Harfsen wint op de kermis in Deventer.

Sportclub Deventer 1

4e klasse E

16 april 2022 15:00

B. Polman

Sportpark De Zandweerd
Brederodelaan 41 A
7412NG
DEVENTER

Het is paasweekend dus de kermis staat te draaien aan de overkant van het sportpark van de sportclub Deventer. De vele toeschouwers, met natuurlijk de vaste groep uit Harfsen, hopen dat er op het veld ook weer spektakel geboden wordt, met twee aanvallend ingestelde clubs moet dit lukken.

Coach Gertie had vandaag Bram in de spits, “die Jongen verdiend het, hij heeft goed getraind”, met in het achterhoofd dat Wilbert weer fit op de bank zit. Die komt terug van een vervelende blessure en mag hopen op enkele minuten in de slotfase. Verder zit er opvallend veel ervaring op de bank. Luc en Jasper komen even niet in de plannen voor.

Harfsen klapt er gelijk op en binnen de minuut heeft Jochem de bal er al in liggen. Alleen met de aftrap is de bal op de Harfsen helft geweest. Het duurt even voordat de jonge Deventer ploeg zich herpakt heeft maar dan gaat het spel ook twee kanten op. Kansen aan beide kanten zijn het gevolg. Harfsen denkt de beslissing al vroeg in de wedstrijd te hebben als Jochem schitterend zichzelf vrijspeelt en even mooi binnenschiet. Dit moet voldoende zijn om de rust te halen.

Maar vandaag is niets zeker, Sp Deventer blijft kansjes creëren en als er dan fouten gemaakt worden in de verdediging is het in no-time gelijk en nog erger, we gaan rusten met de 3-2 voorsprong voor de gastheren.

Coach Gertie beseft dat er iets moet gebeuren om het tij te keren, ervaring is vereist om de balans te herstellen. Luc en Jasper komen het middenveld versterken, de overige troeven blijven achter de hand. Of het daar door komt maar gelijk weet Harfsen de gelijkmaker op het bord te zetten. Chiel komt van links en schiet met zijn gouden linker de bal binnen, 3-3.

Nu wordt het een compleet open wedstrijd. Er zijn veel ruimtes, en daar gedijt Ruben optimaal. Snel en slim als hij is snijdt hij weer voor een verdediger langs de zestien in en als er contact is is het al snel een penalty. Op zijn penalty’s scoort Ruben 90%, dus ook deze gaat binnen. De keeper is er bij maar het schot is hard genoeg. Weer is er de voorsprong die we niet meer uit handen mogen geven als titel pretendent. Maar dan is het weer de beurt aan Deventer die in 5 minuten tijd 2 keer scoort, daar wordt je toch even moedeloos van, kunnen we de 5-4 nog omdraaien?

Vandaag is alles mogelijk, het namelijk vandaag ook kermis op het veld, drie keer schieten voor een tientje, altijd prijs. Ruben maakt een mooie stift, 5-5. Als Wilbert Bram komt aflossen toont hji gelijk zijn klasse, als aanspeelpunt controleert hij makkelijk en als hij niet fanatiek genoeg wordt verdedigd is hij ook niet te beroerd om de bal knap binnen te schieten. Het is weer 5-6. De score gaat op en neer, beide ploegen denken telkens aan het lange eind te trekken.

Deventer is namelijk niet van plan te capituleren. Het heeft geleerd dat vandaag cadeautjes worden weggegeven en met name Koekkoek is zeer balvaardig, hij omspeelt Joost keer op keer en zodoende is het al gauw 6-6 en gaan we een spannende slotfase tegemoet. De toeschouwers genieten volop, juichen als de eigen ploeg scoort en mopperen als de eigen ploeg in de fout gaat. De gelukkigste wint. En in 2022 is dat steeds Harfsen. De vrije trap van Ruben vlak voor tijd wordt hoog ingebracht en als de bal gevangen wordt door de straffe wind kan de keeper er nog maar net met de vingertoppen bij. Het blijft bij beroeren, hij gaat er namelijk onderdoor en de bal gaat er in. De overwinning voor Harfsen is binnen met een onwaarschijnlijke monsterscore van 6-7. Hier wordt nog jaren over nagepraat.

Verslag uit de Stentor

Vierde klasse E

De meest bizarre wedstrijd waarschijnlijk van het weekend vond plaats in Deventer, waar Sportclub op eigen veld met liefst 6-7 verloor van Harfsen. Een waar feest dus voor de neutrale toeschouwer. Al hield trainer Wouter-Groot Lipman het op een mix tussen een foutenfestival en een spectaculaire wedstrijd. ,,We maken zoveel persoonlijke fouten, daar valt niet tegenaan te trainen. Het laatste doelpunt in de slotfase was illustratief. De bal komt recht op mijn keeper af en die laat de bal door zijn handen glippen. Het is een giga jonge groep, maar dit moet écht een les zijn.”

Harfsen hield dankzij de winnende goal van Ruben Wassink de aansluiting met de kopgroep. ,,Wat er gebeurd is, dat vragen wij ook nog steeds af. Ploegen spelen heel erg aanvallend, en dan spelen ze zo open dat je heel veel ruimte weggeeft. Binnen een kleine tien minuten krijg je vlak voor rust drie doelpunten om de oren, dat is niet oke. Maar om te zeggen dat we niet goed verdedigden vind ik te kort door de bocht. We speelden té aanvallend, waardoor het probleem eigenlijk voorin lag,“ aldus trainer Gertie Wichers.

Sportclub Deventer - Harfsen 6-7 (3-2). 3. Jochem Leunk 0-1, 35. Leunk 0-2, 37. Roan Koekkoek 1-2, 39. Tijn Vegelin 2-2, 42. Murat Özdemir 3-2, 52. Chiel Jimmink 3-3, Ruben Wassink 3-4, 71. Koekkoek 4-4, 76. Vegelin 5-4, 78. Ruben Wassink 5-5, 82. Wilbert Besselink 5-6, 87. Koekkoek 6-6, 90. Wassink 6-7.