Harfsen kent een goede start tegen GFC

GFC 1

4e klasse H

24 september 2022 14:30

J.P. Bloemendal

Sportpark 't Schoolder
7217TE
HARFSEN

Vandaag begint de 4e klasse H voor Harfsen thuis tegen GFC uit Goor. Nog een vrij onbekende tegenstander voor Harfsen hoewel GFC al een paar jaar op de zaterdag voetbalt. Het wordt een spannende competitie op voorhand want de laatste 6 in de stand zullen op de laatste dag degraderen. Het is zaak om vanaf het begin scherp te zijn. Geklungel zoals vorig jaar kunnen we nu niet hebben.
Harfsen is met en beetje mazzel door de eerste ronde van de beker gerold.  Tegen Almen, Brummen en Oeken werden 5 punten gehaald (dus niet verloren) maar hebben het aan een off day van Brummen te danken dat ze door zijn. Ook GFC is door in de beker dus beide ploegen hebben vertrouwen in de start van deze competitie.

Als het miezeren ophoudt, het begint nu echt te regenen, kunnen de ploegen van start. Harfsen pakt het eerste initiatief en toont het publiek dat het dit jaar voor een goede start wil gaan. Het duurt 5 minuten voordat GFC eindelijk tot een aanval komt. Tja, en dan is het spijtig dat het eerste schot op doel door de vingers van Joost glipt, 0-1.

Het wordt wel gelijk een leuke pot om naar te kijken. Over en weer liggen er ruimtes en aan beide kanten komt men tot halve en hele kansen. Toch heeft Harfsen het overwicht op het middenveld en dan volgen de kansen vanzelf. Helaas volgen de doelpunten niet vanzelf. Ruben heeft de bal voor het intikken na een mooie voorzet maar schiet hoog over.
Even later komt Jasper vrij voor de keeper, hij houdt het overzicht en legt breed op Ruben. Die wil de bal binnen knallen maar raakt hem volledig verkeerd en ook deze bal gaat hoog over…… Niet te geloven!  Gelukkig weet Harfsen nog wel te scoren voor rust.  Het is een vrije trap die gesmoord wordt door de muur. De vrije bal wordt attent opgepikt door Jasper die goed in de draai binnen schiet, 1-1. Ze doen zichzelf te kort maar in ieder geval is de schade gerepareerd als we thee gaan drinken.

Na de rust blijkt dat GFC de verdediging heeft omgegooid. De 5 achterin worden er 4 en het middenveld is versterkt. Meteen zijn de ruimtes weg. GFC houdt het compact achterin en Harfsen laat de bal geduldig rondgaan. Het is wachten op de steekpass maar de ruimte is er gewoon niet. GFC leunt enorm op hun aanvoerder Tim Wassink die steeds gezocht wordt en makkelijk de bal vrijmaakt of de vrije trap meekrijgt. Directe tegensander Thijs Wassink heeft het er moeilijk mee maar is fel en zit er boven op. Het is de aanvoerder die de bal uit een vrije trap op de paal legt. Hier komt Harfsen goed weg.

De regen valt nog gestaag maar de toeschouwers denken er niet over om weg te gaan. Het is een spannende pot, de kansen worden schaars maar kunnen maar zo aan beide kanten vallen. Was de eerste helft voor Harfsen, de tweede is voor GFC die steeds vaker voor het doel van Joost komt. Joost heeft inmiddels al lang zijn fout goed gemaakt door keer op keer redding te brengen.
Met nog een kwartier te gaan zoekt Thom met een lange bal spits Jasper. De bal valt net over de laatste man en Jasper kan met de borst aannemen. De vallende bal gaat richting de goal als de back nog knijpt en de keeper uitkomt. Toch kan Jasper als eerste bij de bal en lobt hem prachtig in het doel, 2-1.  Het is een bevrijdende treffer. Jasper kan gelijk wisselen, zijn lies speelt op en ook Jochem wisselt door, zijn hamstring heeft het goed gehouden, dan gaat hij niet forceren.

Het wordt een spannend einde. GFC gooit nog veel energie in de aanvallen en komen een paar keer dichtbij. De scheidsrechter trekt nog 5 minuten bij, dat kan overigens wel kloppen, en Harfsen trekt de wedstrijd over de streep. De eerste wedstrijd is gewonnen en de opluchting is voelbaar bij de spelers en staf. De stemming is dan ook uitgelaten als de overwinning gevierd wordt in de kantine. Buiten wordt het wel langzaam droog…..