Harfsen 1 ontsnapt in Brummen aan een afstraffing

L.R. Beijnenlaan 18
6971LE
BRUMMEN

Deze week de 2e ronde van de beker tegen Brummen. Beide ploegen hebben hun eerste wedstrijd gewonnen dus weten ze dat het er vandaag om gaat, wie bekert er door? Vandaag wint Oeken met 5-1 van Almen dus Harfsen moet eigenlijk winnen (achteraf bekeken) met de wedstrijd naar Oeken nog in het verschiet.

Harfsen zit nog steeds in personele problemen, Jasper heeft last van de hamstrings dus start vanaf de bank, Paco hebben ze ook bij de benen genomen tijdens de vakantie dus ook nog steeds niet van de partij. Tot slot onze spits Wilbert, die kon geen oppas krijgen dus die krijgt vandaag een papa-dag van de trainer.

Een flinke regenbui vooraf en tijdens de minuut stilte maakt het begin wat mistroostig en het veld zwaar, maar het past in het herdenkingsmoment. Als de wedstrijd begint wordt het gelukkig al gauw droog met een lekker zonnetje.

Vanaf het begin is duidelijk dat Harfsen een moeilijke middag krijgt. Het aftasten was begonnen maar dat valt duidelijk niet in het voordeel. Brummen combineert makkelijk van achteruit en het vroege afjagen van Harfsen heeft dus geen resultaat. Ruben staat meer rechtsback dan rechtsbuiten als hij telkens mee moet met de opkomende vrije man. In het begin zijn de kansen over en weer maar nog spaarzaam. Dat veranderd als Jochem geblesseerd raakt, voor hem een nieuwe ervaring, hij moet gewisseld worden voor Jasper, die juist voor die blessure uit voorzorg op de bank zat. Maar Brummen krijgt meer grip op de wedstrijd en de kansen stapelen zich voor hen. Toch is het een fout van Joost die ze over de drempel helpt. Joost komt tot buiten de zestien uit om een bal weg te trappen maar die komt pardoes in de voeten van de centrale Brummen speler. Die aarzelt niet en van ruim 30 meter schiet hij de bal in het lege doel, 1-0.

Harfsen lijkt onmachtig, hebben moeite om de bal vast te houden en gokt met lange ballen op Ruben en Luc met Bram centraal als aanspeelpunt. Erg overtuigend is het niet en Brummen heeft meer rust in het spel. De 2-0 vlak voor rust is dan ook terecht. Weer kan voorin de bal niet gecontroleerd worden en met twee passes over de as kan de spits in scoringspositie komen. Hoewel 2 verdedigers zicht er voor gooien gaat de bal met een hobbel in de hoek, Joost is kansloos.

In de rust zijn de meegereisde Harfsen toeschouwers sip, dit kan maar zo een afstraffing worden, het ziet er niet best uit. Even afwachten hoe we uit de rust komen. Nou .... dat is weer niet best, Brummen heeft besloten om er overheen te kletsen en dat doen ze. De voorzet valt al in de derde minuut over de laatste linie waar de spits kan aannemen. Zijn eerste schot wordt nog geblokt maar in de herkansing weet hij op één of andere manier de bal onder Joost door in het doel te frommelen, 3-0. Afgrijzen op de tribune bij de Harfsen aanhang, gejuich op het terras.

Nu wordt het stormlopen, fel aangemoedigd door het sfeerteam en het volle terras volgen de Brummen aanvallen in rap tempo. Gek genoeg gaat Harfsen hier wel goed mee om, ze komen (gedwongen) compact te staan en kunnen daardoor makkelijk verdedigen. Joost bokst menig voorzet weg en afstandschoten zijn ook voor hem.

De trainers staf wisselt door en verse krachten Arthur en Thom komen er in. Kay komt ook centraal  te spelen met Arthur vlak voor zich. Er komt gelijk meer swung op het middenveld, Arthur blinkt echt uit met zijn voorwaartse acties zodat de voorheen spaarzame counters van Harfsen nu wel erg gevaarlijk worden. Kay is dichtbij een doelpunt maar de echte ommekeer komt met de doelpunt van Ruben uit de verdiende penalty, 1-3.

Brummen doet dit af als een incident en blijft de bovenliggende partij, ondertussen niet in de gaten hebbend dat de Harfsen counter dodelijk is geworden. Chiel kan 2-3 aantekenen. Het momentum slaat compleet de andere kant op. Het is echt paniek bij Brummen als Luc zelfs de 3-3 scoort.

Volledig tegen het spelbeeld in is Harfsen teruggekomen van een kansloze achterstand en wil meer. Brummen ligt aangeslagen in de touwen wachtend op de genade slag. Weer is het Luc die scoort, hij weliswaar niet goed in de wedstrijd maar heeft klasse genoeg om koel toe te slaan, 3-4.
Nu de voorsprong is bereikt is de Begeisterung  plots ook weer weg. Brummen recht de rug en Harfsen begint weer achteruit te lopen in een poging de overwinning veilig te stellen. Je roept dan het onheil over je af natuurlijk. De 4-4 kan niet uitblijven al duurt het tot de 89e minuut als die valt. De 4-4 is op deze manieren voor beide ploegen onbevredigend. Brummen had dik moeten winnen en Harfsen baalt van de late tegengoal.

Tot slot blijft het spannend in deze bekerronde. Harfsen staat eerste maar moet de moeilijke wedstrijd nog tegen Oeken. Brummen lijkt het makkelijker te hebben tegen Almen dat al uitgespeeld is.

Tot slot nog excuses van de fotograaf die de overdracht van 250 foto’s van zijn camera naar zijn PC ziet mislukken en daardoor 50 foto’s verspeeld.. je raadt het al, de laatste 5 doelpunten die hij feilloos had vastgelegd gaan verloren onder de delete knop….

Een leermomentje… 1, 2, 3, 4, 5 ......Zen...