Het vlaggenschip gaat af als een lekke rubberboot

7391JK
TWELLO

Het vlaggenschip gaat af als een lekke rubberboot

Na de grandioze overwinnen van vorige week staat er vandaag weer zware tegenstander op het programma voor Harfsen 3. Harfsen speelt uit tegen Activia.

De zware pot van vorige week heeft zijn tol geëist en H3 moet het deze week doen met een verzwakte selectie. Gelukkig kunnen we terugvallen op de hulptroepen van H4.

Stef, Jasper & Guus versterken de H3 en ook "Omhaal Assie" sluit de 2de helft aan.

Nippel staat vandaag noodgedwongen op goal, dus Twan besluit de verdediging te versterken met topscorer Maurits als laatste man. De intenties zijn dan ook direct duidelijk. 1 goal meer scoren dan de tegenstander en geen goal tegen krijgen. Vooral dat laatste kon nog wel eens een probleem worden met een keeper die meer ballen doorlaat dan de gemiddelde F-speler. Afijn we moeten het er mee doen vandaag.

De wedstrijd begint rommelig en beide ploegen moeten hun ritme nog zien te vinden. Er wordt veel rondgespeeld achterin door Harfsen en ook Activia kon geen potten breken. Het lijkt een saaie 0-0 te worden. Er moest iets gebeuren om deze wedstrijd naar ons toe te trekken zo zag ook trainer Twan. Hij besloot vroeg te wisselen  en Freek in te brengen voor debutant Guus. Freek liet met zijn imposante lichaam en doorzettingsvermogen direct zijn waarde zien nadat hij via rechts door kwam stomen. En fijne voorzet om maat voor Stef die hem er alleen nog in moest lopen. Helaas faalt hij pijnlijk voor de goal. Het scorend vermogen lijkt bij de (hele) familie Wassink vooralsnog ver te zoeken dit jaar. Helaas geen voorsprong. De ruststand is 0-0 en Activia was hier meer dan content mee gezien het spelbeeld.

Twan ruikt bloed en komt zowaar met een echte wedstrijdbespreking en zelf wat handige tips. Nu maar kijken hoe dit zijn uitwerking heeft op het spel. Al snel in de 2de helft blijkt dat Twan beter niets had kunnen zeggen. Een simpel te verdedigen dieptepass  wordt zo door Niels ingeleverd bij de tegenstander die hem makkelijk binnenschuift naast een nergens te bekennen keeper Nippel. De opgelegde druk van Twan word H3 te veel. 1-0.

Na de 1-0 was het zaak om ons te herpakken. Dit deed H3 na behoren. Volledige druk op de tegenstander en de 1-1 hing in de lucht. Deze intenties werden helemaal bevestigd door het inbrengen van Assie. Net als vorige week stormt Assie op de tegenstanders af als een pink die voor het eerst in de wei komt. Het goede spel lijkt dan eindelijk beloond te worden. Stiba wordt diep gestuurd over rechts en prikt de bal vakkundig in de verre hoek. Buitenspel volgens de grensrechter. Dit leek onmogelijk doordat de bal via een Activia speler ging. Helaas keurt de scheidsrechter hem af. De druk blijft hoog alleen tot grote kansen leidt het niet meer. Met nog een paar minuten op de klok stuurt Twan iedereen naar voren. Ook dit leidt niet tot een treffer, terwijl Activia de wedstrijd dicht gooit met de 2-0.

Een onnodig verlies. Het vlaggenschip H3 verliest de aansluiting tot de top van de competitie en vaart in het niemandsland van de middenmoot. Nu de wonden likken en over gaan op de orde van de dag, bier drinken. Proost.