Ratti 2 – Harfsen 4

Eikenlaan 15 A
7251 LT
VORDEN

“De kop is eraf” was de gehoorde kreet na afloop van Ratti 2- Harfsen 4. Of nu gedoeld werd op het seizoen 2013-2014 of op de blessure van Michel, dat bleef in het midden. Feit is wel dat H4 de oefencampagne voor dit nieuwe seizoen traditiegetrouw start met de inschrijving voor de beker zodat 3 oefenwedstrijden zijn gepland. Bij Michel werd op de eerste hulp post een strook haar weggeschoren zodat 4 hechtingen geplaatst kon worden. Hij kan alweer (mee)lachen.

Zo bij aanvang van het voetbaljaar blijkt coach Henk een ruime selectie te hebben. Nu had zelfs het merendeel gemeld dat ze wel mee wilden doen dus zorgeloos stond Henk bij de kantine. Toch was er nog een (typisch Harfsen) probleempje, er is gebrek aan een keeper. Creatief als Henk is wordt er een mouw aan gepast. Michel trekt het kortste strootje en is zodoende verzekerd van een basisplaats.

In Kranenburg een bekende tegenstander, 2 jaar geleden bekerden we ook tegen elkaar en toen ging het gelijk op, een goede oefenpot dus. De eerste helft ging het ook gelijk op maar de beste kansen waren voor H4. Sebastiaan ontsnapt weer op links en schuift onder de keeper door binnen in de verre hoek. Zo, de kop is eraf!
Het duurt niet lang of Ratti neemt het initiatief over en scoort 1-1. Michel haalt veel ballen weg en vooral bij corners gaat hij er vol in! Toch kan hij niet voorkomen dat Ratti met de rust met 2-1 Michel komt "blind" uit!voorstaat. De uitstekende middenvelder van Ratti scoort met een best afstandschot.

In de rust wisselt Henk noodgedwongen door. John zijn pilletjes zijn uitgewerkt en gaat naar de bank, hierdoor gaat Michel laatste man spelen en gaat Marcel in het doel. Verder zijn er daardoor nog mutaties op het middenveld en wordt er slechts 1 spits gewisseld.
Het pakt weer wonderwel goed uit (of zit er toch zoveel (verborgen) kwaliteit in de ploeg?). H4 rijgt weer kansen aan elkaar en het wachten is op de gelijkmaker. Die komt door een strafschop, de bal wordt met de hand meegenomen en de prima scheidsrechter velt direct het oordeel. Gerard pakt snel de bal op als niemand kijkt en gaat alvast bij de stip staan. Hiermee zijn alle andere H4 spelers met penalty aspiraties gelijk afgebluft. Die score is alvast binnen, nu de bal nog. Maar ook dat gebeurt zeer koel, de keeper de verkeerde kant op en de bal strak in de hoek, 2-2.
Er kan nog meer bij, Een vrije trap van achter uit wordt voor gekopt waar Jeroen opduikt. Het afronden gebeurt in etappes, waarbij beurtelings Jeroen en Fernando een vergeefse poging doen, waarna Jeroen toch prima binnenschiet, 2-3, we staan weer voor.

Nu is het Ratti die weer aanzet, er zit veel swung in het elftal, een paar uitblinkers die maar blijven gaan, daar is blijkbaar flink wat wijwater overheen gegaan. Toch houdt H4 stand, totdat Michel een bal weg weet te koppen en ênpassant de kop van de tegenstander raakt. Als bij een hard opgeblazen ballon scheurt het vel op de zwakste plek en dat is bij Michel net onder de kruin, exit voor Michel en een flinke uitdaging voor de wasvrouw.

Ratti ruikt bloed en zet nog eens flink aan, verdiend scoort de spits de 3-3. Daarmee hebben ze niet genoeg want nu willen ze het ook afmaken.  Het is de uitblinker die met een afstandschot Marcel verschalkt, 4-3. De storm gaat liggen. “Fluit maar af”, klink het langs de kant, als H4 nog eens de rug recht. Zijn er dan toch nog kansjes? Een eerste counter zou een waarschuwing moeten zijn voor Ratti, daar komen ze goed weg. Vlak voor tijd wordt Sebastiaan een tweede maal de hoek in gestuurd. Net als je denkt dat de kans weg is en hij de bal voor zal geven, ziet hij toch een gaatje (die ziet hij al gauw, overigens). Van buiten de punt van de zestien krult hij de bal in de verre bovenhoek, bijna vastgeklemd in de triangel. Een beauty dus en de eindstand van 4-4.

Dit soort oefenwedstrijden blijken telkens maar weer de opmaak van een geweldig seizoen voor de toeschouwers. Ook dit jaar belooft het weer veel doelpunten, veel schitterde hoogtepunten, hier en daar een verschrikkelijke blunder en hilarische opmerkingen. Kom kijken, het kan zomaar het beste jaar van H4 worden sinds een lange tijd……