Harfsen 4 kansloos in beker tegen bekerwinnaar van vorig jaar

Sportpark t Schoolder
7217 TE
HARFSEN

Vandaag de eerste thuiswedstrijd van H4, ditmaal tegen Fc Zutphen 6. Wat gelijk opviel is dat Zutphen meer publiek trekt dan H4. Dit zou gedurende de wedstrijd veranderen want H4 staat garant voor spektakel en de toeschouwers bij de wedstrijd op veld 1 van Harfsen 1 trokken zoetjesaan richting veld 2.
Coach Henk moest weer puzzelen in de opstelling, met 22 basisspelers is het maar afwachten wat tot beschikking staat, gelukkig was Rowdy (coach van H2) bereid om zijn voetbalschoenen uit de auto te halen, zodat we toch nog wat body op de reservebank hebben.

De eerste helft begint vrij dramatisch, Arnold wil een bal na een kopbal van het veld oprapen maar staat met lege handen als die door een vreemd effect langs zijn handen huppelt. De eerste corner van Zutphen valt binnen bij de eerste paal, hier is Arnold iets te laat, maar ook de man bij de eeste paal is niet paraat. Na 5 minuten weten we dus weer wat we moeten, lekker counteren.
Op één of andere manier weten we toch wat voetbal op de mat te leggen, we tikken wat rond en gokken op de splijtende pass op de spitsen. Michel weet bij de tweede paal de bal achter de verdedigers te plaatsen. Gerard geloofd in de bal en als de keeper aarzelt gaat de kopbal mooi binnen in de verre hoek. We zitten lekker in de wedstrijd als de scheids een drinkpauze inlast. Direct na de hervatting zijn we nog niet bij de les, de lange spits legt mooi af en de middenvelder van Zutphen scoort 1-3. Gedurende de rest van de eerste helft lopen we achter de feiten aan. Nu gaan die feiten, na lekker doorjagen, ook met een terugspeelbal op de eigen keeper. Sebastiaan kan die onderscheppen en scoort de 2-3, aansluitingstreffer vlak voor rust. Wat heeft de coach voor joker in petto?

Coach Henk moet passen, geen joker vandaag, of het moet Henk zelf zijn maar daar wachten we nog even mee. Na wat doorwisselingen beginnen we wat onwennig aan de tweede helft, Zutphen is nog steeds beter dus het is vrouwen en kinderen eerst. Een afstandschot zorgt voor de 2-4, die past net onder de lat. Een spaarzaam offensiefje zorgt voor twee opeenvolgende hoekschoppen. Gerard kopt de tweede bij de eeste paal door, de bal gaat hoog in de lucht en als Dennis zich slim opsteld heeft de keeper grote moeite met controleren, de bal valt binnen, 3-4. Zouden we dan weer kunnen sturen op een gelijkspel?

Het tempo en het warme weer wordt nu toch wat te veel voor veel H4 spelers, een drinkpauze is er ook niet meer, wijs geworden door de eerste helft, wou de scheids dat ons niet meer aandoen.
Zutphen zet nogmaals aan. De lange spits wordt vrij gezet voor onze keeper en wil Arnold uitkappen. Arnold anticipeert uitstekend en had de bal zeker gehad als de spits niet stuntelig in de grond trapt. De bal rolt nu gewoon door en Arnold is gezien. De 3-5 wordt binnengetikt en de wedstrijd is geen wedstrijd meer. Nog een best afstandschot bepaald de eindstand op 3-6.
Zutphen bekert weer verder en H4 rest nog 1 oefenwedstrijd, volgende week tegen Zelos.