er voor staan, Eefde heeft de laatste man een linie opgeschoven en nu hebben zij de overhand, H4 kijkt toe en incasseert. Erwin haakt ook af en nu blijkt dat we wel heel veel voetballend vermogen zijn kwijtgeraakt. De 1-4 en de 1-5 zijn een logisch vervolg. Het losse zand dat overblijft speelt Kick en Rush, maar met Sebastiaan op het middenveld lukt dat ook niet echt. Eefde scoort de 1-6 en H4 snakt naar het einde. Toch zijn er nog enkele uitvallen met perspectief, een voorzet van Klaas wordt onder druk van Gerard door de verdediger in eigen doel gekopt. De 2-6 eindstand is bereikt en H4 staat weer met beide benen op de grond, weg zijn alle aspiraties en terug zijn de pijntjes. Coach Henk heeft weer een week om alle wonden te likken en het moraal weer op te krikken.

 h4 corner

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!