Harfsen morst weer punten op de dinsdagavond

FC Winterswijk 1

4e klasse E

10 mei 2022 20:00

B. Leeflang

Sportpark 't Schoolder
7217TE
HARFSEN

Een volledige competitie wordt er deze dinsdagavond gespeeld en Harfsen is nog fris van het weekend, toen hoefden ze als enige ploeg niet te voetballen. Nu viel het de vorige doordeweekse avond erg tegen, toen werd verloren tegen Gorssel, maar na de puike wedstrijd tegen Terborg is er erg veel zelfvertrouwen bij coach Wichers. Wel moeten we Jasper en Mark missen daarentegen zit Luc Jimmink weer wedstrijdfit op de bank.
Winterswijk staat niet veel plaatsen onder Harfsen maar zijn al uitgespeeld terwijl Harfsen nog steeds maar 6 verliespunten achter staat op de koploper. Winnen is dus cruciaal al was het maar om mee te doen in de nacompetitie.

Harfsen laat direct zien dat het de beter voetballende ploeg is maar zoal eerder dit seizoen worden ze niet direct gevaarlijk. Er zit niet veel snelheid in de wedstrijd en dus krijgt Winterswijk de tijd om georganiseerd te verdedigen. Er ligt praktisch geen vrije ruimte tussen de keeper en de laatste man dus Ruben kan zijn snelheid bij steekpasses niet kwijt. Combinerend stokt het ook zodat het via de vleugels moet. Maar de voorzetten komen te weinig want er zijn te weinig mensen voor het doel. Het enige wat Harfsen afdwingt zijn veel hoekschoppen. Daarvan hebben we twee variaties, op de eerste paal bij Kay of Dylan, of richting stip op Jochem. Van optie 1 komt niets terecht waar Jochem wel regelmatig gevaarlijk wordt. De toeschouwers hebben dan ook wel het gevoel dat het goed komt, die goal valt wel. Ook bij de spelers mist de urgentie want gezapig bereiken we de rust met een Frits van Tuurenhoutje.

In de rust krijgt Luc het signaal van warm lopen, Gertie beseft dat er wat moet gebeuren, anders komt het niet goed. Toch dondert het niet in de kleedkamer, we zijn gewoon beter maar het moet wat flitsender. Winterswijk heeft vertrouwen gekregen van de eerste helft en laat zien dat ze best kunnen voetballen. Ze staan niet voor niets boven in de middenmoot en ook de thuiswedstrijd hebben ze gelijkgespeeld tegen Harfsen. Het resultaat is dat Harfsen meer aanvalt en Winterswijk meer ruimtes krijgt om te counteren. Harfsen controleert de wedstrijd maar verzuimd de keeper van Winterswijk te testen. Die kan makkelijk ballen plukken en steekpasjes oprapen, hij heeft zelfvertrouwen en laat dat ook voetballend zien.
Je voelt hem al aankomen, de tweede helft is al halverwege als de kous op de kop komt, Harfsen komt niet tot kansen en Winterswijk scoort plotseling op een mooie steekbal binnendoor, de rechterspits kan rechtdoor lopen en rechtdoor schieten als hij alleen voor Joost staat, daar helpt niets meer aan.

Nu is de urgentie er plotseling wel, maar ook wordt het slordiger. Winterswijk gaat met de kont tegen de zestien spelen en spelen alleen nog maar lange ballen op de oude spits voorin. Harfsen begint nu wel kansen te krijgen maar het zit niet mee. Er zijn weer vrije ballen nodig om gevaar te maken en tot twee maal toe wordt er bij zo’n situatie gescoord in een buitenspelsituatie, protesteren helpt niet al heb je nog zo gelijk. Uiteindelijk wordt Harfsen beloond. Een ingooi wordt verlengd, Jochem rommelt wat en de bal valt voor de voeten van Bram die knap hard binnenschiet in de korte hoek, 1-1.

Er is nog een kwartier te spelen en Harfsen krijgt wel meer ruimtes over de flanken maar het blijft gehaast en slordig. Het kost veel moeite om een bal goed voor te krijgen en als het lukt worden de posities in de zestien niet goed bezet, drie man duiken op in de 5 meter terwijl de bal teruggetrokken richting 11 meter gaat bijvoorbeeld.
Het goede nieuws is dat de wedstrijd niet verloren gaat. Het blijft namelijk 1-1 en Harfsen haakt af voor het kampioenschap. Dat is jammer want het speelt dit jaar een indrukwekkende serie. Nu gauw weer herpakken want de nacompetitie lonkt, als we maar weer op zaterdag spelen, de dinsdagavonden zijn vanaf nu taboe.