Harfsen 4 begint competitie met sterke zege!

Zelos 6

Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 08

14 september 2013 15:00

Sportpark Pluimerskamp
Halseweg 29 D
7021 HV
ZELHEM
tel. 0314-621974

Zelos 6 – Harfsen 4  14-09-2013

Het seizoen is nu officieel begonnen. Na het succes in de beker (goede resultaten en we zijn  niet verder (precies naar wens)), mochten we in Zelhem tegen Zelos aftrappen voor de competitie. Onze selectie is volledig intact gebleven (kom daar tegenwoordig nog maar eens om) alleen hebben we Erwin J aan de selectie toegevoegd. Sponsor Voortman heeft ook zijn best gedaan en de selectie staat volledig in het nieuw.  Enige nadeel is dat we nu het shirt in de broek moeten doen, anders struikelen we erover. In onze ijver om de gewaardeerde sponsor  van onze sportmaaltijden goed uit te laten komen zijn de shirts ietwat oversized. Om het te vieren is een grote BBQ georganiseerd bij de kantine, wel wat sneu dat wij moeten uit voetballen maar in de derde verlenging hebben we ons niet onbetuigd gelaten.

Met Zelos  hebben we al kennis gemaakt in de bekercompetitie, tegen het 5e werd het een gelijkspel. Nu tegen het 6e blijkt al gauw dat het oude rotten in het vak zijn. De combinaties lopen vloeiend bij hun terwijl wij weer wat sneller en fanatieker zijn. Aanvallend blijken we constant gevaarlijk terwijl we in de verdediging soms penibele situaties tegenkomen. De meeste kansen zijn voor H4. Toch blijkt het moeilijk te scoren. Niet alleen de uitstekende keeper staat in de weg ook de harde wind, die schuin over het veld staat, maakt dat de laatste pass moeilijk aankomt. Er zijn een paar opgelegde kansen, met name de spits die we niet met name zullen noemen maar wel een belofte op het prikbord had gehangen, blinkt uit in het om zeep helpen van prima kansen.

Erwin kan net niet scoren, de keeper red

Een voorbeeld van een om zeep gebrachte kans, personen op de foto hoeven niet perse exemplarisch te zijn voor de tekst, het kan wel.

Uiteindelijk valt het doelpunt toch. Marcel pikt de bal na een ingooi op en ziet de keeper wat uit zijn doel staan. Hij besluit toch voor de pass op de tweede paal maar de wind pikt de bal op en hij valt net onder de lat binnen. In de nabeschouwing houdt hij het op een bewusssie, hoe dan ook, we rusten met 0-1.

Keeper van Zelos kan oprapen

Ook deze kans beland in de handjes van de keeper van Zelos.

In de rust beseft coach Henk dat het roer om moet, Erwin gaat een linie naar achteren, we leggen wat  meer gewicht in de spits.  Het lijkt goed uit te pakken, H4 rijgt weer kansen aaneen terwijl  Zelos het moet hebben van spaarzame uitvallen. Het maximale wat Zelos eruit haalt is een vrije trap op 25 meter van het H4 doel. Arnold metselt de muur en gaat er veilig achter staan. De bal is strak en hard, daarbij gedragen door de wind, blijkt het onhoudbaar door Arnold. (In de derde helft als de H4 Whatts Ap weer rondgaat zijn er analyses, tekeningen en meningen die anders doen vermoeden, de redactie blijft aan de veilige kant en houdt het erop dat het onhoudbaar was).

Arnold pakt nu goed de bal

Hier grijpt Arnold goed in

Hoe dan ook, H4 loopt weer achter de feiten aan terwijl we in de rust hadden geconstateerd dat we hier zeker geen punten hoeven te laten liggen. Vandaag blijkt dat we het niet moeten hebben van de splijtende pass, vaak gaat de bal door de wind net iets te hard, anders zorgt het natte veld daar wel voor. Logisch is dus dat Erwin het probeert met een afstandschot, er is een hoofd van Zelos voor nodig om richting te geven aan de bal, 1-2, we staan voor, wat een opluchting.

Nu komen er meer ruimtes op het veld, bij Zelos gaan de jaren tellen, terwijl bij ons Jorick mee doet. Hij geeft de bal op een cruciaal moment breed op Sebastiaan (Hé  Sebas, zo kan het dus ook!!) die op vertrouwde manier onder de keeper door scoort.

Sebastiaan scoort!

Sebastiaan brengt een geruststellende marge op het bord.

Nu is het uitvoetballen, we mogen niets meer weggeven, en dat doen we ook niet meer. Sterker nog, vlaggenist Fernando heeft meer belangstelling voor de korfbalwedstrijd achter de heg (er schijnen nog al wat rokjes op te waaien), alles gaat zonder gemor.

Het slotakkoord wordt gegeven door Dennis, uit de corner kopt hij de 1-4 op het bord. H4 is op de rit, de grootste winst is dat we weinig tegendoelpunten hebben, dat moet zo blijven. De vaste H4 volgers gaan zeker kijken volgende week, die weten dat de euforie maar zo weer om kan slaan.