Fatale misstap Harfsen

Sportpark 't Schoolder
7217TE
HARFSEN

Een onverwachte nederlaag tegen het laag geklasseerde EGVV betekende einde seizoen voor Harfsen. Het dunne draadje richting de nacompetitie werd na een ondermaats begin van de competitie lange tijd met een geweldige serie knap in stand gehouden maar Harfsen vond uiteindelijk zijn Waterloo tegen de gasten uit Gelselaar. Het bittere verlies betekent dat de kansen op promotie verkeken zijn en dat is jammer want er staat al een paar jaar een leuk team dat ook dit seizoen tegen de beter voetballende tegenstanders (in vriendschappelijke wedstrijden ook tegen 3e klassers) heeft laten zien een stapje hoger waarschijnlijk best mee te kunnen.

De nederlaag deed terug denken aan eerdere verliespartijen op 't Schoolder tegen andere kwalitatief mindere ploegen als OBW en Gorssel die dit seizoen beide (ook tot hun eigen verbazing) de volle buit uit Harfsen mee mochten nemen. Tel daarbij op de volstrekt onnodige nederlaag in het begin van het seizoen in Almen en tweemaal puntenverlies tegen Winterswijk dan is duidelijk waar men het heeft laten liggen. Het zijn vaak ook de moeilijkste wedstrijden tegen de op papier makkelijke tegenstanders. Harfsen is dan aan zet en moet het spel maken en de tegenstander trekt zich lekker terug op eigen helft en houdt alleen maar tegen. Het vaste patroon is dat Harfsen zo'n wedstrijd vol goede wil en met veel energie begint en ook genoeg kansen afdwingt maar erg slordig is met afwerken en niet snel tot scoren komt. Bij een sporadische uitval van de tegenstander is het vervolgens wel direct raak aan de andere kant en de toon is daarmee gezet. Met de moed der wanhoop valt men vervolgens verder aan en de goede wil blijft zeker aanwezig maar de rust en het vernuft ontbreekt om het tij te kunnen keren. Het heeft dit seizoen (te)veel kostbare punten gekost en ondanks de knappe resultaten tegen de toppers in deze klasse komt men nu net tekort voor de prijzen.

Het is zoals het is. Na nog twee wedstrijden om des keizers baard wordt helaas zonder een tastbare prijs afscheid genomen van trainer Wichers en volgend seizoen wordt de jacht op promotie onverdroten voortgezet onder leiding van onze nieuwe hoofdtrainer Erwin Elders. Het zal er ongetwijfeld een keer van komen!