Sponsors

Harfsen wint de subtopper tegen sp Deventer

Harfsen 1

3 - 2

Sportclub Deventer 1

Competitie

4e klasse H

Datum

19 november 2022 14:30

Scheidsrechter

S. Vos

Accommodatie

Sportpark 't Schoolder
Reeverweg 36 A
7217TE
HARFSEN
tel. 0573-431350

Prachtig zonnetje op het sportpark ’T Schoolder maar ook een bitter koude wind tijdens de sub topper in de competitie. De Deventenaren staan derde en Harfsen vierde dus er staat wat op het spel.  De laatste jaren waren het altijd spectaculaire wedstrijden tussen de twee teams met de 6-7 in Deventer van vorig seizoen als hoogtepunt in het geheugen gegrift.

Er zijn wat personele problemen voor coach Erwin Elders en met name in de achterhoede. Dylan is tot de winterstop uitgeschakeld met een blauwe voet en Nick, Luc en Kay zijn niet fris, die kunnen niet meer dan een helft, is de prognose. Kay is de eerste die op de bank mag. Aanvoerder Mark valt hierdoor een linie terug, hij is voorstopper.
Bij Deventer valt op dat de video analist geïnvesteerd heeft, een imposante camera steekt 10 meter in de lucht om de wedstrijd op te nemen. Wellicht dat ze er wat van leren. Harfsen heeft het niet nodig, er is al jaren een vaste basis en daar zijn de patronen onderhand vastgeroest bleek in de vorige wedstrijden. We laten in het midden of dat goed of slecht is, dat zal vandaag blijken.

Sportclub Deventer gaat sterk van start. Er is een duidelijk overwicht hoewel er aan beide kanten spektakel voor de goal is. Het grote verschil is dat Joost volop aan de bak moet, terwijl de Deventer keeper slechts sporadisch een bal te keren heeft. Het duurt dan ook niet lang of spD scoort verdiend de 0-1. Deventer heeft enkele talentvolle jongelingen en de nr 20 schiet knap binnen.
Deventer gaat door en de fans voelen het onheil al aan aankomen, hier gaan veel meer goals vallen en niet aan de goede kant. Eerst wordt nog een doelpunt terecht afgekeurd maar even later is het raak. De 0-2 is een van richting veranderd schot zodat Joost kansloos is, het doelpunt echter is meer dan terecht en geeft de verhouding goed weer. We zijn pas halverwege de eerste helft.

Coach Elders laat Kay warm lopen om een signaal af te geven. Niemand mag verzaken in de omschakeling anders wordt die subiet gewisseld is de boodschap. Het signaal wordt opgepikt want bij Harfsen gaan de koppies weer omhoog en men begint zowaar te voetballen. Deventer laat zich inzakken en is het momentum kwijt. De drive is voelbaar binnen het Harfsen team, de bal gaat mooi rond en ze zoeken goed de zijkanten. De beloning volgt al snel, de bal voorlangs vindt spits Bram bij de tweede paal en die schiet knap langs de keeper. Natuurlijk zijn er protesten waarop de grensrechter ook nog begint te vlaggen, maar de scheidsrechter, die in dit geval het oog er goed in had, wuift de protesten weg. De aansluitingstreffer telt echt, 1-2.

Deventer begint nu tegen zichzelf te voetballen, zoeken een zondebok in de scheidsrechter en de verwensingen zijn niet van de lucht. Het heeft weerslag op hun team want ze laten zich terugdringen, Harfsen gaat op zoek naar de gelijkmaker. Dat lukt nog voor rust, ditmaal na een corner als de bal bij de tweede paal komt, Jochem kopt terug op Mark die midden voor het doel de bal dwars door het midden binnen kopt, 2-2.

Bij het rustsignaal zoeken de toeschouwers gauw de warme kantine op, in de schaduw is het bitter koud geworden. Maar ze peinzen er niet over om binnen te blijven want de wedstrijd is te leuk. Veel spektakel voor beide doelen waar ze de laatste tijd niet verwend waren. Altijd als deze teams tegen elkaar voetballen is het een open strijd, waar veel gebeurd met een dramatisch score verloop, ook nu kan het beide kanten op.

