Harfsen 4 sluit bekerstrijd af met gelijk spel

7217 TE
HARFSEN

Harfsen 4 – Zelos 5  07-09-2013

Voorafgaande in de week werd al duidelijk dat het 4e moest bijspringen om alle seniorenelftallen compleet te krijgen. Het derde is nog lang niet compleet en onze 5 jongeste teamleden werden uitgeleend door Coach Henk. Hierdoor hielden we in de laatste bekerwedstrijd tegen Zelos 5 maar 10 eigen spelers over. De rest moest komen uit andere thuisspelende elftallen en coach Rowdy van het 2e.  Rowdy komt als vanzelf in het doel te staan, verder completeerden Koen, Jeroen, Paco en Dennis de bank.

Zelos 5 is een goede ploeg die er gelijk flink bovenop zit. Rowdy kan zich gelijk onderscheiden en maakt enkele goede reddingen, dat neemt niet weg dat het al gauw 0-1 is.

Zelos scoort de 0-1
Klaas haalt de bal uit het doel na de 0-1

Het wachten is eigenlijk op de 0-2 want H4 is nog wat onmachtig, wat verder als wat hoekschoppen komen we niet.

De 0-2 valt inderdaad en dit is het sein voor Zelos om het wat makkelijker op te nemen. Aan de andere kant kan je ook zeggen dat H4 wat meer grip krijgt op de aanvallers van Zelos. De corners betalen zich  nu ook uit. Werden er eerder nog een paar flink gemist het is Marcel die vlak voor rust binnenkopt, 1-2, we doen nog volop mee.

tegen de stroom in

Als de kudde een bepaalde richting op gaat is er altijd wel ééntje die zijn eigen weg zoekt.

Coach Henk had in de eerste helft al omgewisseld om links en rechts wat pijntjes op te vangen. Veel meer mogelijkheden zijn er niet. Edwin had al een kleintje kermis gedaan in Laren en is niet topfit, daarbij zorgt het drukkende weer voor een flinke aanslag op de conditie. In plaats van zijn gewenste wissel wordt hij voorzien van een blikje Red Bull. Hij kan er weer tegen maar het is wel duidelijk dat er ditmaal geen vleugels bijgeleverd waren.

In de 2e helft blijkt des te meer dat de kwaliteitsimpuls van de bank zorgt voor veel meer strijd. Er wordt vrij ‘mannelijk’ gevoetbald en Zelos gaat daar volop in mee.  Voor de toeschouwers is het goed om te zien dat  de strijd in evenwicht is en dat H4 kansen begint te krijgen. Niet voordat er achterin opzichtig geblunderd wordt. De spits van Zelos kan vrij op Rowdy aflopen en schiet keihard binnen, de instant doelman kan nog bijna redden maar moet toch de 1-3 incasseren.

Klaas gooit in

H4 gaat door op de goede weg, langzamerhand komt de periode dat de steekballen wel aankomen, Gerard krijgt een mooie kans maar zijn volley met zijn chocoladebeen wordt niet de wereldgoal die hij in gedachten had. Sterker nog , hij mist compleet de bal, in beide gevallen is het resultaat hetzelfde, de toeschouwers achter de ramen worden helemaal wild.

De volgende steekbal is van Marcel, ditmaal is de ontvanger Erwin, die heeft in zijn voetballeven wel meer met dat bijltje gehakt en schiet knap binnen, 2-3. We beginnen er zowaar weer in te geloven.

Corner van H4

Weer een gevaarlijke corner van H4.

De laatste 10 minuten gaan in en Zelos trekt aan de noodrem als Marcel de zestien dreigt binnen te komen. Hij gaat zelf achter de bal, voor een linkspoot ligt de vrije bal ideaal op de rand van de zestien. Prachtig valt de bal in de korte hoek, 3-3. De toeschouwers  op de banken en vol spanning op wat nog moet komen, tegen de logica in van de wedstrijd maken we zowaar nog kans op meer.

Dan gebeurt het toch nog, 5 minuten voor tijd begint  Erwin aan een solo in de zestien van Zelos, 2 man kapt hij uit en komt oog in oog te staan met de keeper, dan is het wachten op de eerste beweging van de keeper. Als die niet komt en de afstand kleiner wordt kan zelfs Erwin niet scoren. Knap van de keeper maar een afknapper voor H4. De eindstand wordt bepaald op 3-3, achteraf een terechte uitslag. We zijn klaar voor de competitie.

spelmoment H4 Zelos 5