Sponsors

Harfsen droogt Almen af in derby

Harfsen 1

7 - 1

Almen 1

Competitie

4e klasse H

Datum

5 november 2022 14:30

Scheidsrechter

G.H.M. Baake

Accommodatie

Sportpark 't Schoolder
Reeverweg 36 A
7217TE
HARFSEN
tel. 0573-431350

Na de zeperd van vorige week is het nu zaak aansluiting te houden bij de top. Wat een beter moment dan tegen Almen, de klassieke derby tussen beide buurdorpen. Het mes zit weliswaar niet meer tussen de tanden, we werken goed samen, maar de prestigestrijd zit er nog altijd. Het is goed te zien langs de lijn en in de fietsenstaling, ’T Schoolder is afgeladen vol.

Almen is al vroeg bezig met de warming-up, die zijn al bezig hun sweat shirts nat te maken, die hebben plannen om er direct op te kletsen, dat zie je zo.
De Harfsen brigade doen niet zo gek, draaien hun standaard voorbereiding en vertrouwen op hun kwaliteiten. Enkele aanpassingen zijn nodig, Mark moet vanavond spelen op Bull-Rock en heeft vrij gekregen om zijn gitaar te stemmen. Wilbert heeft nog blessure leed. Gelukkig is de bank nog goed bezet en veel spelers kunnen op veel plekken uit de voeten. De opstelling van vandaag:

                                    Joost

                               Kay        Dylan                   

Luc V                                                                    Nick

                             Chiel                     Jasper

                                       Jochem

    Ruben                              Bram                     Luc J

 

Res: Paco, Thijs , Arthur, Daan

 

Zoals verwacht stormt Almen naar voren na de aftrap, maar als ze vervolgens simpel weggetikt worden is de storm ook al over. Wel zijn ze lekker fel aan de wedstrijd begonnen wat ervoor zorgt dat Harfsen ook meteen alert is en de strijd mee aangaat. De laatste weken leek het wat gemakzuchtig, “de kansen komen vanzelf” – gedachte en dat heeft dure punten gekost, maar nu is het besef er dat wat meer gevraagd wordt. Gelukkig maar, de toeschouwers willen spektakel en geen schaakwedstrijd.

Het spektakel laat toch nog wat op zich wachten, het is wachten op doelpunten maar daarvoor gaat het te traag en te omslachtig. Harfsen toont weer verzorgt spel maar Almen zit er kort op, de handelingssnelheid moet iets omhoog. Wat lichtzinnig worden teveel foutjes gemaakt achterin. Almen moet het meer van vrije trappen hebben, met de handige lange spits voorin hebben ze een aanspeelpunt maar die heeft het verdomd lastig tegen Dylan die met handen, voeten en mondje verdedigd. Er gebeurt dus van alles in de buurt van de beide zestienmeters, kansen zijn er nog niet. Daarvoor is iets meer nodig.

Bijvoorbeeld een fout van de Almen keeper. Hij neemt te veel tijd om een terugspeelbaal weer in het spel te brengen. Ruben loert altijd op dit soort kansjes en is razendsnel op de eerste meters. Als de keeper dan de bal uit de 5 meter wil trappen is hij al ter plaatse om de bal te blokken, die zit er direct in, 1-0. Het is misschien een schlemielige goal maar het geeft wel opluchting en een boost aan het spel van Harfsen. Het helpt dat Almen wat meer ruimte weggeeft, zij hebben de drang naar voren, maar Harfsen speelt nu vrij makkelijk de kansen uit.
De 2-0 is een hele fraaie van spits Bram Brinkman, hij krijgt de bal van de linkerkant over de verdediger toegespeeld, neemt hem knap mee met de borst, ligt in één keer twee stappen voor op de Almen verdediging en snelt naar de zestien. De keeper komt maar Bram heeft al geschoten, over de keeper in de verre hoek. De ontlading is hoorbaar als hij zijn doelpunt viert.

Almen blijft strijdbaar, de trainer beseft ook dat Harfsen alleen te verslaan is op basis van strijd en inzet, in kwaliteit blijven ze op veel posities achter. Het zorgt wel voor de aansluiting voor rust. De linkerspits kan opvallend vrij aannemen binnen de zestien en zijn diagonale schot laat Joost kansloos, 2-1.

