Harfsen 1 wint plichtmatig van de Koninklijke UD

Sportpark 't Schoolder
7217TE
HARFSEN

Tegen Kon. UD zal Harfsen de bittere nasmaak van de doordeweekse nederlaag weg moeten spoelen. Dat lijkt een makkelijke opgave want de Deventenaren staan bijna laatste en zijn verre van compleet. Het verzoek om uitstel werd niet gehonoreerd maar ze staan er met een elftal en zelfs wat reserves op de bank dus uitstel was blijkbaar ook niet nodig. Wel is duidelijk dat de nr 9, een rugnummer normaal toch gereserveerd voor spitsen, vandaag als laatste man in de verdediging speelt.

Maar het moet eerst nog maar eens gebeuren, Harfsen speelt nogal eens wisselvallig en als de goals niet bijtijds vallen hebben ze het vaak moeilijk. Coach Wichers moest op het laatste moment voor de wedstrijd al wisselen, Mark heeft bij het warmlopen toch teveel last van zijn lies zodat Luc middenop komt te spelen. Verder is Kay op een veldtrip zodat Thijs en Paco de back posities innemen. Wilbert is weer volledig inzetbaar en is weer aanspeelpunt in de spits.

Al snel is duidelijk dat enige zorgen vooraf ongegrond zijn. Harfsen pakt de Konklijke gelijk bij de spreekwoordelijke strot en scoort vrij vlot. Het is de grensrechter die de situatie redt voor UD. Die goal gaat niet door als de scheidsrechter de discutabele buitenspel situatie overneemt. Het is echter geen minuut later als Harfsen wel geldig scoort. De vrije trap gaat namelijk terug op de keeper en die wordt vakkundig afgejaagd, zodat de bal alleen naar de linksback kan. Als die ingesloten wordt denkt hij de bal voor de zestien langs weg te trappen. Daar staat echter Chiel die de bal vol op zijn hoofd krijgt. Stuurt hij de bal of overkomt het hem ? in elk geval de bal gaat met een hoge boog in het lege doel, het is 1-0.

Harfsen kan nu al vrijuit voetballen, veelvuldig via de vleugels wordt de achterlijn gehaald maar lang niet elke voorzet is raak, dat moyenne kan beter. Toch duurt het niet lang of het is wel raak. Jochem kan vrij de bal binnen schuiven als de bal van de achterlijn komt en er een mooie overstap is.

Ruben doet de deur op slot met een individuele actie. Hij krijgt de bal mee en snijdt schuin de zestien in voorbij zijn verdediger, de keeper komt er uit maar tegen het tegendraadse schot is hij kansloos. Langzaam verdwijnt de bal in het doel. Nog voor rust mag Ruben ook nog een penalty nemen als een handsbal van de verdediger wordt gezien. De wedstrijd is met de rust al volledig gespeeld met de 4-0 op het bord.

De tweede helft wordt een plichtmatig potje. Kon UD geloofd het wel en Harfsen dito. Natuurlijk dringt Harfsen aan, ze spelen thuis en het publiek wil ook wat maar het tempo is uit de wedstrijd. Nu is er ook doorgewisseld, enkele sterkhouders worden bewaard voor het slot van de competitie en de toekomstige lichting krijgt de kans. Zo speelt Bram samen met Wilbert in de spits, althans zo lijkt het, zodat een viermans voorhoede ontstaat (lekker ouderwets). Helaas lopen ze de zelfde lijnen zodat het druk en rommelig wordt. Desondanks krijgt Harfsen nog voldoende kansen maar het net wordt niet gevonden. De gasten komen er zelfs nog enkele keren uit, Joost is drukker dan in de eerste helft, maar gevaarlijk wordt het nooit achterin. Invallers Peter en Daan vallen goed in en lopen daar alle gaatjes dicht. Net als de toeschouwers al beginnen te vertrekken weet Jochem toch nog uit een hoekschop knap binnen te koppen. 5-0 is natuurlijk gewoon een goede uitslag, dat Ruben de bal nog even over een leeg doel heen jaagt wordt hem dan ook gauw vergeven. Snel inpakken de punten, we gaan op het zonnige terras zitten.