Harfsen komt tekort in de topper tegen Blauw Wit

Dorperdijk 1
7451MK
HOLTEN

Vandaag de topper tussen Blauw Wit en Harfsen, de nr. 1 tegen de nr. 3 van de competitie 4e klasse H. Nu hadden de beide teams aan het eind van vorig seizoen een prachtige emotionele wedstrijd tegen elkaar laten zien (2-4 voor Harfsen), dus de toeschouwers waren weer in grote getalen naar het sportpark de Vletgoor gekomen. Opvallend veel Harfsen gezinde toeschouwers, zelfs een grote (lange) delegatie uit Laren, dit willen ze blijkbaar niet missen.

Al snel blijkt na de aftrap dat Blauw Wit deze wedstrijd speelt om niet te verliezen, een wat merkwaardig uitgangspunt voor een koploper in een thuiswedstrijd. Er is veel respect voor de behendige spelers van Harfsen want ze staan met 5 man achterin met twee verdedigende middenvelders er vlak voor, waar Harfsen met Chiel, Luc en Ruben maar drie spitsen heeft. Op die manier laten ze Harfsen de bal rondspelen en het overwicht pakken. Zelf staan daar goed achterin bij de blauwwitten en gokken nadrukkelijk op de counter. Harfsen is natuurlijk ook niet gek en houden wel een slot op de deur, Nick staat soeverein de laatste linie te bewaken.

U hebt het al door, er is weinig te beleven de eerste helft. De bal gaat in een te laag tempo rond, er is geen verrassing in de passing, laat staan dat die steil gegeven wordt en als het geprobeerd wordt is het slordig en makkelijk te onderscheppen. Ook Blauw Wit bakt er niets van, beide keepers krijgen geen schot op goal.

In zo’n wedstrijd moet die een keer goed vallen, uit een vrije trap of een corner bijvoorbeeld. De thuisploeg heeft dat geluk, een corner wordt slecht genomen, want geen hoogte, de voorste verdediger maait langs de bal waardoor iedereen op het verkeerde been staat die in de bal kwam, en de doorschietende bal kan bij de tweede paal vrij binnengeschoten worden, 1-0.

Wat een geluk, maar hij telt, en meteen het sein om het weer dicht te gooien achterin, Blauw Wit haalt ongeschonden de rust want Harfsen krijgt het voor elkaar om in de eerste helft maar 1 schot op goal te produceren. Het speekwoord “niet geschoten is altijd mis” wordt hier maar weer eens bewezen.

‘Tis niet veel beter na rust. Harfsen heeft wel overwicht maar het zelfde scenario tekent zich af er moet wat veranderen. Trainer Elders van Harfsen heeft na een stief kwartiertje genoeg gezien en gaat va banque spelen, 1 op 1 achterin en een extra aanvaller in de persoon van Bram erbij voorin.  Dit signaal doet het tempo ook goed, eindelijk komt er weer wat vuur in de aanvallen, wat niet wil zeggen dat de (grote) kansen in één keer komen. De Blauwwitters houden stand en gaan nog meer counteren nu de ruimtes achterin bij Harfsen groter worden. De toeschouwers uit Harfsen houden hun hart vast want het gaat telkens maar net goed achterin waarbij ook Joost nog enkele keren goed redt.

Aanvallend komt Harfsen te kort. De steekballen op Ruben komen niet aan, de schoten van Chiel vinden het doel niet en de gevaarlijkste aanvaller van allemaal, Luc,  kan net niet de keeper uitspelen. Jochem is op het laatst nog het dichtste bij een doelpunt maar ook de keeper van Blauw Wit heeft zich al eerder bewezen, hij houdt de benen bij elkaar als de inzet komt.

Het zit er niet in, de gastgevers boeken een lelijke overwinning en zijn daar wat blij mee, een concurrent verslagen en zelf bovenaan in de ranglijst. Maar op deze manier zullen ook zij het niet halen, daarvoor speelden ze te matig en de competitie is nog lang. De scout van Helios komt met goede berichten thuis.