Harfsen laat in de tweede helft meteen zien dat Almen niet op meer hoeft te rekenen, er wordt goed verdedigd, de poppetjes staan (al een kwartier in de 1e helft) op de juiste vertrouwde plaats, Thijs staat nu linksback en Kay rechtsback met Nick centraal. Het is wachten op de beslissing voorin. Die komt al snel van Chiel. Hij speelt vandaag zuinig van achteruit in de eerste helft maar nu is hij veel dreigender naar voren. Vuurt weer een prachtig schot af die onhoudbaar in de bovenhoek verdwijnt.

Harfsen moet het beslissen maar is slordig in de afwerking, met name Jochem laat opzichtig kansen verloren gaan. Almen gaat nog even op zoek naar aansluiting maar als Bram de 4-1 binnentikt op de breedte bal van Luc, is het verzet van Almen gebroken. Nu de strijd bij hun verdwenen is blijkt dat het een matig elftal is dat nu door de bodem zakt. De keeper houdt de boel nog staande als hij verschillende keren knap ingrijpt. Hij houdt op dat moment de schade nog beperkt en de eer van Almen hoog maar wordt in de steek gelaten door de mannen voor zich.

Harfsen wisselt door, anderen krijgen een kans, Arthur klopt op de deur en versterkt het middenveld waardoor Chiel linksbuiten komt. Daar zorgt hij meteen voor de 5-1 met een strak schot vanuit de hoek. Hij wordt beloond met een wissel, Paco lost hem af. Normaal linksback maar nu mag hij het linksbuiten proberen. Blijkbaar goed gekeken naar Chiel want hij scoort even later identiek de 6-1.

Harfsen speelt het nu makkelijk verder uit, Daan valt nog verdienstelijk in, en de honger is nog niet gestild. Ruben gaat ouderwets zwerven voor in, hij wordt goed weggestoken de zestien in en als de keeper uitkomt is één prachtige voetbeweging genoeg om de bal over de keeper in het lege doel te schieten. Een prachtig slotakkoord in een, achteraf bekeken, eenzijdige wedstrijd. Eindstand 7-1. (weer verkeerd ingeklopt door de schedsrechter, die denkt aan 7-2, dat moet nog hersteld worden.)
Harfsen heeft Almen kansloos gelaten in de 2e helft en behoud de aansluiting met de top in de competitie. Ze vinden zichzelf terug op de 4e plaats. 

PS: Na zo'n zevenklapper is de fietsenstaaling gauw leeg... ;-) Hier het verslag uit de Stentor

Vierde klasse H
Harfsen strafte met een onvervalste zevenklapper (7-1) Almen ongenadig hard af in de derby. Met de moddervette zege hield het ook nog eens aansluiting met de subtop. Met vijf treffers na rust ontnam Harfsen de uitploeg iedere hoop op een resultaat.
Almen (4e) kwam via de enige kans die het kreeg in de tweede helft terug tot 2-1 via Yoran Diepeveen, maar via een goal van Chiel Jimmink (zijn eerste van in totaal twee goals) en Bram Brinkman, zijn tweede, haalde Harfsen in een kwartier tijd met razendsnel uitgespeelde tegenaanvallen de angel uit de wedstrijd. ,,Het tempo lag in de eerste helft te laag, maar in de tweede helft hebben we laten zien hoe goed we kunnen voetballen als we iets meer ruimte krijgen. Er viel niets op af te dingen”, aldus Harfsen-trainer Erwin Elders.
Voor het met name na rust armetierig spelende Almen (8e) wordt het op deze manier een zware strijd om uit de degradatiezorgen te blijven, voorzag spits Nick Verweij. De spits keerde na 3,5 jaar afwezigheid aan het begin van dit seizoen terug in de hoofdmacht, nadat hij uit vrees voor wederom een zware knieblessure aan de kant bleef. Een zware knieblessure leek jaren geleden een vroegtijdig einde te maken aan zijn carrière. ,,Ik zit gelukkig weer net zo in de wedstrijd als mijn ploeggenoten, want ik heb totaal geen last meer van m’n knie. Ik baal net zo hard, want dit soort nederlagen helpen natuurlijk niet echt in de strijd om niet te degraderen, met de versterkte degradatieregeling dit seizoen. Het moet heel snel beter, want veel tijd om vlieguren te maken is er niet.”

Harfsen - Almen 7-1 (2-1). 23. Ruben Wassink 1-0, 33. Bram Brinkman 2-0, 41. Yoran Diepeveen 2-1, 56. Chiel Jimmink 3-1, 60. Brinkman 4-1, 77. Jimmink 5-1, 89. Paco van Kan 6-1, 90. Wassink 7-1.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!