Puntendeling voor Harfsen

Corrie Tendeloostraat 4
7421LN
DEVENTER

In het lastige uitduel tegen Helios, een van de betere ploegen uit de 4e klas E, moest Harfsen genoegen nemen met een punt. Het 2-2 gelijkspel was een terechte eindstand in een wedstrijd tussen twee teams die weinig voor elkaar onder deden.

Harfsen kwam al na vijf minuten na een mooie aanval via Ruben op voorsprong waarna Helios de druk direct opvoerde en na een kwartier op gelijke hoogte kwam. Harfsen pakte hierna het initiatief knap terug en werd gedurende het verdere verloop van de 1e helft steeds sterker. Harfsen werd meer en meer de baas op het veld en dwong met goed voetbal ook genoeg kansen af. Onder meer Ruben en Jochem ontbrak het echter aan het beetje broodnodige geluk om tot scoren te komen (beide raakten de paal) en Jasper kwam net ongelukkig uit toen hij de bal kreeg aangespeeld vogeltje vrij voor de keeper. Een goede 1e helft eindigde zodoende met 1-1 en daarmee deed Harfsen zichzelf tekort.

In de tweede helft pakte Helios het wat anders aan en drong het Harfsen naar achteren. Nu was het de ploeg uit Deventer dat de beste kansen kreeg maar Joost keepte een sterke pot en hield de gevaarlijke aanvallers meermalen van scoren af. Het was uitstel van executie want op enig moment was ook Joost kansloos op een schot van dichtbij (2-1). Helios had een overwicht en wilde doordrukken maar ook nu knokte Harfsen zich knap terug in de wedstrijd en een kwartier voor tijd kreeg het via de goed ingevallen Daan loon naar werken (2-2). Hier bleef het bij waarbij nog aangetekend kan worden dat Chiel vandaag alle vier assists voor zijn rekening nam.

Kijkend naar de andere uitslagen kan de balans van dit seizoen met nog een speeldag te gaan al definitief worden opgemaakt. Twello is de kampioen en promoveert naar de 3e klas en Helios, Terborg en Blauw Wit  gaan dit via de nacompetite ook proberen te bereiken.

Harfsen dit seizoen dus helaas zonder prijs maar het heeft in de onderlinge wedstrijden wel telkens laten zien niets onder te doen voor genoemde ploegen. Het geeft vertrouwen voor het volgende seizoen waarbij het wel zou helpen om ook 'gewoon' de op papier makkelijke potjes te winnen.