Harfsen boekt benauwde zege - Harfsen

4e klasse H

26 november 2022 14:30

D.A. Jansen

Sportpark De Paasberg (Terborg)
't Veld 20
7061DD
TERBORG

Punten inpakken en wegwezen was het credo na afloop van de wedstrijd in en tegen Terborg. In een wedstrijd met twee gezichten schoot invaller Wilbert Harfsen pas vlak voor tijd naar een zwaarbevochten overwinning terwijl op dat moment menigeen zich al had neergelegd met duur en onnodig puntverlies. De gouden treffer van Wilbert maakte gelukkig dat de lange terugreis alsnog met een goed humeur kon worden ingezet.

Dat Harfsen uiteindelijk door het oog van de naald kroop had na de eerste helft niemand zien aankomen. De rood witten waren namelijk heer en meester geweest tegen een ploeg die ten opzichte van vorig seizoen met het vertrek van een paar sterkhouders duidelijk een jasje had uitgedaan. Harfsen dicteerde het spel en creëerde ook de nodige kansen en omdat het verdedigend niets weg gaf, was het slechts wachten op de voorsprong. De kansen (groot en klein) waren echter niet besteed aan Harfsen dat genoeg energie in de wedstrijd stopte maar tegelijkertijd erg slordig was in de afwerking.

Zo trof Chiel vrij voor de keeper slechts de paal en ook broer Luc kon een flinke kans alleen voor de keeper niet verzilveren. Bram torende bij een mooie voorzet hoog boven iedereen uit maar kon de bal niet voldoende drukken en ook Ruben was weinig gelukkig bij een aantal veelbelovende mogelijkheden. De 0-0 ruststand was een logisch gevolg maar er leek nog weinig aan de hand, temeer Harfsen dit seizoen al vaker heeft bewezen dat het er in de 2e helft een tandje bij kan zetten en een wedstrijd alsnog over de streep kan trekken.

Er was in de rust daarom nog genoeg vertrouwen in een goede afloop maar dat werd er gedurende de tweede helft niet groter op. Terborg kwam versterkt uit de kleedkamer en gaf beduidend meer tegenstand terwijl het spel van Harfsen er tegelijkertijd niet beter op werd. Op het moment dat de aanwezige Harfsense supporters steeds benauwder gingen kijken, brak Ruben na een uur spelen vreemd genoeg toch ineens de ban. Na een snelle uitval rondde hij goed af en de treffer zorgde voor de nodige opluchting aan Harfsense zijde.

De hoop dat de eindelijk verkregen voorsprong voor rust en nieuw vertrouwen zou zorgen, bleek echter helaas een illusie. Harfsen bleef in de tweede helft tegen zichzelf voetballen en doordat het niet doorpakte maar teveel achteruit ging lopen, hield het Terborg in het zadel. Die ploeg gaf weliswaar een paar keer een waarschuwing af maar leek toch niet in staat om tot een treffer te komen. De gevreesde gelijkmaker kwam dan ook redelijk uit de lucht vallen en de manier waarop was op zijn zachts gezegd bijzonder. Een voorzet van rechts leek aan iedereen voorbij te gaan maar lag ineens toch achter de verbouwereerde Joost in het net. Totaal onverwacht werd de harde voorzet met een laatste krachtsinspanning via een sliding uit de lucht (het moet gezegd, technisch perfect uitgevoerd) strak binnen gewerkt. Vreugde bij Terborg en ongeloof bij Harfsen want het was nota bene Thijs die de treffer op zijn naam mocht schrijven. Met dit eigen doelpunt kon Harfsen weer helemaal opnieuw beginnen en de resterende tijd was krap.

Vertwijfeld werd de aanval weer gezocht maar toen Jasper een goede kans niet kon verzilveren en de scheidsrechter een voor het oog overduidelijke handsbal in de zestien onbestraft liet, leek Harfsen toch met een grote kater achter te blijven. In de slotminuut kwam het echter toch goed en de credits waren voor de eerder zo ongelukkige Thijs en de gouden wissel Wilbert. Thijs (inmiddels voorin geposteerd om de aanval te versterken) was al een paar keer goed doorgekomen en gaf vanaf de linkerkant een voorzet die randje zestien door Wilbert werd gecontroleerd en met het chocoladebeen knap werd binnengeschoten. Dolle vreugde uiteraard maar het werd ook daarna nog echt even billenknijpen in de ruim berekende blessuretijd waarbij Terborg nog heel dichtbij de 2-2 was toen de bal na een onoverzichtelijke kluts bleef liggen in de vijfmeter en uiteindelijk slechts centimeters langs de paal naast hobbelde.

Wederom dus een enerverende slotfase met goede afloop (niet de eerste keer dit seizoen) en de volle buit voor Harfsen. Het maakt dat Harfsen er met 18 uit 9 prima voor staat op de ranglijst (een 3e plaats) met nog twee wedstrijden voor de winterstop te gaan. Zaterdag komt Winterswijk naar 't Schoolder en het jaar wordt afgesloten in Gelselaar bij EGVV. Twee ploegen waar Harfsen vorig jaar de nodige punten tegen heeft verspeeld en die dus zeker niet onderschat mogen worden.

Verslag Stentor
Harfsen boekte een late overwinning in en tegen Terborg. Trainer Edwin Elders was niet onverdeeld tevreden. ,,In de eerste helft hadden we er twee of drie kunnen maken, dan hadden ze niks kunnen zeggen. Na rust gingen beide ploegen wat wisselen, dat kwam het spel niet ten goede. Uiteindelijk hebben we geluk dat we hem nog winnen, maar we zijn er wel heel blij mee", sprak de trainer.

Terborg – Harfsen 1-2 (0-0). 64. Ruben Wassink 0-1, 84. Eigen doelpunt 1-1, 90. Wilbert Besselink 1-2.