Harfsen in spektakelstuk langs RDC

Sportpark 't Schoolder
7217TE
HARFSEN

Na 80 minuten leek Harfsen met een kater achter te blijven in de wedstrijd tegen RDC. Na een sterke eerste helft leek de ploeg geen loon naar werken te krijgen en gezien de 0-2 voorsprong voor de gasten uit Deventer op dat moment gaven weinig mensen nog een stuiver voor de kansen van de ploeg van trainer Erwin Elders. Hoe anders was het na 95 minuten toen de rookwolken opgetrokken waren na een bij vlagen verhit potje voetbal: op karakter had Harfsen zich alsnog naast en ook nog eens langs RDC geknokt hetgeen voor een ongekende ontlading bij de thuisclub zorgde.

Harfsen trad vandaag nog steeds aan zonder de drie musketiers die in Amerika vertoeven en omdat ook aanvoerder Mark moest afhaken met een blessure leek het vooraf een pittige opgave te worden tegen een dit seizoen behoorlijk versterkt RDC. Harfsen toonde na het eerste fluitsignaal echter geen ontzag voor de talentvolle tegentander en pakte direct het initiatief. Met uitblinker Kay voorop en een op het middenveld heersende Chiel als aanjagers werd RDC overal op het veld op de huid gezeten en geen ruimte gelaten om de wel degelijk aanwezige klasse te etaleren. Met de gehele ploeg zonder dissonanten werd RDC met de rug tegen de muur gezet en het verkregen (grote) overwicht leek ook snel beloond te worden. Luc maakte een mooie steekbal prima af en de op dat moment verdiende voorsprong leek een feit. Daar dacht de grensrechter van RDC echter anders over en op aangeven van zijn meer dan dubieuze vlagsignaal (ook volgens de eigen Deventer supporters was er bij lange na geen sprake van buitenspel) werd de goal afgekeurd. Toen Harfsen even later een tweede loepzuivere goal door de neus werd geboord (de scheidsrechter had nota bene vanaf 30 meter afstand als enige een handsbal geconstateerd) namen de frustraties lichtjes toe aan Harfsense zijde. Dat werd niet minder toen RDC aan de andere kant na een snelle uitval uit het niets ineens wel op voorsprong kwam (0-1). Harfsen gaf de moed niet op en had via Luc nog een reuzenkans op de 1-1 maar het leek vandaag niet zo te mogen zijn. RDC (het moet gezegd worden dat hen in de 1e helft ook een zuiver doelpunt werd ontnomen doordat een bal die de lijn wel duidelijk leek te zijn gepasseerd niet werd geteld) gooide nog wat extra zout in de wond door vlak voor rust via een mooie uitgespeelde aanval de 0-2 aan te tekenen wat een nogal geflatteerde ruststand opleverde (0-2).

De tweede helft was kwalitatief een stuk minder dan de eerste helft. Beide ploegen leken veelal meer bezig met elkaar dan met voetbal en het wat warrige optreden van de scheidsrechter hielp niet echt om de soms hoog oplopende gemoederen te kunnen bedaren. Waarschijnlijk mede daardoor lukte het Harfsen lange tijd niet meer om voetballend echt gevaarlijk te worden en ondanks het feit dat RDC na enkele vlijmscherpe uitvallen weigerde de boel helemaal in het slot te gooien, leken de punten mee naar Deventer te gaan. Het venijn zat hem echter in de staart waarbij Harfsen een extra aanvaller bracht en achterin 1 op 1 ging spelen. Wilbert viel sterk in en bracht nieuw elan en toen Bram 10 minuten voor tijd zeer attent was en een via de paal terugkomende bal in het doel kon tikken, kreeg Harfsen weer hoop op een puntje. Met nieuwe spirit en op karakter gaf Harfsen nog een keer gas en het duurde niet lang totdat dit alsnog beloond werd. Met een hard schot uit een lastige hoek verrastte Luc de keeper in de korte hoek (2-2) en dit leek al met al een terechte eindstand te worden. De koek was echter nog steeds niet op. In blessuretijd was het eerst RDC dat een reuzenkans kreeg op toch nog de volle winst. Een aanvaller mocht na een doorgeschoten bal helemaal alleen op Joost af en RDC leek daarmee in extremis de definitieve knock out uit te gaan delen. Joost werd echter de held van Harfsen door met een fantastische redding RDC van scoren af te houden. Grote opluchting bij alles wat Harfsen was maar het werd nog gekker en het schier onmogelijke gebeurde. Jochem mocht nog één keer oprukken vanuit het middenveld en bracht Luc met een splijtende steekbal ineens ook alleen voor de keeper. De topscoorder van Harfsen liet zien hoe het wel moest en drukte zeer koelbloedig af en besliste met zijn 2e treffer (en al zijn 5e van het seizoen) uiteindelijk het enerverende gevecht op 't Schoolder. Na het laatste fluitsignaal liepen de emoties begrijpelijkerwijs nog even iets op maar mede door snel en sportief handelen van de leiding van RDC was dit brandje snel geblust en werden de handen geschud.

Het was een wedstrijd met alles erop en eraan en het was een dubbeltje op de kant voor Harfsen maar deze geweldige teamprestatie levert enorme voldoening op en geeft veel vertrouwen. Met de drie punten doet het natuurlijk ook prima zaken op de ranglijst en de jonge trainer Erwin Elders heeft zijn zaakjes voorlopig goed voor elkaar en vindt zijn ploeg knap terug op een gedeelde 2e plaats. Komende week wacht eerst een zware bekerwedstrijd tegen SVZW (een 1e klasser uit Wierden) waarna over twee weken de competitie weer wordt hervat in Haaksbergen tegen HSC'21. We beginnen dan gewoon weer met 0-0.