Harfsen verliest van Gorssel en de aansluiting met de top 3

Sportpark 't Schoolder
7217TE
HARFSEN

Er moest nog een wedstrijd ingehaald worden op deze dinsdagavond en wel tegen de buren uit Gorssel. Gorssel staat in de middenmoot, halen wisselende resultaten de laatste tijd en elke opponent uit de top 5 maken ze het heel moeilijk, Harfsen is gewaarschuwd. Harfsen heeft vandaag veel te winnen, door de ongeslagen reeks in 2022 zijn ze opgeklommen tot de 5e plaats met maar 6 punt achter de nr 1 maar heeft een wedstrijd minder. Deze wordt nu ingehaald zodat ze kunnen stijgen en komen op 3 punten van de top.

Coach Wichers had de 6-7 van afgelopen zaterdag nog eens geanalyseerd en zet in de laatste linie de poppetjes weer op de juiste plaats, Thijs is weer gewoon linksback en Kay doet hetzelfde op rechts. Jasper en Mark controleren het middenveld. Bram krijgt weer zijn kans in de spits.

Vanaf het eerste moment is Harfsen toongevend, de omsingeling is compleet en de bal gaat goed rond. Het is zoeken naar de vrije man in de spits. Gorssel staat namelijk goed gegroepeerd te verdedigen en de laatste man is een oude rot in het vak. Als het voetballend niet lukt dan maar via standaard situaties. Als de eerste corner na 15 minuten goed de tweede paal bereikt kan Jasper vrij inkoppen. De bal zoekt de tweede paal maar valt precies op de lat. Het zit even niet mee. Even later krijgt ook Jochem eenzelfde kopkans, deze gaat nipt naast. Het wordt de toeschouwers al snel duidelijk dat het scoren vandaag niet zo makkelijk gaat als afgelopen weekend.

Harfsen houdt het overwicht maar creëert weinig, Gorssel kruipt uit de schulp en beginnen te prikken. Zij hebben niet veel kansen nodig want ze scoren een rommelgoal als ze met enkele spelers bijna vrij voor Joost opduiken. Er zijn twee zetjes nodig maar dan is het volledig tegen de verhouding in 0-1. Dit inspireert Gorssel enorm, ze zien dat als er meer energie in de wedstrijd gelegd wordt, dat meteen loont. Het duurt dan ook niet lang of de 0-2 wordt gescoord. Joost lijkt de bal simpel te kunnen rapen maar schat de snelheid van de bal verkeerd in. De bal blijft hangen tussen Nick en Joost waardoor de spits er tussen kan komen. Hij glipt langs Joost en bijna van de achterlijn schiet hij knap binnen. Spelers ontgoocheld, Coach Wichers ontploft en de toeschouwers weten al hoe laat het is, het is weer zo’n avond dat het heel moeilijk wordt. De hoop is gevestigd op de tweede helft.

Natuurlijk is er gewisseld in de rust, er moet wat gebeuren. Wilbert is nodig als aanspeelpunt en Luc moet zorgen voor meer opbouw van achteruit. Weer hersteld Harfsen het overwicht en drukt Gorssel terug op eigen helft. Maar het gaat te jachterig, het is onrustig, te gehaast, het lukt niet en het leidt tot fouten. Gorssel blijft zo makkelijk overeind en kan zelfs af en toe counteren waardoor het oppassen blijft voor Harfsen. Zijn er dan helemaal geen kansen? Natuurlijk wel, er wordt zelfs gescoord als de bal de doellijn schijnbaar passeert maar de bal wordt weggekopt en het is niet zichtbaar voor de leidsman of het een doelpunt is of niet. De (bekende) grensrechter kan het wel zien maar hij houdt de vlag naar beneden. Even later is het wel bijna raak als de voorzet van Chiel binnen gekopt wordt maar dit keer is duidelijk dat de bal voor de lijn door de verdediger uit de bovenhoek wordt weggekopt. Hoe dichter naar het eind hoe slordiger het wordt, het zit er niet in vanavond, Gorssel wint in Harfsen en is daar super blij mee. Ze hebben op wilskracht gewonnen dus niet eens onverdiend. Harfsen weet weer wat verliezen is, de ongeslagen reeks wordt abrupt afgebroken.