Harfsen laat de punten onnodig liggen in Haaksbergen

HSC '21 1

4e klasse H

29 oktober 2022 15:00

J. Floors

Sportpark Groot Scholtenhagen

Nu de bekercompetitie professioneel is afgehandeld, daar hoeven we geen energie meer aan te verspillen, is het weer tijd voor de competitie. H1 staat derde met drie verliespunten en het is zaak duidelijk in het linkerrijtje te eindigen omdat het rechterrijtje degradeert. Vandaag moeten we tegen het 1e van Haaksbergen (HSC) zaterdag die duidelijk laag in het rechterrijtje staat. Dat moet dus kunnen, sterker nog dat moet, zeker nu de vakantie van enkele sterkhouders voorbij is. Zij starten wel vanaf de bank.

In Haaksbergen aangekomen is het even zoeken naar het veld voor de toeschouwers. Tussen de kleedkamers door, via de achteruitgang want deze wedstrijd is naar veld 2 verbannen. De zondagclub prefereert de jeugd om op het hoofdveld te spelen.
Het is een echte Indian Summer, de bladeren vallen, een temperatuur van dik in de 20 en het gras groeit nog volop. Jammer dat ze die niet even gemaaid hebben, het hobbelige veld stroopt nu behoorlijk, misschien is dat de verklaring voor het stroperige spel van Harfsen in de eerste helft.

Er zijn ruimtes volop, beide teams maken het veld erg lang, houden het slot op de deur, sluiten niet aan zodat het middenveld open ligt en juist daar is het zoeken naar een vrije man. Harfsen is verzorgder, laten de bal rond gaan zonder echt te komen tot de beslissende eindpass. HSC is opportunistisch, zoeken de grote targetman in de spits en sluiten bij met de vleugelspitsen en de spelverdeler die duidelijk hun beste spelers zijn. Aan beide kanten zijn de kansjes schaars tot ver te zoeken. Een bal op de lat boven Joost was het beste moment, dat was even schrikken.

Net als we al aan de thee zitten te denken scoort  Harfsen 3 minuten voor de rust de 0-1. Jochem wordt weggestoken op rechts, houdt de verdediger links van hem als hij de zestien in komt en net als de tackle komt kan hij schieten. Waar de hoeken open en bloot naast de keeper lonken schuift Jochem de bal juist onder de keeper door waardoor het er ook nog wat gelukkig uitziet. Maar wat geeft het, zo vlak voor rust, wie klaagt hierover. De ban is gebroken, deze punten zijn veilig.

HSC trapt nog even af, zakt even in maar vinden dan plots de ruimte over rechts. De rechterspits geloofd zijn vrijheid niet en weet op de punt zestien de bal vrij te maken en schiet knap binnen, 1-1.
Ineens is de wedstrijd ontbrandt in de dying seconds van de 1e helft. Het is nog niet afgelopen, weer pompt HSC de bal richting de zestien van Harfsen. Dylan staat op zijn plek maar kopt de bal recht omhoog en als die naar beneden komt is de spits er als de kippen bij. Dylan denkt de bal dood te maken maar het is de spits die op de grond ligt, penalty! Die wordt onberispelijk binnengeschoten, 2-1. Niet te geloven ….. drie minuten voor tijd op 0-1 komen en dan met 2-1 de kleedkamer in.

De trainers hebben in de rust de mannen blijkbaar flink toegesproken want de tweede helft is veel energieker. Harfsen gaat op zoek naar eerherstel, ze zijn flink in hun hemd gezet, dat moet nu veel beter. HSC is voorbereid, ze zakken in, gaan mee in de energie en gokken op een meevaller voorin. Het zorgt ervoor dat alles dicht zit in de Harfsen aanval. De urgentie zit er nu wel in maar de onnauwkeurigheid is nog niet weg, daarvoor zijn nog teveel spelers uit vorm. De steekballen worden makkelijk onderschept, de voorzetten komen niet van de achterlijn en ga zo maar door. We moeten het hebben van een individuele actie. Ruben kan dat, hij komt de zestien in en wordt van achteren aangetikt. Heel Harfsen schreeuwt om een penalty maar Ruben heeft de schijn tegen. Teveel gemopperd tegen de scheids gedurende de wedstrijd en dat krijgt hij nu terugbetaald, geen strafschop. Het is precies dezelfde reden waarom Dylan in de eerste helft de strafschop juist wel tegen kreeg. Het blijft mensenwerk daar moet je beter rekening mee houden als speler, ook als je gefrustreerd bent als het niet loopt.

In de laatste 10 minuten is het alles of niets, er moet minstens een punt verdiend worden, dat gebied de gerechtigheid. Dus 1 op 1 achterin, extra spits erbij, je kent het wel. In het gerommel komt er nog een schot op de paal maar dat was het wel. HSC kan genoeg rekken en het doek valt als ze vanuit de lange trappen van de keeper zelfs nog een goede aanval kunnen opzetten. Over rechts komt weer de spits in schietpositie en hij maakt het knap af, eindstand 3-1.

De hele stand schuift weer in elkaar, Harfsen raakt de goede positie snel kwijt als ze zo matig blijven voetballen. Volgende week kan de klassieker tegen Almen wellicht een keerpunt worden, dan komen er altijd speciale krachten vrij. Kom kijken op ’T Schoolder.