Wervelend Harfsen overklast Terborg in galavoorstelling

4e klasse E

30 april 2022 14:30

T.R. Leussink

Sportpark De Paasberg (Terborg)
't Veld 20
7061DD
TERBORG

Omdat de vaste (en zeer gewaardeerde) clubverslaggever het eigen Harfsense fort moest bewaken ivm bardienst en daardoor niet kon afreizen naar Terborg, mocht de ad interim man opdraven om verslag te doen van de kraker Terborg-Harfsen. Harfsen had na een slechte seizoenstart door een bijna foutloze serie van 8 overwinningen in 9 wedstrijden stilletjes aansluiting gekregen bij de top vier en tegen een van de directe concurrenten was het vandaag een wedstrijd van definitief aan- of afhaken. Wat vooraf door eenieder als een erg lastige opgave werd gezien, mondde uit in een afdroogpartij van jewelste waarin een fantastisch spelend Harfsen de toch niet misselijke ploeg uit Terborg alle hoeken van het veld liet zien. Het werd uiteindelijk een riante 1-5 overwinning voor de rood-witten en daar was niets geflatteerd aan. Sterker nog, als met name in de slotfase alle ruimtes en kansen goed benut waren, waren de dubbele cijfers wellicht gehaald. Dit was overigens ook meteen het enige verbeterpunt voor Harfsen want het speelde verder hogeschool voetbal gedurende de gehele wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut voetbalde Harfsen zeer overtuigend en in alle linies waren de spelers scherp en geconcentreerd, Al binnen de minuut was Jasper (ouderwets goed en met veel flair spelend) dicht bij de openingstreffer maar zijn inzet kwam via binnenkant paal weer terug het veld in. Het was direct een duidelijk signaal en de voorbode van veel moois wat ging komen. Na een redelijk gelijk oplopende beginfase pakte Harfsen na een kwartier alsnog de leiding. De bijna wekelijks scorende Jochem werd mooi vrijgespeeld en alleen voor de keeper tikte hij ook nu heel koel en vakkundig de bal langs de vergeefs uitkomende doelman (0-1). Een fijne opsteker voor het alsmaar sterker wordende Harfsen dat eerder in eigen huis nog op een kansloze 0-3 nederlaag was getracteerd door Terborg. Vandaag waren de rollen echter omgekeerd en na 30 minuten verdubbelde Chiel de voorsprong waarbij hij eerst nog appelleerde voor een handsbal van een verdediger maar zijn protest snel liet varen toen hij zag dat zijn inzet toch het doel in hobbelde (0-2). Terborg probeerde de bakens wel te verzetten maar ondanks het bij de gastheren wel duidelijk aanwezige voetbaltalent met voor het oog een aantal spelers die op hoger niveau hadden geacteerd, gaf Harfsen nagenoeg niets weg. Joost straalde veel rust uit op de goal en was zeker in zijn optreden en de achterhoede met Thijs, Dylan, Nick en Paco gaf geen krimp en stond als een huis. Op het middenveld heerste Kay als een vorst en Jasper, Jochem en Chiel combineerden er lustig op los. Voorin schuwden Bram en Ruben het vuile werk geen moment en doordat iedereen constant in beweging was, waren er altijd afspeelmogelijkheden waardoor het heerlijk voetballen was. Het was bij vlagen tiki taka voetbal wat Harfsen speelde met mooie driehoekjes, opkomende backs en prima positiespel waarbij niemand verzaakte. U merkt het, de soms toch wat verzadigde verslaggever was vandaag zeer onder de indruk van de brigade van trainer Wichers.

Tekenend voor de toenemende wanhoop bij Terborg was het feit dat er bij het begin van de 2e helft opzichtelijk geknoeid werd met het scorebord. De getoonde speeltijd werd met minstens drie minuten vertraagd, kennelijk met het idee om de thuisploeg meer tijd te geven om de zaken recht te trekken maar de uitstekend leidende scheidsrechter ging gelukkig uit van zijn eigen uurwerk. Harfsen liet zich hierdoor al helemaal niet van de wijs brengen en ging na de rust gewoon vrolijk door met waar het mee bezig was: een ijzersterke pot voetbal neerzetten. Ruben leek het na een uur definitief te beslissen met de 0-3 maar Terborg toonde even daarna nog wel even haar klasse met een werelddoelpunt (een strakke lob vanaf een meter of 40 over de kansloze Joost). Terborg zette nog even aan maar Harfsen was deze middag gewoon te goed en Jasper gooide de boel na 80 minuten helemaal in het slot na weer eens een geweldige aanval met mooi combinatievoetbal (1-4). Ruben zorgde in minuut 90 met de 1-5 voor het slotakkoord en Harfsen boekte een hele belangrijke overwinning die veel vertrouwen zal geven voor de komende belangrijke weken waarin de prijzen verdeeld gaan worden.

Verslag uit de Stentor

Vierde klasse E
Trainer Gertie Wichers heeft alle reden om door het dolle heen te zijn na een geweldige overwinning op bezoek bij Terborg. Zijn Harfsen haalde met met vijf treffers uit tegen de nummer twee van de ranglijst: 1-5. ,,Ik ben onwijs trots op de jongens, ik heb ze zelden zo goed gehad”, jubelde Wichers na de zege. ,,Het was een geweldig goede wedstrijd en we waren tactisch super sterk. Terborg staat hoog op de ranglijst en wij stonden al in de buurt. We wisten wat we konden verbeteren na de eerste wedstrijd tegen hen, maar dan moet de velduitvoering ook goed zijn. Die was fenomenaal!”

Terborg – Harfsen 1-5 (0-2). 14. 0-1 Jochem Leunk, 32. Chiel Jimmink 0-2, 55. Ruben Wassink 0-3, 69. 1-3, 80. Jasper Klumper 1-4, 90. Wassink 1-5.