Sponsors

Harfsen wint overtuigend van Blauw Wit

Blauw Wit '66 1

2 - 4

Harfsen 1

Competitie

4e klasse E

Datum

14 mei 2022 15:00

Scheidsrechter

S. Yankeng Dassi

Accommodatie

Sportpark 't Vletgoor
Dorperdijk 1
7451MK
HOLTEN
tel. 0548-361319

Op deze zonovergoten dag waren de Harfsen toeschouwers zelfs op de fiets naar Holten gekomen. Op het gezellige sportpark is het dan ook goed toeven, Blauw Wit heeft de spullen netjes voor elkaar en de een dikke kunstgrasmat wordt vooraf en in de rust zelfs gesproeid,

Harfsen gaat voor de nacompetitie en hoeft daarvoor alleen nog maar alle wedstrijden winnen. Daarvoor moeten ze wel Blauw Wit, EGVV, Helios en Twello oprollen, zowaar een hele klus. Eerst maar eens Blauw Wit, coach Gertie Wichers heeft gekozen voor een 4-4-2 opstelling met Ruben en Luc J voorop. Chiel, Jochem, Jasper en Kay spelen in de ruit op het midden en Paco, Nick, Dylan en Thijs zijn de solide verdedigers. Joost als keeper staat altijd als eerste op het papier.

Harfsen heeft de laatste weken laten zien dat het moeite heeft met scoren als het eerste doelpunt lang uitblijft, dan wordt het gehaast en gaat het fout. Ligt de eerste er wel gauw in , dan zijn ze ook niet te houden en loopt de score hoog op. Eens kijken wat het vandaag wordt.

Blauw Wit staat niet voor niets derde, ze draaien van af het begin goed mee, maar vandaag zijn ze toch onderliggend aan Harfsen. Die zijn technisch vaardiger, trekken hun poot niet terug als het gecorrigeerd moet worden en zijn opbouwend beter. De bal gaat weer goed rond en soms gaat het via de vleugels maar vaak zoekt men, met een bal achter de laatste linie van Blauw Wit, de snelle spitsen, die daar continu op loeren. Meer dan corners levert het in eerste instantie niet op. Opzichtig worden kansen verprutst. Chiel en Ruben kunnen bijvoorbeeld het samen uitspelen als ze vrij op de keeper af kunnen, maar het schot van Chiel gaat ruim naast als ze elkaar in de weg lopen.

Even later verdiend Ruben de strafschop als hij, op zijn typische manier, met de bal terug snijdt in de zestien. Het contact met de verdediger is luid te horen als die de bal mist, maar de scheidsrechter wuift de roep om een strafschop weg tot afgrijzen van alles dat Harfsen ademt. Coach Gertie komt verhaal halen en vangt prompt geel en, als hij mokkend en vloekend wegloopt, zelfs rood, erg overdreven want er zat geen belediging bij of de scheidrechter moet wel erg christelijk zijn. Gertie mag achter de afrastering en verder zijn mond houden.

Ondertussen loopt de tijd al aardig door, Harfsen verzuimd te scoren en Blauw Wit begint te prikken. Er is een gelukje nodig om de ban te breken. Ruben produceert een schot dat de keeper nog raakt, de bal komt onderkant lat en stuitert op of achter de lijn en het veld weer in. Ditmaal is de scheidrechter overtuigd, het is een doelpunt. Is het een goedmaker? In elk geval valt er weer een gele kaart als er hard geprotesteerd wordt door Blauw Wit, het is vandaag niet de laatste kaart, de scheids heeft nog een hele administratie af te werken na de wedstrijd, zoveel is duidelijk.

Blauw Wit geeft niet op en nu het achter staat moeten ze ook echt. Joost heeft al een paar keer op moeten treden, heeft ook al eens misgetast, en vlak voor rust komt hij weer aan het grabbelen bij een gericht schot. Dan is er altijd wel iemand die het afmaakt, het is 1-1 als de 45 minuten vol zijn.

