Harfsen na enerverende wedstrijd door in de beker

Oeken 1

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 15

17 september 2022 14:30

M.J.H. Bos

Sportpark De Overkant
Knoevenoordstraat 34 A
6971LK
BRUMMEN

Harfsen plaatste zich in Oeken voor de volgende ronde van de beker. Na de eerdere winstpartij tegen Almen (3-0) werd tegen 3e klassers Brummen en Oeken tweemaal met 4-4 gelijk gespeeld en de 5 punten bleken genoeg voor de winst in de poule hetgeen een knappe prestatie mag worden genoemd.

De wedstrijd tegen Oeken was er een met verschillende gezichten. Harfsen begon voortvarend en kreeg na 10 minuten via Chiel een reuzenkans op de openingstreffer. De open kans werd niet benut en dat bleek een kentering in de wedstrijd. Het Harfsense spel werd met de minuut minder en in plaats van de voetballende oplossing te blijven zoeken werd teveel en te snel voor de lange bal gekozen en tegen de vijfmans verdediging van Oeken zette dat bar weinig zoden aan de dijk. Oeken was zeer afwachtend begonnen en liet het initiatief in eerste instantie bij Harfsen maar door het slordige spel van Harfsen kroop Oeken langzaam maar zeker uit haar schulp en het wachten was op onheil. Dat kwam er na een half uur toen een corner bij de 2e paal geheel vrijstaand mocht worden ingekopt. De voorsprong werd door Oeken gekoesterd en vrij makkelijk behouden tot aan de rust.

Er was werk aan de winkel en de rust werd door trainer Elders gebruikt om de boel opnieuw neer te zetten. Er werd gekozen om overal op het veld 1 op 1 te gaan voetballen en die keuze pakte al snel goed uit. Harfsen kwam een stuk scherper uit de kleedkamer en had de achterstand binnen een kwartier omgebogen in een 1-2 voorsprong via goals van Ruben (mooie assist Thijs) en Luc Jimmink (goed profiterend van een te zachte terugspeelbal). Harfsen had de teugels weer in handen maar het druk zetten over het gehele veld kostte veel kracht en dat bleek lastig vol te houden. Oeken profiteerde van de ruimte die Harfsen weg gaf en kwam binnen no time via twee snelle uitvallen weer op voorsprong (3-2). Harfsen toonde op haar beurt ook veerkracht en nadat Ruben de 3-3 binnentikte, leek Chiel de wedstrijd alsnog te beslissen met een beauty van een vrije trap (3-4). Het kon echter niet op deze dag en in de slotminuten trok Oeken de stand nog een keer gelijk waardoor deze enerverende pot voetbal eindigde in 4-4.

Zoals gezegd was het uiteindelijk voldoende om door te gaan in de beker maar eerst moet de blik gericht worden op de competitie waarin GFC uit Goor komende zaterdag op 't Schoolder de eerste tegenstander is. Het belooft een zeer spannend seizoen te worden, mede door de nieuwe uitgebreide degradatie regeling die de KNVB heeft doorgevoerd ivm een komende 5e klas. Het betekent dat het gehele 'rechter rijtje' (de nummers 7 t/m 12) zal afdalen naar de 5e klas. Voor alle ploegen staat er elke week dus veel op het spel en een goed begin tegen GFC is het halve werk!