Sponsors

Ontluisterende nederlaag voor Harfsen

Helios 1

8 - 2

Harfsen 1

Competitie

4e klasse H

Datum

1 oktober 2022 15:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Colmschate Zuid
Corrie Tendeloostraat 4
7421LN
DEVENTER
tel. 0570-655030

Een onherkenbaar Harfsen kreeg tegen Helios een geweldig pak slaag op de broek. De teller eindigde op 8-2 maar voor hetzelfde geld hadden er dubbele cijfers op het scorebord gestaan.

De voortekenen leken nog wel zo gunstig na de goede opening van het seizoen van vorige week gevolgd door een prima trainingsweek met goede spirit. Tel daarbij op het lekkere voetbalweer en een uitdagende tegenstander met ambities en alle ingrediënten leken aanwezig voor een heerlijke pot voetbal waarin alles was te winnen. Het liep geheel anders. Vanaf de eerste minuut keek Harfsen namelijk apatisch toe hoe Helios direct het inititatief pakte en het legde de gastheren uit Deventer geen strobreed in de weg. De 'wil om te winnen' leek volledig te ontbreken en overal op het veld was Harfsen telkens één of meer stap(pen) te laat. Verdedigend werd er slap en/of aan de verkeerde kant gedekt en lopende mensen vanuit het middenveld werden niet gevolgd en konden ongehinderd de afvallende bal oppikken en doken keer op keer vogeltjevrij op voor Joost. Het was kortom een grote gatenkaas. Helios waande zich in een speeltuin en maakte dankbaar gebruik van alle ruimte die het kreeg. Binnen de 5 minuten kreeg Harfsen de rekening gepresenteerd en keek het al tegen een achterstand aan na kinderlijk verdedigen. De bal werd ingespeeld op de spits die in de zestien zijn kont erin zette, een krantje kon lezen, en de bal simpel kon alleggen op een aansluitende medespeler die totaal ongedekt vrije baan kreeg en poedeltje vrij voor Joost eenvoudig kon binnenschieten. Hoewel de reactie van Harfsen er mocht zijn met een knappe tegenaanval waarbij Chiel met het hoofd de 1-1 binnenkopte, was het vanmiddag dweilen met de kraan open. De 2-1 voor de thuisclub volgde al snel met een letterlijke kopie van de openingsgoal waarbij Harfsen wederom alleen bewonderend toekeek. Het kwam niet meer goed en eenvoudig en gestaag werd de voorsprong door Helios uitgebouwd waarbij keer op keer geprofiteerd werd van zeer naïef verdedigingswerk van Harfsen. Met liefst 5-1 werd de kleedkamer opgezocht en de sfeer in de rust liet zich raden. 

In de tweede helft kon Harfsen het tij ondanks een tactische omzetting niet keren. Ruben kon weliswaar vlot een makkelijk gegeven indirecte vrije trap op de 5 meter verzilveren (de scheidsrechter meende een bewuste terugspeelbal op de keeper te zien) maar de daardoor ontstane nieuwe aspiratie kon direct weer de ijskast in toen de scheidsrechter aan de andere kant ook een cadeautje meende te moeten geven in de vorm van een penalty en gele kaart voor Dylan die niets verkeerd leek te doen.

Het werd uiteindelijk dus 8-2 en een wedstrijd (zonder strijd) om heel snel te vergeten onder het motto een slag verloren is nog geen oorlog verloren. Het is zaak om de gelederen te sluiten en de komende zaterdag tegen UD te laten zien dat deze collectieve offday een uitzondering is geweest.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!