Harfsen wint de eerst bekerwedstrijd tegen Almen

Almen 1

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 15

3 september 2022 14:30

A.C.M. IJsendorn

Sportpark 't Schoolder
7217TE
HARFSEN

Op deze prachtige zomerdag, de eerste zaterdag van september, begint het seizoen voor Harfsen 1 dan echt als de bekerwedstrijd tegen Almen, jazeker… gelijk de derby, op het programma staat. Het veld ligt er prachtig bij, dankzij de nieuwe sproei-installatie en ook de kantine heeft een opfrisbeurt gehad, Dinand en Arnie kunnen trots zijn op hun harde werk. Alle omstandigheden zijn er voor een mooie pot voetbal. Veel toeschouwers uit Almen verhogen de goede sfeer.

Harfsen heeft een goede voorbereiding gedraaid met de nieuwe coach Erwin Elders, de stedendriehoekcup werd gewonnen en ook in de wedstrijden tegen derde klassers waren we zeker niet de mindere. Het geeft vertrouwen voor de competitie waar we zeker verwachten boven in mee te doen. Hoewel door de vele overgestapte oud-zondagclubs het niveau moeilijk in te schatten is. Deze bekercyclus moet dan ook gezien worden als een goede oefencampagne, maar ja, je wilt wel winnen natuurlijk.

Harfsen gaat gelijk fanatiek van start, de coach laat duidelijk zijn mantra horen, tempo draaien in balbezit en bij balverlies vooruit verdedigen, kort zetten met de blokken dicht op elkaar. Het publiek gaat er eens voor zitten want dit is veelbelovend. Maar Almen staat goed achterin, ze hebben een goede keeper en al gauw neemt de druk van Harfsen af. Meer als een goede kans voor Ruben over rechts komt het niet. Het is Almen die nu het heft in handen neemt maar echte kansen worden ook daar niet uitgespeelt. Luc V staat centraal achterin met stopper Dylan en Kay en Nick als backs. Vrij simpel houden ze stand. De verre ingooi van Almen tot in de zestien geeft meermaals het meeste gevaar maar dan is er ook nog Joost die weer prima keept.

De wedstrijd vlakt wat af, het is natuurlijk ook warm, en de drinkpauze komt als geroepen voor de trainers om eens de boel op te schudden. Veel spelers lijken een off day te hebben, of ruzie met de bal, dit moet beter. Ruben en Luc wisselen eens van kant voorin en het heeft gelijk effect. Ruben kan op links de achterlijn halen, speelt de back uit en kan naar binnen trekken en, als de keeper komt, knap in de korte hoek binnen schieten. De ban is gebroken en de rust wordt gehaald zonder kleerscheuren.

In de tweede helft wordt duidelijk dat toch vrij veel Harfsen spelers hun niveau niet halen. Almen neemt de overhand maar ook zij kunnen niet echt kansen creëren, het is vooral een strijd op het middenveld en de scheidsrechter moet zelfs een paar keer geel trekken om de boel in toom te houden. Voor de toeschouwers niet leuk maar in een derby vergoed de spanning veel. Weer is de drinkpauze nodig om wat structuur te brengen.

Almen mag komen en Harfsen doet wat het zo goed kan, counteren, ofwel de bal afjagen en dan snel schakelen met snelle spelers. Het is Chiel die vrijgespeeld wordt en alleen richting het doel kan. De uitkomende keeper wordt met het schot van buiten de zestien verrast, 2-0.

Nu is de spanning er af. Almen weet ook dat het gaat verliezen al gaat het nog even op zoek naar de aansluiting. Maar Harfsen geef niets weg, nu kunnen ze vrijuit spelen. Het is toch weer Ruben die de wedstrijd in het slot gooit. Hij krijgt een mooie steekbal op rechts in de zestien en schept de bal prachtig over de uitkomende keeper. Hoewel er nog enkele kansen komen blijkt deze 3-0 ook de eindstand. De toeschouwrs zijn tevreden. Hoewel er niet goed gespeeld is, wordt de overwinning achteraf toch nog vrij makkelijk gehaald. Als de gemakzucht maar niet in de hoofden van de spelers gaat zitten… Volgende week bekeren we verder in Brummen.