Weer pikt Deventer als eerste het overwicht op. Harfsen kruipt door het oog van de naald als de voorzet over links terecht komt bij twee volledig vrijstaande Deventenaren. Waar iedereen hem al telt schiet de spits ongelukkig over als de bal op het laatste moment een jubelsprongetje maakt. Of was het jubelsprongetje van Joost? In ieder geval, het is nog gelijk. Wel is duidelijk dat Deventer goed uit de kleedkamer is gekomen blijkbaar heeft de trainer het team weer op de rails gekregen.

Weer is het spannend voor beide doelen, er komt steeds meer strijd in de wedstrijd en beide teams hebben soms vraagtekens bij de beslissingen van de scheids of bij het uitblijven van beslissingen. Toch fluit de man niet slecht, wacht eerst het voordeel af en als dat er niet is, fluit hij af, wat vaak tot onbegrip leidt. In ieder geval gaat het beide kanten op. Het grote verschil is dat Deventer er een stuk slechter mee om gaat. Het Deventer publiek bemoeit zich er luidruchtig mee en ook de staf van Deventer doet een duit in het zakje. Het resulteert er in dat hun team begint te voetballen als een kip zonder kop. Harfsen kan vrijuit op zoek naar de winst en krijgt geweldige kansen. Tot twee maal toe wordt de bal van de doellijn gehaald bij Harfsen pogingen die iedereen al telde. Het verdiende doelpunt valt toch en is er één uit het boekje van de donderdagavondtraining. Inspelen, kaatsen, wegsturen over links, voortrekken en binnentikken. Het is Bram die weer scoort, 2-1.

Nu is het fatsoen helemaal weg bij de Deventer toeschouwers en staf, elke overtreding wordt bediscussieert en door al het gedoe begint hun team te strijden in plaats van te voetballen. Net precies wat ze niet beheersen. De trainersstaf van Deventer is op deze manier debet aan hun eigen ondergang.

Harfsen blijft vrij simpel overeind, hoewel het nog knap spannend wordt aan het eind. De 3-2 winst wordt door Harfsen juichend binnengehaald, klimmen in de ranglijst naar plek drie en kunnen even doorademen. Dit zijn hele belangrijke punten.

In de ranglijst begint zich enige scheiding af te tekenen, 7 teams doen mee om behoud en 5 teams staan duidelijk onder de streep, het zullen er uiteindelijk zes worden die degraderen.

 

Verslag uit de Stentor

,,Deze was lekker", zegt Harfsen-coach Erwin Elders na de 3-2 overwinning van zijn ploeg. ,,We beginnen niet scherp en komen 2-0 achter. Het is wel goed dat we het herstellen, nog voor de rust. Na rust doen we het goed. Eerst krijgen zij nog een reuzenkans, maar dat was wel de laatste. Wij werden sterker en op basis van de tweede helft vind ik dat we terecht gewonnen hebben”.

,,Ik vond het een schandalige vertoning vanmiddag", aldus Sportclub-coach Wouter Groot Lipman. ,,Wij komen 2-0 voor. We komen op 3-0 omdat hun keeper blundert. We hebben echt geen idee waarom hij die goal afkeurt, de scheids moet een hinder hebben gezien. We worden van alle kanten het veld afgetrapt, en die scheidsrechter geeft geen kaart. Onze jongens hebben de benen kapot, en de scheids geeft ons geen hand na afloop. Die man was tegen ons gericht, en hoe Harfsen de boel loopt op te jutten vind ik ook een slechte zaak", aldus een duidelijk boze Groot Lipman. ,,Echt een schande. Maar we moeten ook de kansen afmaken."

Harfsen – Sp. Deventer 3-2 (2-2). 5. Tijn Vegelin 0-1, 20. Stef Hagen 0-2, 28. Mark Wuestman 1-2, 40. Bram Brinkman 2-2, 72. Brinkman 3-2.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!