Volle buit voor Harfsen

David Wijnveldtweg 4
7425AC
DEVENTER

Na het echec van de vorige week restte Harfsen slechts één ding in de wedstrijd tegen Koninklijke UD. Alleen de winst telde om niet al in een vroeg stadium af te haken in de bovenste regionen. Dat moest dan wel gebeuren zonder een drietal vaste krachten die op het moment in een andere tijdzone vertoeven. Er was best het een en ander op aan te merken maar Harfsen volbracht uiteindelijk wel netjes de opdracht en bracht drie punten vanuit Deventer mee naar huis.

Harfsen begon goed aan de wedstrijd en pakte vanaf de eerste minuut het initiatief. Dit resulteerde direct in veel kansen en het was echt een wonder dat de wedstrijd na 10 minuten al niet gespeeld was maar het lukte maar niet om het net te vinden. De ene na de andere kans werd gemist en hoewel eenieder trachtte de moed erin te houden, kreeg het zelfvertrouwen met elke gemiste kans een knauw en langzamerhand leek de wanhoop zich van de ploeg meester te maken. Meestal gaat een oude voetbalwet dan ook op en valt het doelpunt ineens aan de andere kant maar daarvoor was de tegenstand van UD te mager. Heel af en toe was er een begin van een mogelijkheid voor UD maar voordat men echt in de buurt van Joost kwam, was het brandje door Harfsen al geblust. Groot onheil bleef dus uit voor Harfsen maar toen vijf minuten voor de rust de ban dan eindelijk werd gebroken (Luc J kon een voorzet van Ruben makkelijk binnenschuiven) was de opluchting goed voelbaar. Het resulteerde in een 0-1 ruststand en zoals duidelijk mag zijn was dit wel een zeer magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

De eerste minuten in de tweede helft waren een kopie van de eerste helft. Direct meerdere behoorlijke kansen maar geen doelpunten. Het was een repeterend verhaal en kennelijk zo'n dag waar het niet zo mocht zijn. Het missen van zoveel kansen zou tegen veel tegenstanders waarschijnlijk met puntverlies zijn afgestraft maar het wel erg jonge UD kon er gelukkig voor Harfsen vandaag niet van profiteren.

Met zijn tweede treffer gooide Luc de wedstrijd uiteindelijk zo'n twintig minuten voor tijd op slot na een mooie combi met Jochem en Chiel en zo konden drie punten alsnog 'gewoon' worden bijgeschreven en dit was uiteraard volledig verdiend na een zeer eenzijdige wedstrijd. Het spel was bij vlagen best in orde maar de komende weken zal het vizier wel echt scherper afgesteld moeten zijn om de goede start van de competitie (met 6 uit 3 staat Harfsen er vooralsnog prima bij) een passend vervolg te kunnen geven. Dat moet en gaat vast lukken!