Sponsors

Harfsen 4 weer succesvol tegen Eefde

SP Eefde 3

3 - 5

Harfsen 4

Competitie

6e klasse 50

Datum

13 november 2021 14:30

Scheidsrechter

P. Stronks

Accommodatie

Sportpark De Wolzak
Meijerinkstraat 5
7211AC
EEFDE
tel. 0575-516108

Wederom spektakel, en wederom 2 strafschoppen.

Nadat we vorige week de aansluiting met de kop in onze klasse hadden verloren, werd het tijd om eens naar beneden te kijken. Coach Henk moest constateren dat alleen nog Oeken onder ons stond. En Eefde vlak boven ons. Laat dat nu de tegenstander zijn van vandaag!

Henk werd geconfronteerd met vele afzeggingen, annulering van afzeggingen en wederom afzeggingen. Het maakte de puzzel van de basisopstelling er niet makkelijker op, maar half 3 is half 3 en dan moeten er toch 11 man, niet meer en niet minder, op het veld staan. Dat leverde een aantal nieuwe namen op, zo stond Rudi onder de lat en was Tom het slot op de deur als laatste man, was Dylan de spil op het middenveld en mochten Jan en Edwin proberen de verdediging van Eefde te ontregelen. Gelukkig konden die allemaal nog aan de wedstrijd beginnen, want op de Dortherdijk kon Wessel met zijn inzittenden nog net een afslaande tractor ontwijken door volgas door de linkerberm te racen, een endurocrosser waardig!

Toch zat die actie nog bij Rudi in de benen. Al na een minuut kreeg hij de bal niet klem, en in zijn poging die alsnog te pakken gleed hij weg. Eefde scoort al in de tweede minuut de openingstreffer. Voor H4 was het nog lastig om de medespeler te vinden, de bal de juiste richting mee te geven en een aanval op te zetten. En net toen daar wat verbetering in kwam, ging een Eefdespeler wat makkelijk het gras opzoeken in het strafschopgebied, waarop de scheids besloot een penalty toe te kennen. 2-0, al binnen een half uur.

Toch leek dit de omslag te geven, H4 kreeg het overwicht en zocht nadrukkelijk de aanval. Een aantal corners leverde dat op, maar het was een voorzet van Daan die door een verdediger van Eefde op schitterende wijze tegendraads werd ingekopt. Niet de bedoeling, vermoedelijk, maar wel de aansluitingstreffer. Het gaf H4 nog meer moed, Eefde kwam onder grote druk, Edwin had de 2-2 op zijn schoen, maar hij gaf het laatste zetje niet, en Dylan schoot de bal vervolgens via binnenkant paal weer het veld in. Toch werd op slag van rust de gelijkmaker strak en onhoudbaar binnengekopt door Dylan uit een op maat gegeven voorzet van Daan.

Met een goed gevoel werd de kleedkamer opgezocht waar Henk constateerde dat we weer gelijk stonden, dat er niks aan de hand was en dat we toch zeker deze wedstrijd over de streep moesten kunnen trekken. En daar waren we het allemaal mee eens. Nu nog doen…

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met een sterk overwicht van H4. Ook nu kreeg Harfsen kansen, en na een kwartier was het Dennis die de bal goed binnenschoot. Eefde dacht nog aan buitenspel, maar Jan, die inderdaad buitenspel stond, bemoeide zich eens niet met het spel en daarmee was de voorsprong een feit. En was het met het overwicht gedaan…

Eefde had niets meer te verliezen en gooide nu alles in de strijd. H4 had het daar moeilijk mee, en toen Rudi weer eens ondervond dat je kan uitglijden op dit kleiige veld, was het Eefde dat de gelijkmaker aantekende, 3-3.

De strijd lag nu open. Beide ploegen kregen kansen, maar toch lukte het H4 weer meer grip te krijgen op de wedstrijd. En toen Daan werd vrijgespeeld en de 16 binnenliep, werd hij op zijn hakken getikt. Penalty, nu voor H4. Jan was er als de kippen bij.. Vorige week scoorde hij uit een penalty, maar dat was een formaliteit binnen die wedstrijd. Nu kon hij ons weer op voorsprong schieten, een kwartier voor het eind. Het moet gezegd, hij deed dat beheerst.

Weer poogde Eefde vanuit een achterstand weer een offensief op te zetten. Maar het was wat minder overtuigend. H4 hield redelijk makkelijk stand, al blijft zoiets altijd spannend, zeker omdat H4 niet zo heel vaak iets te verdedigen heeft..

Toen echter Dylan zich na een lange bal goed vrij kon spelen en de bal panklaar neerlegde voor de meegelopen Guus, deed die wat hij moest doen, beheerst aannemen en de bal in de hoek prikken. 3-5!

De scheidsrechter had genoeg gezien en blies meteen af. De eerste overwinning van het seizoen is een feit!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!