Nu is er wat tijd over, gezien alle commotie die er is geweest en Harfsen krijgt weer kansen. Ruben produceert een rolletje die naast gaat maar daarna is het de beurt aan Thijs. Die is de laatste weken al erg scherp al links- of rechts back. Nu komt hij door over rechts, kapt zijn man uit en schiet hard en zeer gericht in de hoek. De keeper is kansloos, 1-2. Alsof het niet op kan drukt Harfsen nog voor rust door, het is een rommelgoal als de keeper knap redt op de intikker van Kay, maar de bal is los en Jasper is er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te jagen. Rusten met 1-3, wie had dat gedacht 5 minuten geleden?

Blauw Wit komt sterk uit de kleedkamer als ze direct de aansluitingstreffer (is daar ook een Duits woord voor?) scoren. Eerst weet Joost nog knap te redden als hij het schot van de doorgebroken spits met zijn voeten tot hoekschop weet te degraderen. De hoekschop wordt echter binnen gewerkt, heel mooi met een hakje achter het standbeen in de lucht, hoewel die wat ongelukkig over de doellijn rolt, 2-3.

Blauw Wit leeft op, ze willen doordrukken en Harfsen heeft het moeilijk. Het duurt niet lang of er is weer en gevaarlijk moment als er na het geblokte schot er flink geappelleerd wordt voor hands. De scheidsrechter gaat er in mee en fluit voor een penalty maar, waarschijnlijk omdat hij het niet gezien heeft, gaat hij ter rade bij de grensrechter die overtuigend weet uit te leggen dat de bal alleen het lichaam van de liggende verdediger heeft geraakt. Natuurlijk commotie alom bij het thuispubliek, maar het is zoals het is, de bal gaat niet op de stip. Het publiek bedaard en dat gaat in alle gemoedelijkheid, zoals dat nou eenmaal in Salland gebeurd, ze drinken er geen biertje minder om.

Dat het warme weer meespeelt is duidelijk als je weet dat na 5 minuten in de tweede helft het eerste krampgeval al gesignaleerd werd. De drinkpauze halverwege is dan ook terecht maar het geeft al aan dat het tempo begrijpelijk iets lager wordt. Blauw Wit heeft niemand op de bank zitten die voor verlichting kan zorgen. Harfsen daarentegen heeft de luxe van 6 wissels, de basis is namelijk blessuregevoelig, doorwisselen lijkt dan ook geen luxe maar een must. Wilbert is er natuurlijk direct na rust al bij. Harfsen krijgt dus makkelijk het overwicht terug en krijgt ook de beste kansen. Chiel gooit de wedstrijd in het slot als hij de bal mooi laat vallen op de vrijstaande Wilbert, de keeper heeft hem nog bijna maar bijna is niet genoeg, de 2-4 eindstand is bereikt een kwartier voor tijd. Het is enkel nog uitspelen.

De eerste horde is genomen, Blauw Wit is achterhaalt, we zijn in punten nu gelijk maar in doelpuntensaldo nog achter, nu nog de rest van de top drie. Moeten we volgende week wel bij de les blijven en het doelsaldo aanscherpen tegen laagvlieger EGVV. En zoals gezegd, dan moet de eerste er snel in….

 

 

Verslag uit de Stentor

Twee discutabele beslissingen hadden een grote invloed op de wedstrijd tussen Blauw Wit ‘66 en Harfsen (2-4), meent Blauw Wit-trainer Christian Koop. ,,Ja, eerst scoren zij uit een situatie waarbij iedereen had gezien dat de bal al uit het spel was geweest, behalve de scheidsrechter. En in de tweede helft trok hij een penalty terug op advies van zijn grensrechter, dat vind ik niet kunnen”, somberde Koop. ,,Maar Harfsen was ook wel de betere ploeg, ik merkte dat mijn spelers er aan het einde niet meer goed inzaten. Ik weet niet of dat met de wedstrijd van dinsdag te maken heeft of met het mooie weer.”

Blauw Wit ‘66 – Harfsen 2-4 (1-3). 37. Ruben Wassink 0-1, 45. Dennis Bolink 1-1, 45. Thijs Wassink 1-2, 45. Jasper Klumper 1-3, 48. Jarno Dijkstra 2-3, 73. Wilbert Besselink 2-4

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!